4 leuke goocheltrucs voor kinderen

Kinderen zijn dol op magie, dus we laten je vier eenvoudige trucs zien die je thuis kunt uitvoeren!
4 leuke goocheltrucs voor kinderen
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 06 maart, 2020

Magie is voor zowel kinderen als volwassenen fascinerend, het maakt niet uit hoe oud je bent. Of je nu gewoon je kinderen thuis wilt verrassen of tijdens een speciale viering, we laten je vandaag een ideale reeks goocheltrucs voor kinderen zien.

Ze zullen de mond van je kinderen laten openvallen!

1. De truc met de verdwijnende munt

Een munt laten verdwijnen is een van de eenvoudigste goocheltrucs voor kinderen.

Voor deze truc heb je het volgende nodig:

 • Twee vellen wit papier.
 • Een kristallen glas.
 • Transparant plakband.
 • Een munt.
 • Een doek om het glas te bedekken.

Het uitvoeren van deze specifieke goocheltruc vereist enige geavanceerde voorbereiding. Nadat je alles hebt verzameld, moet je eerst het glas voorbereiden dat je voor deze truc gebruikt.

Neem een van de vellen papier en maak dan een cirkel met behulp van de opening van het glas. Je moet dan de cirkel uitknippen.

Nu zijn er nog twee stappen om je op deze truc voor te bereiden. Plak het andere vel gewoon wit papier op de tafel en bevestig het met plakband. Vervolgens moet de cirkel van papier die je eerder hebt uitgeknipt aan de bovenkant van het glas worden geplakt om deze te bedekken.

Het doel van het vastplakken van de cirkel papier aan de bovenkant van het glas is dat wanneer het met de voorkant naar beneden op het andere vel papier ligt, niemand kan zien dat er papier op de bovenkant van het glas is geplakt.

Goocheltrucs voor kinderen: tijd om de magie te starten

Als we alles klaar hebben, dan kunnen we met de truc beginnen.

 • Vertel de kinderen dat je de munt gaat laten verdwijnen.
 • Bedek het glas met een zakdoek of een stuk stof en vraag hen om de magische woorden te zeggen.
 • Laat het glas zien en de kinderen zullen denken dat de munt verdwenen is, maar het papier dat aan de bovenkant van het glas is geplakt, bedekt de munt.

2. De ballon die niet knapt

Magische truc met zakdoeken

Voor deze goocheltruc heb je de volgende materialen nodig:

 • Verschillende ballonnen.
 • Spelden (of een ander scherp voorwerp dat minder gevaarlijk is als je met kinderen werkt).
 • Transparant plakband.

Je moet je vooraf op deze truc voorbereiden door het volgende te doen: Zodra je alle ballonnen hebt opgeblazen, moet je alleen een beetje plakband op je eigen ballon plakken. De ballonnen die aan de kinderen worden gegeven, zijn zonder plakband, zodat de kinderen de truc niet kunnen achterhalen.

Verdeel bij het uitvoeren van deze truc de ballonnen zonder plakband onder de aanwezige kinderen en geef ze iets scherps om in de ballon te prikken.

Iedereen moet proberen om hun ballon tegelijkertijd te laten knappen. De ballonnen die de kinderen hebben zullen knappen, maar jouw ballon niet. De jouwe zal niet knappen zolang je probeert te prikken waar je het plakband hebt geplakt.

3. Goocheltrucs voor kinderen: het stelen van je neus

Hoewel dit een goocheltruc is, die alleen voor zeer jonge kinderen bedoeld is, laat dit hen altijd glimlachen. Je hoeft ze alleen maar te vertellen dat je hun kleine neus gaat stelen en die van hen een paar seconden vasthouden.

Dan steek je je duim tussen je middel- en wijsvinger alsof het een klein stukje van hun neus is. Een paar seconden lang geloven de kinderen dan echt dat hun neus is verdwenen.

4. De magische kaarttruc

Speelkaart in een mouw

Voor deze goocheltruc heb je alleen een kaartspel nodig dat 21 kaarten bevat. Om de truc te beginnen, kies je eerst een kind uit het publiek en die laat je een kaart kiezen. Laat hem of haar de kaart aan het publiek tonen als er anderen kijken.

Zodra ze hun kaart hebben gekozen, verdeel je de kaarten in drie stapels naar boven en vraag je aan het kind in welke groep zijn kaart ligt.

Plaats de stapel met de gekozen kaart tussen de andere twee stapels en herhaal dezelfde handeling terwijl je het kind vraagt om de stapel met zijn kaart nog twee keer aan te geven.

Op deze manier moet de kaart die het kind heeft gekozen, de middelste kaart zijn van de stapel die ze na de derde poging identificeren.

Oefen vooraf de trucs

Een groot deel van het succesvol uitvoeren van deze trucs met kinderen is namelijk om ze vooraf te oefenen. Om deze reden raden we je aan om voor een spiegel te oefenen, niet alleen de truc zelf, maar ook de manier waarop je deze opvoert (wat voor goocheltrucs essentieel is).

Hoewel je de trucs voor kinderen uitvoert, moet je er rekening mee houden dat ze erg intelligent zijn en dat de kinderen snel kunnen detecteren waar de ‘magie’ vandaan komt als je niet oefent. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • San Frutos González, M. (2020). La magia como recurso de la Educación Infantil: el ilusionismo como recurso didáctico. [Trabajo de Fin de Grado, Universidad de Valladolid]. Repositorio Documental. https://uvadoc.uva.es/handle/10324/41266

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.