Wat voelt een baby in de baarmoeder als moeder hoest?

16 juni 2018
Griep tijdens de zwangerschap? Heb je je ooit afgevraagd of hoesten of niezen je baby in de baarmoeder kan storen? In dit artikel zullen we eventuele zorgen wegnemen.

Zwangere vrouwen maken zich vaak zorgen over elk detail dat hun baby zou kunnen schaden. Daarom is het normaal om je af te vragen wat een baby in de baarmoeder voelt als moeders hoesten.

Spoiler alert: het is niets om je zorgen over te maken.

Het is normaal dat moeders hun best doen om elke vorm van problemen voor hun kind te voorkomen. Dit geldt vooral voordat de baby is geboren.

Wanneer ze ziek worden, voelen veel vrouwen zich ongemakkelijk ze hoesten, niezen of zelfs braken.

Moeders maken zich zorgen over wat hun baby in de baarmoeder voelt. Wanneer ze zich naar voelen en hun lichaam gevoelig is voor externe prikkels, dan zijn ze bang dat ze dat gevoel aan hun kind kunnen doorgeven.

Hieronder zullen we dit onderwerp grondig bekijken om je enige gemoedsrust te geven.

Veranderingen in het immuunsysteem tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap vinden er verschillende veranderingen plaats in het lichaam van een vrouw. Deze veranderingen strekken zich uit tot het immuunsysteem van de vrouw.

De belangrijkste missie van hun immuunsysteem is om de baby te beschermen tegen allerlei soorten bedreigingen. Dat is de reden waarom de moeder meer kan worden blootgesteld aan bepaalde ziektekiemen en virussen.

Als je het gevoel hebt dat je vaker ziek wordt als je zwanger bent, maak je dan geen zorgen, het is normaal.

Dit betekent echter niet dat je geen controle bij je arts moet krijgen. Integendeel, je moet deze snel raadplegen om ernstige complicaties te voorkomen.

Tijdens de zwangerschap moet je voorzichtig zijn met medicijnen.

Niet alle medicijnen zijn geschikt tijdens de zwangerschap. Gebruik geen geneesmiddelen die niet door je arts zijn voorgeschreven.

Het niet weten wat de baby in de baarmoeder voelt als de moeder hoest, veroorzaakt onrust voor de toekomstige ouders.

Enkele tips om je beter te voelen als je ziek bent:

  • Houd een gezond dieet aan: je moet zoveel mogelijk groenten en fruit toevoegen die veel water bevatten. Deze helpen je om snel te herstellen van een verkoudheid.
  • Gebruik vitaminen en mineralen: vooral vitamine C is belangrijk bij het bestrijden van infecties.
  • Drink veel vocht: dit gaat hand in hand met de andere tips. Water en natuurlijke vruchtendranken worden aanbevolen.
  • Verminder de consumptie van suiker en cafeïne.
  • Geef schadelijke gewoonten op zoals roken en drinken.
  • Bewegen: actief blijven helpt je om je afweer hoog te houden.

Zwangere vrouw met roze pillen van de dokterWat voelt een baby in de baarmoeder als moeders hoesten?

Nu we de redenen hebben besproken waarom moeders tijdens de zwangerschap ziek worden, is het tijd om de aandacht op de kleine te richten.

Wat ervaren baby’s in de baarmoeder wanneer hun moeders deze symptomen hebben? Heeft het een negatief effect op hun ontwikkeling?

Zoals alles wat er gebeurt tijdens hun verblijf in de baarmoeder, zijn de vibraties die baby’s voelen als moeders hoesten, iets waar ze goed op voorbereid zijn.

Veel moeders maken zich zorgen over het toebrengen van ‘pijn’ aan hun baby als ze hoesten.

Maak je geen zorgen, dit is geen probleem voor de baby, noch voor zijn gezondheid.

Zoals we eerder aangaven, voelen ze een lichte vibratie en in reactie daarop bewegen ze een beetje. Dit komt niet voort uit pijn of angst, het is gewoon een reflex veroorzaakt door hun omgeving.

De vibraties die baby’s voelen wanneer hun moeders hoesten, zijn iets waar ze goed op voorbereid zijn.

Hoe zit het met niezen?

Nadat we hebben ontdekt wat een baby in de baarmoeder voelt terwijl moeders hoesten, rijst de volgende vraag: wat gebeurt er als moeders abrupt niezen?

Wat er precies gebeurt, is dat ‘hun ruimte’ een beetje krimpt en dan onmiddellijk weer uitzet. Dit vormt geen risico voor het kind, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

De natuur is wijs en zowel moeder als kind zijn perfect voorbereid en geconditioneerd voor de negen maanden die ze samen doorbrengen.

Hoestende moeder in blauw shirtFactoren die de foetus wel kunnen beïnvloeden tijdens de zwangerschap

Afgezien van niezen en hoesten, zijn er enkele gedragingen en sensaties die de baby kunnen beïnvloeden terwijl hij zich in de baarmoeder bevindt.

Een paar voorbeelden zijn: stress, verdriet en zorgen. Ze veroorzaken hormonale veranderingen die op hun beurt catecholamines afgeven die vroeggeboorte of een laag geboortegewicht kunnen veroorzaken.

De kleine kan ook de stem van zijn ouders herkennen in de baarmoeder. De stem van een ouder kan sereniteit en vrede overbrengen.

Na de 12e week kunnen ze ook het voedsel dat je eet proeven. Later zullen ze een gevoel van aanraking ontwikkelen en kunnen ze een beetje van onschadelijke druk ervaren als je tijdens de seks een orgasme hebt.

Kortom, een moeder veroorzaakt geen schade aan haar kind tijdens het niezen of hoesten.

Maak je dus geen zorgen en probeer hoesten nooit te vermijden.

Het enige dat je hoeft te doen, is goed voor je eigen gezondheid te zorgen. Dat is de beste zorg die je je kind in de baarmoeder kunt geven.