Bands uit de jaren 80 en artiesten uit je jeugd

Het herinneren van de goede oude tijd geeft altijd een gevoel van nostalgie. Vandaag willen we je hart ophalen met een lijst van je favoriete bands en artiesten uit de jaren 80.
Bands uit de jaren 80 en artiesten uit je jeugd

Laatste update: 21 januari, 2020

De jaren tachtig waren een van de decennia die de grootste indruk hebben gemaakt als het gaat om de muziekgeschiedenis. Naarmate de jaren verstrijken, zijn er een aantal bands en artiesten uit de jaren ’80 die regelmatig op de radio en andere muziekplatforms hier en over de hele wereld gespeeld worden.

Vandaag willen we een selectie van bands en artiesten uit de jaren 80 bekijken die hun sporen hebben achtergelaten. Of je in de jaren ’80 nu een kind, een tiener of een jonge volwassene was, je zult deze legendes zeker met liefde herinneren. Zet het volume dus hoger en laten we beginnen!

Je favoriete bands en artiesten uit de jaren 80

The Police

Zou het je schokken om erachter te komen dat de zanger van The Police 68 jaar oud is? De tijd vliegt zeker! Het voelt als gisteren dat deze Britse band, die in 1977 werd gevormd, met hit na hit op de proppen kwam.

De waarheid is dat die dagen al lang voorbij zijn. Je kunt de iconische stem van Sting echter nog steeds horen in filmsoundtracks, op tv, op de radio en in afspeellijsten uit de jaren ’80.

Hun liedje Every breath you take, behoort zelfs tot de 500 beste liedjes aller tijden. Volgens het tijdschrift Rolling Stone staat het nummer op de 84e plek op de lijst.

Queen, nog een van je favoriete bands uit de jaren 80

Net als The Police werd deze Britse rockband in de jaren ’70 geboren. Het was echter in het jaar 1984 dat ze een van hun meest emblematische nummers uitbrachten. I want to break free, blijft over de hele wereld een favoriet. Als een soort lofzang. De video van het nummer bracht een enorme controverse met zich mee, vooral in de VS. Gezien het feit dat de bandleden vrouwenkleding leken te dragen.

Natuurlijk, als we ons favoriete Queen-nummer moeten kiezen, dan zou het ongetwijfeld Bohemian rhapsody moeten zijn. In 2018 kwam een film met dezelfde naam op het grote scherm terecht.

Deze filmbiografie gaat over overleden hoofdzanger Freddie Mercury en de rest van de leden van de band. De film was een hit en ontving 5 Oscar-nominaties. Rami Malek won de prijs van beste acteur voor zijn vertolking van Fred Mercury.

Metallica

Als we een lijst gaan maken van de grootste bands en artiesten uit de jaren 80, dan mogen we deze heavy metal legendes niet vergeten. Hun anti-oorlogsnummer uit 1988 won de Grammy voor Best Metal Performance. Dit was destijds een geheel nieuwe categorie. Zonder twijfel is Metallica een van de meest succesvolle en bekende bands ter wereld.

Guns N ‘Roses

Een andere band uit de jaren ’80 met een welverdiende plek op onze lijst is de legendarische rockgroep Guns N ‘Roses. De band kwam in 1985 samen en werd snel beroemd.

Net als The Police heeft Guns N ‘Roses zijn weg gevonden naar de Rolling Stone’s lijst van de 100 beste artiesten in de geschiedenis. Ook werden ze in 2012 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Bon Jovi

Moeder en dochter luisteren muziek uit de jaren ‘80

Een andere enorm populaire rockband uit de jaren ’80 is Bon Jovi. Deze band bestaat uit zanger Jon Bon Jovi, toetsenist David Bryan, drummer Tico Torres, gitarist Phil X en bassist Hugh McDonald.

Beschouwd als een wereldwijd muziekicoon, bereikte deze band astronomische cijfers als het gaat om album- en concertverkopen over de hele wereld. Het succes van de band is zelfs zo groot dat ze, net als Guns N ‘Roses, ook zijn opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Kijk maar eens naar onderstaande statistieken:

  • 3 diamantalbums
  • 202 platina-albums
  • 75 gouden albums
  • 3 zilveren albums

Michael Jackson, de King of Pop uit de jaren ‘80

Last but not least op onze lijst staat geen band, maar eerder een solo-act. Niemand minder dan Michael Jackson. Op dezelfde manier deed zijn roem voor het eerst zijn intrede toen hij behoorde tot een familiegroep die bestond uit zichzelf en zijn 4 broers.

De Jackson 5 was 15 jaar samen voordat Michael als solo-artiest beroemd werd. Als het gaat om onvergetelijke muziek uit de jaren ’80, dan zijn de nummers van Michael Jackson enkele van de eerste die te binnen schieten.

Met albums als Thriller, een van de best verkochte albums in de muziekgeschiedenis, en Bad, markeerde Michael’s muziek een keerpunt in de muziekgeschiedenis. Dankzij zijn muzikale bijdragen zal hij altijd als de King of Pop bekend staan.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.