7 zinnen uit Disney-films die levenslessen bevatten

Disney-films hebben ons verheugd met hun prachtige verhalen over magie, dromen, gevoelens en liefde. Deze verhalen bevatten waardevolle levenslessen voor kinderen. Hier zijn enkele van de meest beroemde.
7 zinnen uit Disney-films die levenslessen bevatten
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 juli, 2019

Disney heeft een belangrijke rol in het leven van kinderen gespeeld. Hun verhalen hebben kinderen aan het lachen gemaakt, ze laten huilen en dromen. Het beste van alles is dat ze ook waardevolle levenslessen leren. Hier zijn enkele van de beste zinnen uit Disney-films om te onthouden.

3 zinnen uit Disney-films die waardevolle levenslessen leren

In deze kinderklassiekers zijn er tijdloze uitdrukkingen die onvergetelijke momenten in ons hart achterlaten.

Dit is ook het geval met zinnen uit Disney-films die je over het leven helpen na te denken. We hebben er hieronder een aantal voor je geselecteerd.

“Het leven hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn” van Assepoester

Het is onmogelijk om absolute perfectie te bereiken. Soms hebben we de neiging om te klagen. We eisen te veel en streven naar perfectie, ook al bestaat die niet.

Dit is echter contraproductief, omdat geluk niet afhankelijk is van wat je hebt. Te veeleisend zijn, brengt consequenties met zich mee. Niemand overtreft je hoge normen, die je ongelukkig kunnen maken.

Er is geen perfect leven. Bovendien kan niemand garanderen dat je gelukkig zult zijn wanneer je rijk, beroemd of aantrekkelijk bent. Het leven is altijd aan het veranderen en om ervan te genieten, moet je elke dag van je ervaringen leren.

Vergeet niet, dat als je probeert om perfectie te bereiken, je het prachtige leven dat om je heen gebeurt kunt missen.

“Ware schoonheid komt van binnenuit” van Belle en het beest

Laat je niet misleiden door het uiterlijk. Ware schoonheid is te vinden in het hart. Vaak beoordeel je mensen op hoe ze eruitzien. Helaas kan dit ertoe leiden dat je de beste persoon kwijtraakt. Na verloop van tijd verdwijnt fysieke schoonheid namelijk. Wie je van binnen bent, blijft echter intact.

“Soms is het juiste pad niet de makkelijkste” van Pocahontas

Pocahontas en meeko

Op een gegeven moment kom je situaties tegen waarin je een beslissing moet nemen. Hoewel je weet dat een keuze niet de verstandigste is, kun je er toch mee doorgaan. Deze fouten kunnen je schaden, stress veroorzaken en je zelfs in gevaar brengen. Pocahontas legt dit in het citaat uit.

In het leven moet je van je fouten leren en weer verder gaan. Om dit te doen, moet je soms je comfortzone verlaten en niet opgeven, zelfs als het moeilijk wordt. Goede dingen vereisen namelijk inspanning en toewijding.

2 zinnen uit Disney-films over liefde

Veel Disney films vertellen een prachtig liefdesverhaal dat je hart zeker zal raken. In deze films zijn er zinnen vol genegenheid en gevoelens. Zonder twijfel is het de moeite waard om ze te markeren.

“Ware liefde is iemand anders voor jezelf plaatsen” van Frozen

Liefde is de perfecte band van eenheid, in vriendschap, familie of een koppel. Wanneer je liefhebt, dan denk je altijd aan de andere persoon, ongeacht hoe of waar je bent.

Dit betekent natuurlijk niet dat je door aan anderen te denken, je je eigen geluk helemaal vergeet. Het idee van deze zin is om empathie te tonen, dat wil zeggen, om jezelf in de plaats van anderen te plaatsen.

Vanuit het perspectief van de ander kun je problemen vanuit een ander perspectief bekijken. Dan kun je helpen of de acties van anderen tenminste begrijpen.

“Als je eenmaal van iemand houdt, dan blijven ze voor altijd in je hart” van Brother Bear

Zelfs als je een geliefde bent verloren of als hij of zij om welke reden dan ook niet meer bij je is, als je de herinneringen in je hart houdt, dan zullen ze voor altijd bij je blijven. Het is voor kinderen een waardevolle levensles. Ze leren omgaan en begrijpen waarom geliefden vertrekken.

“Je bent dapperder dan je denkt, sterker dan je lijkt, en slimmer dan je denkt.”
-Winnie de Poeh-

2 zinnen uit Disney-films over reflectie

Er zijn moeilijke dagen wanneer je een helpende hand nodig hebt die je aanmoedigt en sterker maakt. Tot je verbazing kun je in Disney-films levenslessen vinden die je zullen helpen om te reflecteren.

“De bloem die in tegenspoed bloeit, is de meest zeldzame en mooiste van allemaal” van Mulan

Als je moeilijke tijden doormaakt, geef dan niet op. Het leven wordt soms moeilijk, maar je moet blijven klimmen. Sterker nog, je zult op deze tijden terugkijken als mooie herinneringen.

Als je ondanks de problemen je doelen nastreeft, dan zul je slagen. De moeilijkheden waarmee je te maken krijgt, zullen je sterker maken. Bovendien zullen ze je maken wie je bent.

“Wel, soms heb ik al voor het ontbijt zes onmogelijke dingen geloofd” van Alice in Wonderland

Zinnen uit disney-films

Uiteindelijk leert deze uitdrukking je om creativiteit te gebruiken om problemen op te lossen en nieuwe doelen te stellen. Om je dromen te bereiken, moet je duidelijke doelen stellen.

Dit citaat laat ook zien dat je moed en wilskracht moet hebben. Hoe moeilijk het ook wordt, je moet vechten. Bovendien heb je altijd iemand om je te helpen.

Het lijdt geen twijfel dat deze zinnen uit Disney-films inspirerend zijn. Ze brengen voor iedereen ook prachtige herinneringen.

Welke is jouw favoriet? Als je er geen hebt, overdenk dan elke film en begrijp de boodschap die het bevat.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Walt Disney y Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. (1950). La cenicienta. Estados Unidos: Walt Disney Productions.
  • Don Hahn y Kirk Wise, Gary Trousdale. (1991). La bella y la bestia. Estados Unidos: Walt Disney Productions, Walt Disney Feature Animation y Silver Screen Partners.
  • Jim Pentecost y Mike Gabriel, Eric Goldberg. (1995). Pocahontas. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Feature Animation.
  • Peter Del Vecho, John Lasseter y Chris Buck, Jennifer Lee. (2013). Frozen. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Animation Studios.
  • Chuck Williams y Aaron Blaise, Robert Walker. (2003). Hermano oso. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Feature Animation.
  • Pam Coats, Robert S. Garber, Kendra Haaland y Tony Bancroft, Barry Cook. (1998). Mulan. Estados Unidos: Walt Disney Productions y Walt Disney Feature Animation.
  • Walt Disney y Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. (1951). Alicia en el pais de las maravillas. Reino Unido y Estados Unidos: Walt Disney Productions.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.