Hoe belangrijk is het tonen van genegenheid?

Hoe belangrijk is het tonen van genegenheid?

Laatste update: 24 augustus, 2018

Het tonen van genegenheid naar onze kinderen toe is net zo belangrijk als de verzorging en de bevrediging van hun eerste levensbehoeften. 

Het liefhebben van je kind betekent dat je er alles aan zal doen om een harmonieus gezin te vormen. Je zorgt ervoor dat ze kunnen opgroeien in een veilige omgeving en biedt hen de benodigde voorwaarden om een zo kwalitatief goed mogelijk leven te kunnen leiden.

Je kind liefhebben betekent ook dat je hen genegenheid toont. Hen streelt, lieve woorden zegt, kusjes geeft en vol lof over hen bent. 

Het tonen van genegenheid versterkt het zelfvertrouwen van je kind

Een kind heeft altijd genegenheid nodig. Het maakt niet uit hoeveel je hen verwent, wiegt en knuffelt. Ze zullen altijd proberen om dichter bij je te komen. Als dat geen liefde is?

Dankzij deze uitingen van liefde wordt er vanaf het eerste moment een affectieve band gecreëerd tussen moeder en kind. Een band die voor eeuwig zal blijven bestaan. Daar zijn we zeker van.

Echter, het is belangrijk om je te realiseren dat wanneer kinderen een kus of een streling van je willen, ze dat niet alleen doen voor affectie en bescherming, zelfs niet alleen voor rust en ontspanning.

Door middel van het tonen van genegenheid bouwen je kinderen ook hun zelfvertrouwen en zelfrespect op. Dit zijn kwaliteiten die emotionele veiligheid garanderen.  

Het tonen van genegenheid in het gezin

Het tonen van genegenheid voor je kinderen helpt hen zich te ontwikkelen

Wanneer we ons onze kindertijd herinneren en we die vergelijken met wie we nu zijn, realiseren we ons dat onze waarden, gevoelens en onze manier van reageren op situaties allemaal hun oorsprong vinden in de vroege stadia van onze ontwikkeling.

Al deze factoren kenmerken wie we vandaag de dag zijn.

Wanneer je ouders wisten hoe ze jou manieren aan moesten leren, is het waarschijnlijk dat je bent opgegroeid binnen een harmonieus gezin en heb je hun liefde en ondersteuning ontvangen.

Dan ben je op de dag van vandaag een persoon met zelfvertrouwen en voel je je veilig. We houden van elkaar en dit is van waardevol.

Het tonen van genegenheid, knuffels en de erkenning van onze kwaliteiten vormt ons karakter. Het draagt er aan bij dat we onszelf emotioneel kunnen ontwikkelen.

De lieve woorden, de lof over onze prestaties, strelingen en lieve gebaren richting het kleine meisje dat we ooit waren, bleken de bouwstenen voor de persoon die we vandaag zijn.

Dus, wanneer het waardevol voor jou was dan staat het vast dat het ook van waarde is voor jouw kind.

Voed je kind op, ook emotioneel. Geef hem veel liefde en je zal zien dat je kind in de toekomst zal opgroeien tot een goed en gelukkig persoon. 

Toon genegenheid voor je kinderen zodat ze sociale wezens worden

Sommige mensen vinden het erg moeizaam om relaties aan te gaan met anderen.

In sommige van deze gevallen ligt het pijnpunt van dit probleem in de kindertijd. Deze mensen hebben te weinig liefde en ondersteuning van hun ouders en mensen om hen heen ontvangen.

Daarom is het van groot belang genegenheid te tonen naar je kinderen toe, zodat ze sociaal gezien goed uit te voeten kunnen. 

De doses liefde die je hen geeft zal hen leren dat er voldoening schuilt in geven en nemen. Op materieel vlak, maar ook op spiritueel niveau.

Wanneer ze liefde ontvangen, zullen ze liefde teruggeven aan de mensen om hen heen. 

Moeder toont genegenheid

Het tonen van genegenheid, is het belangrijk?

Ja. Het is erg belangrijk. Misschien nog wel meer dan je zou denken.

Wees niet bang om genegenheid voor je kinderen te tonen. De strelingen, de kusjes en knuffels zullen hen niet verwennen of hen afhankelijk van je maken. Integendeel, het leert hen dingen en bekrachtigt hun zelfvertrouwen.

Sommige mensen denken dat als de kinderen ouder worden, je de hoeveelheid genegenheid die je geeft moet afzwakken. Het tegenovergestelde is waar. Hoe ouder ze worden, hoe meer liefde je hen zou moeten geven.

Wanneer ze ouder worden beginnen ze zelf na te denken, vormen ze hun eigen waarden en groeit hun emotionele intelligentie. 

Geef liefde aan je kind. Zorg dat ze respect hebben voor hun vriendjes. Geef grenzen aan en spreek hen aan op roekeloos gedrag.

Bied hen al jouw liefde en begrip. Luister naar hun problemen en maak hen belangrijk. Ze verdienen het. Spendeer alle tijd die je kunt aan hen en hecht waarde aan hun mening.  Wellicht ook interessant voor jou

De liefde van een moeder is een onvoorwaardelijke liefde
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
De liefde van een moeder is een onvoorwaardelijke liefde

De liefde tussen moeder en kind is als een band die twee lichamen en zielen verenigt. De onvoorwaardelijke liefde van een moeder is eeuwig.