4 veel voorkomende verzamelingen uit de kindertijd

Verzamelingen uit de kindertijd hebben in de harten van volwassenen een speciale plaats. In dit artikel laten we enkele van de meest voorkomende en populaire zien. Welke is jouw favoriet?
4 veel voorkomende verzamelingen uit de kindertijd
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 24 juli, 2019

Door oude verzamelingen uit de kindertijd terug te vinden, kun je verbinding maken met en reizen naar het verleden. In feite hebben verzamelingen altijd een speciale plaats gehad bij kinderen en volwassenen. Laten we een paar van de meestvoorkomende verzamelingen uit de kindertijd bekijken.

Misschien ben je die middagen al lang vergeten toen je de laatste hand legde aan je verzameling toen je klein was. Of misschien herinner je je die momenten altijd als het om mooie herinneringen gaat.

Kinderen vinden het leuk om allerlei soorten voorwerpen te verzamelen. In die zin is school een ideaal platform om dingen te verhandelen en ruilen.

Kinderen die items gaan verzamelen, doen dit met passie en motivatie. Deze activiteit is niet alleen leuk voor ze, maar stelt ze ook in staat om met andere kinderen te spelen.

Verzamelingen vertegenwoordigen ook onvergetelijke herinneringen voor ouderen. Ze houden veel nostalgie vast, waardoor ze terugkeren naar de geweldige momenten die ze tijdens de kindertijd hadden.

Deze verzamelingen kunnen van alles zijn. Kinderen kunnen speelgoed, kaarten of voorwerpen van welke soort dan ook verzamelen. We zullen nu de meestvoorkomende verzamelingen uit de kindertijd met je delen. Weet jij nog of je er één hebt gehad?

Typische verzamelingen uit de kindertijd

1. Kaarten

Gezin kijkt naar album met gespaarde kaarten

Kaarten zijn een van de meestvoorkomende items om te verzamelen onder kinderen. Het kunnen sportkaarten zijn zoals honkbal of geanimeerde personages zoals Pokémon.

De opties zijn eindeloos en ze motiveren kinderen. Vergeet echter niet dat je je kinderen moet leren om ze op verantwoorde wijze te kopen.

Je kunt zelfs de moeite doen om naar beurzen te gaan om kaarten uit te wisselen. Op die manier kunnen kinderen hun verzamelingen voltooien. Het gevoel van prestatie dat kinderen hebben bij het voltooien van een verzameling is onbeschrijfelijk.

2. Speelgoed

Alle kinderen zijn dol op speelgoed. Veel kinderen, de meest gelukkigen, hebben vaak veel meer dan ze nodig hebben. Er zijn bijvoorbeeld kleintjes die van dinosaurussen houden en alle bestaande modellen willen hebben.

Dit is een manier van verzamelen die al op zeer jonge leeftijd begint. Het is ook een educatieve activiteit. Het zal ze in staat stellen om veel te leren terwijl ze ook plezier hebben. Veel van deze speeltjes zullen echter op de achtergrond verdwijnen als het kind opgroeit en nieuwe interesses ontdekt.

Mensen zullen hun verzamelingen hun hele leven lang onthouden. Ze zullen nooit vergeten worden, omdat ze mooie herinneringen bevatten.

3. Knikkers

Knikkers uit de kindertijd

Knikkers zijn kleine glazen bollen die vaardigheden en behendigheid opbouwen. Ze zijn ook een geweldige manier om in een groep te spelen. Kinderen van alle leeftijden gebruiken ze al decennia lang om op de speelplaats te spelen.

Als een verzameling twee van dezelfde knikkers heeft, dan kunnen kinderen ze voor andere soorten ruilen. Ze helpen onder andere ook natuurkunde en zwaartekracht te onderwijzen.

Wat de verzameling betreft, moet je weten dat er veel verschillende manieren zijn om met knikkers te spelen. De meest bekende is echter een spel genaamd petanque (een soort Jeu de boules). In dit spel moeten kinderen proberen hun knikkers het dichtst bij een bepaalde knikker te krijgen.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn er honderden knikkers op de markt. Ze hebben verschillende kleuren en ontwerpen. In feite is elk van deze knikkers belangrijk voor kinderen die ze verzamelen.

4. Verzamelingen uit de kindertijd: flippo’s

Ten slotte laten we je een van de verzamelingen zien die veel kinderen hebben: flippo’s. Het zijn ronde kaarten met tekeningen van populaire geanimeerde personages. Net als knikkers zijn de spelopties onbeperkt.

Deze kartonnen schijven bieden veel speelmogelijkheden. In de meeste gevallen spelen kinderen het met twee of meer spelers. Ze moeten hetzelfde aantal flippo’s spelen en ze op een stapel leggen.

Naderhand slaat elke speler zijn flippo en degene die hem raakt, mag deze houden. Het spel eindigt wanneer de stapel flippo’s op is.

Vergeet niet dat een activiteit zo onschuldig als een verzameling je kind in het centrum van een nieuwe samenleving plaatst. Het zal dus een heel netwerk van relaties ontwikkelen en het kind zal moeten beslissen om stukken wel of niet te kopen of uit te wisselen.

Als ouders is het niet altijd gemakkelijk om de verzamelingen van kinderen onder controle te houden, omdat ze vaak zonder onze kennis beginnen. Het begeleiden van hen met hun nieuwe activiteit en ze laten zien wat verzamelen vertegenwoordigt, is echter jouw rol.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.