Knutselwerkjes om Vaderdag te vieren

Er is geen mooier geschenk voor een vader dan iets dat door zijn kinderen met de hand is gemaakt. Vooral als het kind het cadeau zelf heeft gemaakt. In dit artikel geven we een aantal verschillende ideeën voor zelfgemaakte vaderdagcadeaus.
Knutselwerkjes om Vaderdag te vieren

Laatste update: 19 juni, 2022

In Nederland vieren we Vaderdag op de derde zondag in juni. Zoals gebruikelijk, in de aanloop naar deze dag, maken kinderen op school knutselwerkjes die later op die dag als cadeau voor hun vaders zullen dienen. Er is geen mooier geschenk voor een vader dan iets handgemaakt door zijn kind. Vooral als het kind het cadeau zelf heeft gemaakt en aan hem heeft opgedragen.

Daarom geven we je een lijst met knutselideeën die kinderen op school en thuis kunnen maken om Vaderdag te vieren. Er zullen nooit genoeg cadeaus zijn voor onze vaders!

Knutselwerkjes om Vaderdag te vieren

Een tekening van de vader en zijn kind

Zoals we aan het begin van de post al zeiden, zullen handgemaakte geschenken elke vader verrukken. Als we bedenken dat schilderen en tekenen enkele van de activiteiten zijn waar kinderen het meest van genieten, kun je dus van de gelegenheid profiteren door de kinderen een foto te laten maken van hun vader en zichzelf, of zelfs het hele gezin.

Een tekening kan een goed cadeau zijn

Hoewel het een heel eenvoudig geschenk lijkt, zal het belangrijke aspecten laten zien van hoe kinderen hun vaders zien. Bovendien is het belangrijk voor hen om hun artistieke expressie, verbeeldingskracht en creativiteit te ontwikkelen.

Vingerverven

Originaliteit is altijd aanwezig in de cadeaus die kinderen maken voor hun vaders op Vaderdag. Dit ambacht zal dan ook buitengewoon leuk zijn en vaders zullen het als een zeer origineel cadeau zien. Om dit te doen, heb je alleen de volgende materialen nodig:

  • Een wit vel papier.
  • Zwart-wit karton.
  • Verf.

De handpalm van het kind zal het gezicht en het haar van de vader vertegenwoordigen. Zo dopen de kinderen hun handen in vingerverf en portretteren ze ze vervolgens op een blanco vel papier. Daarna markeren ze het silhouet van hun hand met een potlood en de hulp van een oudere; dit zal het gezicht vormen.

Teken de ogen en eventueel een snor in het gezicht. Deze snor kan op het vel zelf worden getekend of over het papier worden geplaatst met zwart karton om het ambacht een creatiever effect te geven.

Knip tot slot het witte karton uit in de vorm van een stropdas en leg deze onder het gezicht. Je kunt deze stropdas versieren met de materialen of kleuren die je verkiest, al naar gelang de smaak van de vader.

Een fotolijstje

Foto’s zijn altijd mooie cadeaus en zullen geweldige herinneringen opleveren. Daarom laten we je een van de meest originele ambachten zien om Vaderdag te vieren. We hebben het niet over een conventionele fotolijst.

Voor dit knutselwerkje heb je het volgende nodig:

  • Karton.
  • Schaar.
  • Potlood.
  • Drie foto’s.

Op het karton tekenen we het woord “PAP” in hoofdletters. Daarna snijden we de binnenste cirkel van de letters “P” en de driehoek van de letter “A” uit.

Dat is de ruimte waar we de door ons gekozen foto’s zullen plaatsen. Hiervoor raden we je aan om foto’s met close-ups van het gezicht te kiezen, anders wordt het lastig om ze in de gaatjes van de letters te plaatsen. Dit is een eenvoudige manier om een mooie, volledig met de hand gemaakte herinnering te maken waar elke vader zeker van zal houden.

Knutselwerkjes om Vaderdag te vieren

Bladwijzers: een klassiek knutselwerkje om Vaderdag te vieren

Een van de beste manieren om lezen aan te moedigen, is door lees gerelateerde ambachten te maken. Bovendien, als de vaders van literatuur houden, zal er geen beter geschenk voor hen zijn.

Het knutselwerkje dat we voorstellen is niets anders dan een boekenlegger die de kinderen zullen maken zodat hun vaders het kunnen gebruiken in alle boeken die ze lezen. Om dit te doen, heb je dus alleen de volgende materialen nodig:

  • Een houten (Engelse link) wasknijper.
  • Gekleurd karton of vilt.
  • Lijm.

Dit is zonder twijfel een van de ambachten waarin kinderen veel creativiteit en verbeeldingskracht kunnen gebruiken. Met het vilt of het gekleurde karton creëer je, afhankelijk van het materiaal dat je kiest, je vader.

De fysieke kenmerken zullen de overhand hebben in dit werkje. Heeft hij bijvoorbeeld een snor? Draagt hij een bril? Is zijn haar blond? De knijper wordt het gezicht. Als je de knijper wilt verbergen, kun je een lange stropdas maken met de patronen en kleuren die je mooi vindt.

Plezier gegarandeerd met deze fantastische knutsels om Vaderdag te vieren. Wellicht ook interessant voor jou

9 x de mooiste cadeaus voor Moederdag
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
9 x de mooiste cadeaus voor Moederdag

Op Moederdag zetten we alle moeders in het zonnetje. Laat je verwennen en geniet van jouw dag! Hier de mooiste cadeaus voor alle moeders.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.