Ik zal je sterk maken zodat niemand je kan breken

Ik heb de macht om je in mijn handen te vormen. Je zult zijn wie ik wil dat je bent: een goed persoon. Ik droom ervan om in de toekomst een heel, compleet persoon te zien. En geloof me, ik zal je sterk maken zodat niemand je kan breken. Wees moedig, je moeder bewondert je al is je leven amper begonnen.
Ik zal je sterk maken zodat niemand je kan breken
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Ik heb de macht om je in mijn handen te vormen. Je zult zijn wie ik wil dat je bent: een goed persoon. Ik droom ervan om in de toekomst een heel, compleet persoon te zien. En geloof me, ik zal je sterk maken zodat niemand je kan breken. 

Ik zal je de moed geven om te zorgen dat je zo min mogelijk valt. Valpartijen kan ik niet helpen om te vermijden maar ik kan ze reduceren tot simpele struikelpartijen.

Ik zal je mijn hand geven zodat je weer snel op kunt staan. Ik zal je aansporen tot grote hoeveelheden moed zodat je op je pad kunt blijven, waarop je je met grote snelheid voortbeweegt.

Vanaf jonge leeftijd zal ik je het beste geven. Zekerheid, zelfvertrouwen en veel geloof, dat is wat ik je wil geven. Je zult het in de vorm van liefde ontvangen en als zelfvertrouwen ervaren.

Op die manier zal niemand je ooit pijn kunnen doen en wonden die je wel krijgt zullen heel snel genezen.

Kind, alles wat ik weet sinds ik je verwekt heb is dat mijn enige beslissing het volgende was: ik wil je sterk maken. Op die manier kan het leven je nooit verlammen. Ik weet dat het lot je niet vast kan laten staan. Ik zal je alle noodzakelijke hulpmiddelen geven zodat je niet zult lijden in deze vreemde wereld. Een wereld die soms erg ondankbaar kan zijn.

Van jongs af aan zal ik je sterk maken

Ik zal je dapper en sterk maken

Ik verzeker je dat ik altijd naast je zal staan en zal waken over je welzijn. Mijn enige doel tenslotte sinds je in mijn leven bent gekomen is zorgen dat je gelukkig bent. Daarom vraag ik je om sterk te zijn, jezelf te voeden met moed en dromen waardoor je in elke situatie vooruitkomt.

Winnen of verliezen doet er niet toe. Wat uiteindelijk telt is het lef om het te proberen. Stop niet nadat je een klap hebt gekregen. Probeer het opnieuw en buit al je opties uit. Leer van fouten, ze hebben je genoeg bij te brengen.

Zink niet weg in ontevredenheid. Niks goeds komt voort uit droefheid. Werk aan een droom en draag hoop als je vlag. Een positieve houding en je optimistische denkvermogen zullen je verder brengen dan wat je van plan was te doen.

De dappere man is niet degene die geen angst voelt, maar degene die het overwint.

–  Nelson Mandela –

Sla je vleugels uit

Wees niet bang: sla simpel je vleugels uit en vlieg. Je schouders zullen gezond zijn en klaar om wat dan ook te dragen nadat je verschillende problemen hebt doorstaan. Vul je rugzak niet met haat en wrok. Onthou dat er geen kwaad zal zijn dat honderd jaren duurt.

Neem ook de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van je acties. Er zullen momenten zijn dat je fouten maakt en dat jij degene bent die iemand pijn doet.

Heb de moed om vergeving te vragen en de nederigheid om je fouten te erkennen. Vergeet niet het belangrijkste: de persoon die je het meest zult moeten vergeven tijdens je leven ben jezelf.

Niets is permanent. Alles is tijdelijk lief kind. Je hoeft alleen maar rechtop te staan en de klappen van het lot te doorstaan. Beloof me dat je nooit op zult geven, laat je armen nooit zakken!

De oplossing voor wat je pijn doet wacht om de hoek. Je verdient prachtige wonderen en ik weet dat ze jou zullen overkomen.

Geloof in je immense kracht

Ik maak je sterk, prachtige dromen staan je te wachten

Mensen zijn bedoeld om gelukkig te zijn. Omarm daarom de overtuiging dat alles op een bepaald moment zal verbeteren. Het verdriet zal je het licht laten zien van de vreugde die je nog moet gaan ervaren. Laat je niet overwinnen want je hebt immense kracht in je ziel.

Maak van je dagen wat je echt wilt dat ze zijn. Laad je energie op met de aangename momenten. Profiteer van elk van die momenten. Leef ze volledig en intens. Koester ze. Glimlach ondanks je angsten. Huil en schreeuw als dat nodig is. Verlicht je gekwetste ziel.

Maar laat het nooit bij je opkomen om depressief te worden of te zinken in je diepste wanhoop. Jij bent het sterkste wezen dat ik ken. Degene die ik heb gemaakt om de top te zien bereiken.

Vergeet nooit dat je in het leven nooit een grotere last zult hebben dan die je kunt verdragen. Ik heb je met de puurste en meest oprechte liefde verzorgd waardoor je dingen kunt bereiken die onmogelijk lijken.

Wees sterk voor die onvoorwaardelijke liefde die je in staat zal stellen om bergen te verzetten. Wees geduldig ter ere van die anekdotes die nog steeds een glimlach op je gezicht toveren. En wees moedig om wat je van je moeder hebt geleerd te eren, zij wilde je sterk maken en bewondert je al is je leven nog maar amper begonnen. Wellicht ook interessant voor jou

6 Spelletjes en activiteiten om kinderen te leren meer geduldig te zijn
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
6 Spelletjes en activiteiten om kinderen te leren meer geduldig te zijn

Hoe leer je kinderen meer geduldig te zijn? Begin met deze traditionele spelletjes en activiteiten om thuis te doen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.