Redactioneel beleid

De overvloedige hoeveelheid gegevens op internet over gezondheid en het gezinsleven kan de besluitvorming bemoeilijken. Daarom is ons doel concreet: jou voorzien van informatie die betrouwbaar en gemakkelijk te begrijpen is en gericht is op het verbeteren van het welzijn van je gezin in het opvoedingsproces.

Onze redactionele visie

We zijn een gratis informatieportaal voor moeders en vaders. We gebruiken een toegankelijke, warme en betrouwbare taal om kennis over moederschap en vaderschap over te dragen die veelvoorkomende twijfels van onze lezers kan wegnemen.

Omdat er veel informatie voor moeders en vaders op internet te vinden is en het moeilijk is om bronnen te vinden die gebaseerd zijn op wetenschappelijke en gevalideerde gegevens, wil Je Bent Mama die vertrouwde ruimte zijn voor gezinnen om twijfels over zwangerschap, ouderschap, gezondheid, onderwijs en familierelaties op te lossen.

Je vindt in ons portaal een soort positieve informatie om voor je gezin te zorgen. We willen dat je de juiste beslissingen neemt over jouw gezondheid en de gezondheid van je gezin.

Onze waarden

De waarden van Je Bent Mama staan ​​achter alle inhoud die we publiceren. Van die waarden is een van de belangrijkste vertrouwen. We willen dat de moeders en vaders die ons lezen het gevoel hebben dat ze nauwkeurige en waarheidsgetrouwe informatie kunnen vinden. De andere waarde waar we prioriteit aan geven, is kwaliteit.Onze inhoud heeft een intrinsieke waarde die hem onderscheidt van andere inhoud op internet. De informatie die we publiceren wordt gevalideerd door professionals en biedt nuttige kennis voor het gezinsleven.

In onze aanpak willen we de waarde van nabijheid en vertrouwdheid. uitdragen. We gebruiken een taal die elke moeder en vader kan begrijpen.

Ten slotte hebben we de waarde van inclusie. We weten dat elke familie zijn bijzonderheden heeft en daarom stellen we geen kant-en-klare recepten voor. Onze informatie is gecontextualiseerd en overweegt alle soorten gezinnen. We beoordelen de levensstijl van jouw gezin niet.

Onze stem

Om met mama’s en papa’s te communiceren, gebruiken we bij Je Bent Mama een ​​stem die deze kenmerken heeft:

  • Empathisch: wij zijn mensen die inhoud maken voor andere mensen. Daarom begrijpen we de bijzonderheden van verschillende situaties en verplaatsen we ons in de schoenen van volwassenen die op zoek zijn naar een kind of al een kind hebben. We weten dat er veel twijfels zijn en dat vriendelijk advies in deze fases het verschil kan maken.
  • Begeleiding: wij zijn een stem die begeleidt en helpt in het gezinsproces. We leggen geen enkele visie op of beweren de absolute waarheid over ouderschap te hebben. Ons advies is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het gezinsleven, zodat alle gezinsleden zich ten volle kunnen ontplooien.
  • Betrouwbaar:: bij Je Bent Mama besteden we uiterste zorg aan de kwaliteit van onze inhoud. Daarom is onze stem betrouwbaar en geven we zekerheid aan onze lezers. Op ons portaal kunt u er zeker van zijn dat wat er is gepubliceerd, is beoordeeld en goedgekeurd door professionals.
  • Vrij van vooroordelen: we vermijden bewust uitingen die stigmatisering of discriminatie in de hand kunnen werken. We spreken gezinnen die zich in verschillende stadia en processen bevinden.

We willen geen angst of ongerustheid opwekken, maar positieve actie stimuleren.

Ons team

Je Bent Mama heeft een team van professionals uit verschillende gebieden die te maken hebben met moederschap en ouderschap. We hebben artsen, verpleegkundigen, opvoeders, psychologen, voedingsdeskundigen, onderwijspsychologen en meer, die up-to-date zijn in hun kennisgebied en die bereid zijn om informatie op een prettige, eenvoudige en begrijpelijke manier te delen.

Wetenschappelijke bronnen worden veelvuldig geraadpleegd door onze redactie. Op deze manier garanderen ze de kwaliteit van de inhoud die we publiceren. Naast de ervaring die hun beroep hen heeft gegeven in de omgang met kinderen en volwassenen.

Ons redactieproces

De selectie van inhoud die op Je Bent Mama wordt gepubliceerd, begint met een gedetailleerde zoektocht door een toegewijd team om de onderwerpen te bepalen die het meest relevant zijn voor gezinnen. We zijn geïnteresseerd in voorstellen die waarde toevoegen aan het gezinsleven en de specifieke twijfels van onze lezers wegnemen.

Wat betreft gezondheidsnieuws maken wij een speciale selectie. Ons team onderzoekt dagelijks het gezondheidsnieuws dat van fundamenteel belang kan zijn voor jouw leven.

We geven prioriteit aan originele, niet-repetitieve en positieve onderwerpen voor onze lezers. Zodra de onderwerpen zijn vastgesteld, werkt ons team van professionele redacteuren een volledige, bijgewerkte, wetenschappelijk geldige en empathische tekst uit. We tolereren geen plagiaat, dus voor publicatie controleert een groep redacteuren of de tekst voldoet aan onze waarden en de stem van Je Bent Mama. uitdrukt. Als de kwaliteit aan de verwachtingen voldoet, wordt de inhoud op onze website gepubliceerd.

Alle filters die we eerder hebben toegepast, stoppen niet zodra de inhoud is gepubliceerd, aangezien er in de loop van de tijd nieuwe revisies plaatsvinden. Periodiek beoordeelt een deel van het team de gepubliceerde inhoud om deze bij te werken, nieuwe informatie toe te voegen en de boodschap die we aan moeders en vaders brengen te verfijnen. Deze inhoudscontrole is constant en houdt, in het geval van actueel nieuws, in dat de gegevens worden vernieuwd volgens de evolutie van lopende verhalen.

Onze verificatielabels

In de publicaties van Je Bent Mama vind je de volgende 2 labels die de mate van verificatie van de informatie aangeven:

  • Op feiten gecontroleerd: als ons artikel dit label heeft, betekent dit dat de inhoud gebaseerd is op betrouwbare wetenschappelijke en academische bronnen. In het laatste bibliografiegedeelte kun je deze bronnen bevestigen.
  • Op bewijzen gebaseerd:: dit label geeft een hogere verificatiewaarde aan dan het vorige. Dit betekent dat de meeste bronnen in de bibliografie wetenschappelijke studies zijn die hun eigen validatieproces hebben door gespecialiseerde tijdschriften.

Disclaimer

Bij Je Bent Mama, streven we ernaar je te voorzien van educatieve en informatieve informatie over zwangerschap, ouderschap en andere onderwerpen met betrekking tot het moederschap. Het is echter belangrijk op te merken dat onze inhoud geen professionele diagnose, advies of behandeling mag vervangen.

Elke persoon en situatie is uniek, en wat voor de ene persoon werkt, is misschien niet geschikt voor de andere. Als je vragen of zorgen hebt over de gezondheid van jezelf of je kind, raden wij je daarom aan een betrouwbare specialist te raadplegen voordat je beslissingen neemt.

Vergeet niet dat de informatie op onze website slechts een algemene leidraad is, en niet de mening van een gezondheidsdeskundige kan vervangen – wij zijn er om je informatie en ondersteuning te bieden, maar je moet altijd een specialist raadplegen om het beste advies voor jou en je gezin te krijgen!

Opmerkingen, suggesties en correcties

Bij Je Bent Mama ontvangen we graag alle opmerkingen en suggesties die je ons wilt sturen. Jouw interactie verbetert ons portaal, stelt ons in staat de kwaliteit van de inhoud te verbeteren en houdt ons op de hoogte van wat voor jou het nuttigst is.

De mededelingen die je ons stuurt, worden zo snel mogelijk beoordeeld en in aanmerking genomen. Schrijf ons via onze contactpagina.