8 populaire cadeaus voor kinderen in deze feestmaand

Kerstmis is de perfecte tijd om met onze geliefden te delen en onvergetelijke herinneringen met onze families te creëren. Tegelijkertijd is het voor onze kinderen een gelegenheid om nieuwe cadeaus en speelgoed te ontdekken en ervan te genieten.
8 populaire cadeaus voor kinderen in deze feestmaand
María José Roldán

Beoordeeld en goedgekeurd door de psychopedagoog María José Roldán.

Geschreven door Redactieteam

Laatste update: 23 april, 2024

Elk moment van het jaar is geschikt om cadeaus met kinderen en volwassenen te delen. Er is echter een speciale tijd van het jaar waarin de belangstelling voor iets nieuws groeit, vooral onder de kleintjes. Deze feestmaand zijn er, net als elke andere, een grote verscheidenheid aan populaire cadeaus voor kinderen waaruit je kunt kiezen.

Kerstmis is een van de belangrijkste tijden van het jaar. Veel families over de hele wereld hebben de traditie om speelgoed of een ander soort cadeau aan hun kinderen te geven. Deze cadeaus vertegenwoordigen feest, goedheid, vreedzame uitwisselingen en vreugde onder families en goede vrienden.

Het speelgoed dat we tijdens de feestdagen geven, is meer dan alleen een attent gebaar om met vrienden en familie te delen. Ze staan ook synoniem voor:

  • Recreatie.
  • Leren.
  • Ontwikkeling.
  • Psychologische, emotionele, motorische en intellectuele ontwikkeling.

Tegelijkertijd helpen ze de gezelligheid met anderen te vergroten, ongeacht hun leeftijd.

Het is door het gebruik van speelgoed dat kinderen zich in meerdere aspecten ontwikkelen, zowel fysiek als psychologisch. Ze nodigen kleintjes uit om objecten te verkennen, ontdekken en ermee te leren omgaan.

Speelgoed is niet alleen goed om met hun aantrekkelijke kleuren en andere functies de aandacht van kinderen te trekken. Velen van hen helpen bij het ontwikkelen van kritisch denken door probleemoplossing. Hetzelfde gebeurt met abstract denken en ruimtelijke relatie als het gaat om het bouwen en organiseren van stukken.

8 populaire cadeaus voor kinderen in deze feestmaand

Of het nu je eigen kinderen, nichten en neven zijn, een petekind of een ander speciaal kleintje in je leven, deze ideeën zullen zeker in de smaak vallen.

Let op en houd deze lijst bij de hand wanneer het tijd is om je kerstinkopen te doen.

1. Poppenkastelen

Veel speelgoedbedrijven produceren betoverende replica’s van dezelfde kastelen die kinderen in hun favoriete prinsessenfilms zien.

Deze kleinschalige gebouwen zijn niet alleen mooi, maar helpen kinderen ook bij het ontwikkelen van organisatievaardigheden met betrekking tot verschillende ruimtes en de verschillende artikelen die je in een huis kunt vinden.

Een van de meest populaire thema’s die je dit jaar weer kunt gebruiken, is de film Frozen. Als het kind op je cadeaulijst niet van prinsessen houdt, dan kun je altijd voor een meer traditioneel poppenhuis kiezen.

2. Poppen met of zonder geluid en beweging

Over het algemeen is een van de speeltjes waar meisjes het meest naar verlangen een nieuwe pop. De opties die er op de markt zijn, zijn eindeloos. Bijvoorbeeld poppen die:

  • Bewegen en geluiden maken.
  • Stemmen nabootsen.
  • Huilen.
  • Kruipen.
  • Eten.

Poppen, of ze nu speciale functies hebben of niet, wekken het liefdevolle instinct van een kind. Laten we zeggen dat poppen een cadeau zijn dat nooit uit de mode raakt.

En hoewel poppen van oudsher een ‘meisjesgeschenk’ zijn, kunnen jongens ook met poppen spelen. Er is niets mis mee om jongens al vroeg te leren om goede vaders en verzorgers te zijn!

3. Een kledingkast met poppenkleding

Een meisje zit tussen de cadeaus

Een geweldig alternatief voor kinderen die van jongs af aan in de wereld van mode en modellen geïnteresseerd zijn.

Via miniatuuraccessoires en kledingartikelen om hun poppen te kleden, kunnen kinderen namelijk kleurencombinaties en houdingen oefenen. Ze kunnen dan zelfs verschillende situaties en scenario’s uitbeelden.

Er zijn een aantal poppenmerken die garderobe-opties bieden, maar Barbie is zonder twijfel de favoriet aller tijden.

4. Accessoires om eten te maken

Een verscheidenheid aan speelgoed voor het maken van eten is een geweldige optie bij het kiezen van kerstcadeaus voor kinderen. Sommige speeltjes in deze categorie zijn alleen voor fantasierijk spel, maar we raden aan op zoek te gaan naar speelgoed dat echt dient om voedsel te maken.

Je kunt bijvoorbeeld een machine kopen voor het maken van ijs of een miniatuuroven voor het maken van cupcakes.

5. Auto’s met afstandsbediening

Dit soort speelgoed zal nooit uit de mode raken. In feite zijn de beste modellen niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, maar ook voor de ouders.

Tegenwoordig simuleren veel op afstand bestuurbare auto’s echte auto’s op een aantal manieren, meer dan ooit tevoren. Moderne afstandsbedieningen hebben ook een groter bereik dan hun voorgangers.

Het is door het gebruik van speelgoed dat kinderen zich in meerdere aspecten ontwikkelen, zowel fysiek als psychologisch.

6. Cadeaus voor kinderen: videogameconsoles

Deze apparaten bezetten al jaren een plek op de top van kerstlijsten en niet alleen als het om kinderen gaat. Technologie heeft bijgedragen tot krachtige verbeteringen in zowel de grafische kwaliteit als een aantal andere functies.

Spelers kunnen nu bijvoorbeeld online verbinding maken en met andere individuen van over de hele wereld spelen. Tegenwoordig is de meest populaire videogameconsole voor kinderen en volwassenen de PS4.

7. Drones

Deze kleine onbemande vliegende apparaten hebben de aandacht van de wereld getrokken. Het is dus geen verrassing dat de kleinste leden van het huishouden er zelf een willen om urenlang op afstand mee rond te vliegen.

Je kunt voor een eenvoudige drone kiezen of zelfs een met een camera. Dit zijn de meest populaire, omdat de camera’s gebruikers toestaan om een visuele opname van hun reizen te maken.

Ze geven gebruikers ook de mogelijkheid om nieuwe perspectieven te krijgen en moeilijk zichtbare plaatsen te verkennen. Natuurlijk hebben drones met camera’s een wat hoger prijskaartje.

8. Cadeaus voor kinderen: bouwstenen en vormsorteerders

Vader en kind aan het bouwen

We konden deze klassiekers niet van de kerstinkopenlijst voor baby’s weglaten. Dit soort speelgoed is al generaties lang populair, maar trekt tegenwoordig nog steeds de aandacht van de kleintjes.

Bouwstenen en vormsorteerders helpen bij het ontwikkelen van fijne en grove motorische vaardigheden, evenals concentratie en intelligentie.

Naast deze voor de hand liggende voordelen, vermaken bouwstenen en vormsorteerders baby’s urenlang, dankzij hun felle kleuren en verschillende vormen.

Om de juiste geschenken voor kinderen te kiezen, moeten we rekening houden met hun leeftijdscategorie en persoonlijke voorkeuren.

Hoewel mobiele telefoons en tablets dit jaar ook weer populaire cadeaus voor kinderen zijn, is het belangrijk om schermverslaving te voorkomen en in gedachten te houden dat deze apparaten bijdragen aan een meer zittende levensstijl.

Naast trends en populariteit, moedigen we ook spellen voor buiten aan en het implementeren van tijdverdrijf dat je zelf als kind ook leuk vond.

Het geven van kerstcadeaus gaat over meer dan materialisme, het gaat over het creëren van herinneringen en het delen van tijd samen met degenen van wie we houden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.