Wat zijn emotionele vitamines voor kinderen?

Wat zijn emotionele vitamines voor kinderen?
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Geschreven door Naí Botello

Laatste update: 22 december, 2022

Ken je deze eenvoudige manier om je kind te motiveren en hun zelfvertrouwen te versterken? In dit artikel zullen we uitleggen hoe emotionele vitamines werken en wat hun meervoudige voordelen voor kinderen zijn.

Emotionele vitamines is een term die vaak voorkomt in educatieve en motiverende handleidingen voor ouders.

Het impliceert dat de gezondheid van onze kinderen niet uitsluitend over het lichaam gaat. Het gaat ook over geestelijke gezondheid en emoties.

Op basis van dit idee bedachten experts op dit gebied supplementen om de geestelijke gezondheid van onze kinderen te helpen versterken.

Liefde en begrip zijn alom aanwezig. Maar extra doses van emotionele vitamines zijn een geweldige manier om affectieve vermoeidheid te voorkomen.

Emotionele vitamines kunnen op veel verschillende manieren worden aangeboden:

  • motiverende zinnen
  • kaarten met positieve berichten
  • smsjes in de middag
  • woorden van aanmoediging voor belangrijke evenementen zoals examens of voetbalwedstrijden

De creatie van deze vitamines ontstond nadat we erkenden dat dagelijkse activiteiten en competitiviteit in de samenleving onze kinderen met angst en onzekerheid kunnen vullen. Dit kan ook hun zelfvertrouwen beïnvloeden.

Ondanks de problemen die zich voordoen kunnen deze vitamines worden toegediend door ouders en geliefden. Ze zullen ongetwijfeld het zelfvertrouwen en zelfacceptatie van het kind versterken.

Emotionele vitamines voor kinderen

We willen nu uitleggen hoe de inhoud van emotionele vitamines is opgebouwd en hoe je deze kunt toedienen.

We zullen ook de indicaties, dosering, negatieve reacties en de interactie met andere voorbeelden van liefde met je delen. Ook hoe onze kinderen hun doses op de juiste manier kunnen gebruiken.

Vader en zoon- knuffel

Samenstelling

Alle emotionele vitamines bevatten een motiverende uitspraak om de geest van het kind te versterken.

Ze bestaan ​​uit positieve woorden, liefdevolle zinnen, stimuli voor zelfacceptatie en moreel en educatief advies.

Toepassing en presentatie

Er zijn verschillende manieren om emotionele vitamines toe te dienen. De eenvoudigste manier om dit te doen is mondeling.

Elke ochtend kan je tegen je kind een motiverende opmerking maken, samen met een goedemorgen en een kus.

Dit zal helpen hen te motiveren om de taken die op school wachten af te maken. Het zal hen er ook aan herinneren hoeveel hun ouders en familie van hen houden. En aan hoe geweldig het voelt om deel uit te maken van het gezin.

Het einde van de dag is een ideaal moment waarop ze rustig kunnen praten. Bijvoorbeeld over de activiteiten die ze gedurende de dag hebben gedaan.

Dit is een goed moment om een ​​boodschap aan te bieden, die hen aanmoedigt om door te gaan met hun taken.

Je kunt ook emotionele vitamines aanbieden in de vorm van commerciële producten zoals wenskaarten.

In de kaarten kun je motiverende zinnen voor kinderen en tieners schrijven. Deze berichten kunnen zowel liefdevolle, als motiverende of bemoedigende boodschappen zijn.

Je kunt de methode die je het liefst gebruikt kiezen. Je kunt zelfs je eigen type vitamine ontwerpen op basis van de dagelijkse behoeften van je kind. “

Indicaties

Deze vitamines zijn geschikt om emotionele en affectieve energietekorten bij kinderen van alle leeftijden te voorkomen en te behandelen.

Dosering

5 tot 10 emotionele vitamines per dag. Je kunt de aanbevolen dosis zonder problemen overschrijden.

Bijwerkingen

Er zijn geen contra-indicaties voor het gebruik van emotionele vitamines. In feite is dit een speciaal type vitamine. Een overdosis verheft kinderen tot een staat van geestelijk welzijn. Dit kan worden weerspiegeld in hun dagelijkse ontwikkeling.

Interacties

Emotionele vitamines kunnen zonder problemen worden gecombineerd. Met knuffels, kussen, gebaren en strelingen. Maar ook met lachen, applaudisseren, glimlachen en liedjes die het humeur van het kind verbeteren.

Ze kunnen ook worden gecombineerd met motiverende berichten, kaarten, sms-berichten en brieven. Emotionele vitamines werken goed samen met alles waarmee je je kinderen kunt stimuleren.

Dit kan er ook toe leiden dat ouders veel liefde terugkrijgen van hun kinderen.

Kind schrijft brief

Adviezen voor het bewaren

“Houdt altijd binnen het bereik van kinderen.” Leer je kinderen over emotionele vitamines. Ze zouden ze ook toe moeten dienen aan hun broers en zussen, vrienden en leraren. Maar ook aan jou als ouder.

Het resultaat is dat je blije kinderen opvoedt. Kinderen die de kracht van liefdevolle woorden begrijpen als het gaat om het motiveren en om het zelfvertrouwen te versterken.

Laatste aanbevelingen

Emotionele vitamines zijn gratis en bovendien zonder recept verkrijgbaar. Zoals we eerder al zeiden, kan je ze naar de behoeften van je kinderen ontwikkelen en toedienen.

Geef je kinderen emotionele vitamines om ze in balans te houden.  Op die manier voed je ze op een gezonde manier zodat ze zich sterk en energiek kunnen voelen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Cardemil, A. (2019). Vitaminas: Para el desarrollo socioemocional de los niños. Ediciones B.
  • Bisquerra, R. (2011). Educación emocional. Propuestas para educadores y familias. Bilbao: Desclée de Brower.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.