Jij bent mijn zwakte die me elke dag sterker maakt

Je bent de liefste en meest besmettelijke zwakte die mij sterk genoeg maakt voor elke strijd
Jij bent mijn zwakte die me elke dag sterker maakt
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Mijn lieve kind, jij bent mijn zwakte die me elke dag sterker en sterker maakt. Ik wil dat je weet hoe waardevol je voor me bent en hoe immens de kracht is die je me geeft.

Je kijkt naar me en gelooft met heel je hart dat je de dapperste moeder ter wereld hebt. Maar je vergist je. Ik heb mijn zwakke punten. En daar ben jij er toevallig één van.

Je helpt me te vertrouwen in mezelf. En jij, jij vertrouwt mij zoals niemand mij ooit zal vertrouwen. 
Jij bent mijn zwakte, mijn grootste zwakte, waar ik het meest trots op ben. Mijn zwakte, omgevormd in deugdelijkheid, talent, doorzettingsvermogen en een dagelijkse strijd.

Jouw aanwezigheid in mijn leven houdt me staande als een trouwe wandelstok. Je loop met me mee en steunt me met trouw en loyaliteit, waardig om te imiteren.

Mijn geliefde kind, jij bent mijn mooiste zwakte. Tevredenheid en vreugde vullen mijn leven dankzij jou. Jij hebt het beste in me naar boven gebracht en me laten stralen.

Mijn ware ik kwam naar buiten toen ik je voor het eerst in mijn armen hield. Je bent een paradox: mijn zwakte die me sterk genoeg heeft gemaakt om bergen te verzetten.

Mijn geliefde kind

Jij bent mijn zwakte die ik nooit wil overwinnen

Jij bent die zwakte die ik voor altijd in mijn leven hoop te hebben, zodat ik weet dat ik sterk zal zijn. Hoewel het betekent dat ik mijn onafhankelijkheid verlies, zijn mijn gevoelens met jou verbonden.

Je bent altijd in mijn gedachten en je hebt het monopolie van al mijn verlangens. De hoofdrolspeler van elk project ben jij. Jij bent de motivatie achter mijn verwachtingen, illusies en dromen.

Mijn leven is verweven met het jouwe en met het geluk dat ik je zo graag wil geven. Je tedere gezicht en je mooie glimlach doen me smelten, maar ik draag ze als een vaandel waar ik ook ga. Ik voel me alsof je in mijn leven bent gekomen als mijn beschermengel. Jij, alleen jij bent de vreugde die mijn wereld doet draaien.

Koude en bewolkte dagen maken me niet meer neerslachtig omdat jij het licht in mijn leven bent. Ik ben niet langer bang om te vallen omdat jouw hand er altijd is om me overeind te helpen. Je liefde en puurheid zijn mijn dagelijkse voeding. Je laat me zien dat ik een mens kan zijn die geen voorwaarden stelt.

Dankzij jou kan ik zeggen dat ik de sterkste mens ter wereld ben. En geloof me, mijn lieve kind, ik overdrijf niet. Want als liefde mijn zwakte is, ben jij het die mijn ziel vult met de mooiste gevoelens en gewaarwordingen.

Je bent een mooie en besmettelijke zwakte

Mijn kostbare liefde, ik ben sterk en dapper omdat ik mijn grootste zwakheid heb ontdekt. Deze zwakte is een zegening, in plaats van dat hij mij schade berokkent.

Het is een besmettelijke liefde die alles om zich heen tot leven brengt. Zijn licht schijnt over mijn dagen en houdt alle duisternis weg van ons huis.

Mijn kostbare liefde

Jij bent de meest besmettelijke zwakte die ik ooit ben tegengekomen. Als jij lacht, is het onmogelijk om niet met je mee te lachen. Hoe boos ik misschien ook was.

Als jij praat, kan ik je alleen maar antwoorden. Het maakt het niet uit wat de omstandigheden zijn. Als jij me nodig hebt, zal ik er altijd voor je zijn.

Soms is het pad zo kronkelig dat we haast lijken te verdwalen. Maar als ik jou naast mij heb, wordt mijn kracht vermenigvuldigd. En elke keer als een strijd te moeilijk lijkt om aan te gaan, geef jij me de middelen om de eindoverwinning te behalen.

Dankzij jou, ben ik gaan begrijpen dat het leven vol zit met mooie dingen. En jij bent, zonder enige twijfel, één van de mooiste.

Dank voor deze eeuwige liefde die een zwakheid onthulde, die mij in staat stelt mijn potentieel te tonen.

Je bent de liefste en meest besmettelijke zwakte die mij sterk genoeg maakt voor elke strijd.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.