4 heerlijke sapjes voor zwangere vrouwen

9 februari 2019
Door je maaltijden te combineren met heerlijke sappen van verschillende kleuren en smaken, kun je alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je tijdens je zwangerschap nodig hebt. Hier zijn enkele fantastische opties!

Je tijdens de zwangerschap aan een goed dieet houden is bijna een garantie dat je een gezonde baby ter wereld zal brengen. Een uitstekende optie om je dieet mee aan te vullen is bijvoorbeeld om heerlijke sapjes voor zwangere vrouwen te introduceren.

De voedingsbehoeften van een vrouw vermenigvuldigen zich wanneer ze een kind in haar baarmoeder draagt, dus een gezond en uitgebalanceerd dieet is essentieel. Het gaat er niet om om de hoeveelheid voedsel die je in neemt te verhogen, maar om de kwaliteit van de maaltijden substantieel te verbeteren.

Sapjes zijn voor zwangere vrouwen daarom ideaal. Naast het feit dat ze een bron van vitamines zijn, kunnen ze ook helpen onrust en gewichtstoename onder controle te houden. Ze bieden ook veel energie en helpen je huid fris te houden.

Heerlijke sapjes voor zwangere vrouwen

vrouw met sinaasappelsap

Je hebt vast wel gehoord van de verschillende voordelen van sapjes, en vooral groene sapjes voor zwangere vrouwen. Voedingsmiddelen met groene bladeren zijn namelijk rijk aan foliumzuur, ijzer en calcium. Dit zijn dus essentiële mineralen voor zwangere vrouwen. Verander ze daarom in je heerlijke bondgenoten tijdens de zwangerschap!

Om sappen te bereiden met een hoog gehalte aan vitamines en antioxidanten kun je deze groenten combineren met vers fruit.

Hieronder vind je enkele recepten voor heerlijke sapjes voor zwangere vrouwen met de kracht van groen.

1. Sap van mango en kokosnoot

Meng in de blender:

  • Een kopje kokoswater
  • 1/4 banaan
  • 20 gram waterkers (een klein takje)
  • 150 gram rijpe mango

Dit sap is ideaal om darmfuncties te helpen verbeteren. Daarnaast is het rijk aan:

  • Magnesium
  • Vezels
  • Calcium
  • Vitamine K en C

De ingrediënten dragen ook bij aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van de baby.

2. Sap van rucola en pepermunt

Doe de volgende goed gewassen ingrediënten in de blender en bewerk ze vervolgens ongeveer 3 minuten op een hoge snelheid:

  • Sap van een citroen
  • Een kop rucola
  • 15 grote of middelgrote blaadjes munt
  • Een geschilde komkommer
  • 1 kop spinaziebladeren

Het wordt aanbevolen om dit sap ongeveer 4 keer per week op een lege maag te drinken. Na dit te hebben gedronken moet de toekomstige moeder daarna minstens 30 minuten wachten om haar ontbijt te nuttigen.

Onder de voordelen van dit heerlijke sapje, kan worden opgemerkt dat het helpt om onder andere:

  • Vochtretentie te verminderen.
  • De slaap te reguleren.
  • Bij te dragen aan de versterking van het immuunsysteem van de zwangere vrouw.

Het is ook rijk aan mineralen zoals tryptofaan, vitamines en foliumzuur.

De voedingsbehoeften van een vrouw vermenigvuldigen zich wanneer ze een kind in haar baarmoeder draagt, dus een gezond en uitgebalanceerd dieet is essentieel.

3. Sap van kool en appel

Plaats eerst de volgende ingrediënten, gewassen en geschild in de blender:

  • 1 eetlepel gesneden gember
  • Halve appel, bij voorkeur groen
  • Een kopje water
  • Sap van een halve citroen
  • 3 muntblaadjes
  • Een eetlepel lijnzaad
  • 2 koolbladeren, zonder de stengel

Dit sap voor zwangere vrouwen is rijk aan onder andere:

  • Antioxidanten
  • Omega 3
  • Calcium
  • Vitamine C
  • IJzer

Het is de perfecte bondgenoot voor het geheugen, een natuurlijke oppepper voor de stofwisseling en draagt ook bij aan de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby.

Ook helpt het vochtretentie te bestrijden en biedt het bescherming aan de lever. Het is van belang dat zodra alle ingrediënten gemengd zijn, je het sap meteen op moet drinken. We raden niet aan om het te bewaren om later op te drinken.

Sap met een hoog vezelgehalte

zwangere vrouw drinkt sap

Naast groene sappen hebben aanstaande moeders ook andere rijke opties om hun maaltijden mee aan te vullen. Bijvoorbeeld sappen met een hoog vezelgehalte, die helpen om het vasthouden van vocht te verminderen en om obstipatie te bestrijden.

4. Ananassap

Ingrediënten

  • Een takje verse peterselie (met 5 of 6 bladeren)
  • 1/4 komkommer (het is optioneel om de komkommer wel of niet te schillen, dit is dus naar de smaak van de zwangere vrouw)
  • Een kopje ananas, in stukjes gesneden
  • 150 ml water
  • Halve theelepel gember (gezouten)
  • Halve kleine cactusvijg
  • Honing naar smaak

Bereiding

  • Om dit te maken, moet je eerst de komkommer, de ananas en de cactus pakken, de schil verwijderen en ze schoonmaken.
  • Snijd ze daarna in stukjes.
  • Plaats ze vervolgens in de blender.
  • Voeg dan een beetje water toe, totdat het sap een romige consistentie bereikt.
  • Voeg, zodra het homogeen is, de takken van peterselie, de geraspte gember en vervolgens de honing toe tot de gewenste zoetheid is bereikt.
  • Drink het meteen op, bewaar het niet voor later.

Komkommer en cactus helpen je om obstipatie te bestrijden. Ondertussen biedt de combinatie van ananas en peterselie een cluster van vitamines B6, B1 en C, evenals foliumzuur, wat ideaal is tijdens de zwangerschap.

Doe de test met deze heerlijke recepten en je zult dan zeker een liefhebber van sapjes worden die fruit en groenten combineren. Deze gezonde combinaties zullen je namelijk veel energie geven en je helpen om een aantal van de ongemakken van de zwangerschap op een natuurlijke manier op te lossen.