Eenvoudige spelletjes voor een kinderfeestje

Spelletjes zijn op verjaardagen altijd erg leuk. In dit artikel geven we je enkele ideeën voor eenvoudige spelletjes voor een kinderfeestje.
Eenvoudige spelletjes voor een kinderfeestje

Laatste update: 13 maart, 2020

Vandaag laten we je een paar leuke en eenvoudige spelletjes zien voor een kinderfeestje, dus je hebt veel opties om uit te kiezen.

Als je de verjaardag van kinderen viert, dan zijn ouders bijna altijd degenen die alles organiseren en ervoor zorgen dat het leuk is. Van de feestversieringen tot de snacks en zelfs de spelletjes, het doel is dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Eenvoudige spelletjes voor een kinderfeestje

1. Stoelendans

Dit is een van de gemakkelijkste spelletjes voor een kinderfeestje en het bestaat al vele jaren. Het bestaat uit het naast elkaar plaatsen van stoelen in een cirkel met de stoelen naar buiten gericht. Je moet evenveel zitplaatsen hebben als kinderen, min één.

Kinderen moeten in een cirkel rond de stoelen lopen terwijl de muziek speelt. Als de muziek stopt, dan moeten ze snel op een stoel gaan zitten. Op deze manier wordt een van de kinderen geëlimineerd door geen stoel te hebben.

Als het eerste kind eruit is, dan haal je nog een stoel weg. Dit proces gaat door totdat er slechts één stoel en twee kinderen spelen. Het kind dat in de laatste stoel zit wint.

2. Schattenjacht voor een kinderfeestje

Je moet dit spel voorbereiden voordat het feest begint. Tijdens speurtochten moeten kinderen de schatkist vinden uit een reeks aanwijzingen die je op het feest verbergt.

Bovendien moet je nadenken over hoe oud de kinderen zijn die spelen, zodat je het gemakkelijker of moeilijker kunt maken. In de schatkist kun je snuisterijen of een klein cadeautje voor elk kind stoppen, afhankelijk van het thema van het feest en hoeveel je uit wilt geven.

3. Zaklopen

Kinderen doen aan zaklopen

Kinderen houden van constant bewegen, dus zaklopen is een van de gemakkelijkste en beste spelletjes voor een kinderfeestje.

Voor zaklopen heb je grote zakken nodig waarin de kinderen passen. In teams of paren, afhankelijk van het aantal kinderen, moeten ze van de startlijn naar een bepaald punt gaan en vervolgens terug.

Zodra ze weg zijn en terugkomen, moeten ze hun partner de zak geven zodat deze hetzelfde kan doen. Het team of het paar dat het het snelst doet, wint.

4. Spelletjes op een kinderfeestje: eiererrace

Dit is een van de spelletjes die de meeste kinderen leuk vinden, omdat het ‘gevaarlijk’ is. Om te spelen heb je net zoveel lepels nodig als er kinderen zijn en een paar eieren.

We raden je aan om de eieren voor het verjaardagsfeestje hard te koken, zodat er geen vlekken op de kinderkleding komen. Vertel het ze echter niet, zodat het nog steeds opwindend voor hen is.

In paren of teams moet een van de kinderen het ei vasthouden met alleen de lepel. Bovendien houden ze de lepel in hun mond. Dan moeten ze naar een bepaald punt gaan en terug, en dan het ei doorgeven aan hun partner. Als het ei ergens onderweg valt, dan moeten ze teruggaan naar het begin.

5. Zakdoekje leggen

Dit is een van de gemakkelijkste spelletjes voor een kinderfeestje en je hebt alleen een zakdoek nodig. Zet eerst alle kinderen samen in een cirkel. Dan zal een van hen de zakdoek vasthouden en rond de cirkel gaan. Ze zullen allemaal op de grond liggen met hun ogen dicht dit lied zingend:

Zakdoekje leggen
Niemand zeggen
Ik heb de hele nacht gewaakt
Twee paar schoenen heb ik afgemaakt
Een van stof en een van leer
Hier leg ik mijn zakdoekje neer

Vervolgens telt het kind met de zakdoek tot 10 en plaatst de zakdoek achter een van zijn vrienden. Als de kinderen klaar zijn met tellen, moeten ze hun ogen openen en zich omdraaien om te zien wie de zakdoek heeft.

Dan moet dat kind opstaan en rennen om degene te vangen die de zakdoek heeft laten vallen. Als hij slaagt, zal het kind nog steeds degene zijn met de zakdoek. Als het niet lukt, dan wordt hij de nieuwe met de zakdoek.

6. Spelletjes voor een kinderfeestje: piñata

Kinderfeestje met een piñata

Piñata’s zijn een van de grappigste momenten van kinderfeestjes. Het enige dat je moet doen, is er een te kopen en deze met snoepjes en klein speelgoed voor de kinderen te vullen.

Bedek vervolgens de ogen van de jarige. Op die manier kan hij het kapot slaan zonder te kijken. Dan kunnen alle kinderen van de snoepjes die op de grond vallen genieten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.