The Wishgranter: een ontroerende korte film over dromen

The Wishgranter is een korte film die ons doet nadenken over het belang om de hoop op het vervullen van onze dromen niet te verliezen.
The Wishgranter: een ontroerende korte film over dromen
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 22 december, 2022

The Wishgranter is een ontroerende en prachtige korte animatiefilm over dromen, het lot, magie en hoop. Het is genomineerd voor talloze prijzen. In 2017 werd het de winnende korte animatiefilm op de Academy of Television Arts & Sciences College Television Awards.

Deze korte film vertelt in slechts vijf minuten een prachtig liefdesverhaal tussen twee jonge mensen. In eerste instantie lijkt de plot eenvoudig en simpel. Het bevat echter een geweldige les. Wil je weten wat het is? Klik hier en bekijk de film!

“Laat je niet ontmoedigen. Doe je best, blijf je best doen en zet deze zin nooit uit je hoofd: goede dingen wachten op degenen die aandringen en zich verzetten!”
Leo Pavoni

De plot van The Wishgranter

De plot van The Wishgranter draait, zoals de titel al doet vermoeden, om een fontein op een plein. Eronder leeft een klein fantastisch wezen, dat verantwoordelijk is voor het waarmaken van de wensen van alle mensen die er een muntje in gooien.

Afbeelding uit de korte film The Wishgranter.
© Gedistribueerd door Passionflix. 12 Helpful Hands Productions, Passionflix

Normaal gesproken is het werk voor de vertederende ‘wensvervuller’ gemakkelijk en zelfs een beetje eentonig en saai. Op een dag verandert er echter iets. Twee jonge mensen, schijnbaar verdrietig en eenzaam, besluiten namelijk een muntje in de put te gooien. Ze willen allebei hetzelfde: liefde vinden.

Maar helaas, door tegelijkertijd een munt te gooien, faalt het systeem. Het mythische wezen wordt gedwongen naar de oppervlakte te komen. Hij moet vervolgens extreem hard werken om de langverwachte wens naar liefde te vervullen.

Een ontroerende korte film over dromen

Wat kunnen we leren van dit mooie verhaal? Nou, het eerste is dat, zelfs als het niet gemakkelijk is en zelfs als het tijd kost, veel dromen op een bepaald moment in vervulling gaan. We mogen de hoop dus niet opgeven.

Bovendien kunnen we in deze korte animatiefilm zien hoe het kleine fantastische wezen nooit opgeeft en er alles aan doet om de wensen van de twee jonge hoofdrolspelers te vervullen.

In het echte leven bestaan deze ‘wensvervullende’ wezens niet. Men kan echter net als het mythische wezen in de film streven en alles doen wat in zijn macht ligt om zijn dromen of doelen te vervullen.

“Een droom komt niet op magische wijze uit: er is zweet, vastberadenheid en hard werken voor nodig.”
Colin Powell

© Gedistribueerd door Passionflix. 12 Helpful Hands-producties, Passionflix

Reflecteren met kinderen na het kijken van The Wishgranter

The Wishgranter is een film die ons in staat stelt om na te denken over het leven, over het vermogen om te dromen en om die dromen waar te maken. Daarom is het belangrijk om niet in de oppervlakkige aspecten van deze animatie te blijven, maar deze steeds opnieuw te bekijken totdat de boodschap overkomt.

Om deze taak voor kinderen gemakkelijker te maken, is het een goed idee om hen vragen te stellen zoals bijvoorbeeld:

  • Waarom denk je dat het magische wezen zo hard zijn best doet om de dromen van de twee jongeren waar te maken?”
  • ‘”Zou je de baan van de wensvervuller willen hebben? Waarom is dat?”
  • “Welke wens zou je doen, en denk je dat die uitkomt?”

Na het beantwoorden van deze vragen zullen kinderen zich bewust worden van wat de echte leer van deze korte film is. Hoe belangrijk het is om zich in te spannen, zichzelf te overtreffen en niet de handdoek in de ring te gooien totdat ze hebben bereikt wat ze wilden bereiken.

Tot slot moeten ze ook een introspectieoefening doen om na te denken over hun eigen zorgen en interesses, en over hun dromen en doelen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Gómez, G. O. (1989). Mediaciones cognoscitivas y vídeos educativos-un reto para la producción del aprendizaje. Signo y pensamiento8(14), 9-20.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.