5 tips om na de bevalling terug naar school te gaan

Het is niet eenvoudig om na de bevalling terug naar school gaan. In dit artikel laten we je enkele ideeën zien om je te helpen georganiseerd te worden. Let op!
5 tips om na de bevalling terug naar school te gaan
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 31 augustus, 2019

Nieudwe moeders moeten niet stoppen met proberen hun persoonlijke doelen te bereiken, zoals het voltooien van hun universitaire opleiding. In dit artikel geven we enkele tips om na het krijgen van een baby terug naar school te gaan.

Wanneer jonge vrouwen zwanger worden terwijl ze nog studeren, dan moeten ze hun studies meestal uitstellen. Zodra hun kind is geboren, kan het echter een uitstekende tijd zijn om terug naar school te gaan. Een nieuwe moeder zijn betekent niet dat je tijd voor jezelf en je activiteiten moet opgeven.

Moeder zijn is een uitdaging op zich, maar tegelijkertijd is een goede student zijn nog een andere uitdaging. Het zal veel hard werk en organisatie vergen.

Wanneer het tijd is om terug naar school te gaan, dan is het het beste om steun van geliefden te hebben. Je hebt hulp van de vader of een ander familielid nodig voor de vele uren die je op school doorbrengt en studeert.

Tips om na het krijgen van een baby terug naar school te gaan

We laten we je enkele van de beste tips zien om na het krijgen van een baby terug naar school te gaan. Let op en maak je klaar om je doel te bereiken!

1. Vraag om hulp

Moeder zit met baby op schoot te leren

Het is geen gemakkelijke taak om moeder te zijn en aan de universiteit te studeren. Je bent misschien drukker dan ooit en hebt het gevoel dat je niet alle verantwoordelijkheid aankunt. Dat is de reden dat je waarschijnlijk hulp van klasgenoten nodig hebt om aantekeningen te maken wanneer je vanwege je baby niet naar de les kunt komen.

Je moet ook de steun van je partner en ouders hebben. Ze moeten voor hem kunnen zorgen als je in de klas zit of examens hebt. Vertrouwen op je geliefden zal je helpen je te concentreren en je kansen op succes te vergroten. Vergeet niet dat een ander alternatief is om een oppas te vinden.

2. Wees realistisch als je terug naar school gaat

Het beste van terug naar school gaan als je een moeder bent, is dat je je eigen schema kunt maken. Je moet je grenzen kennen. Als je niet realistisch bent over je beschikbaarheid, dan heb je minder kans om al je universiteitswerk af te krijgen.

We raden aan kleinere doelen te stellen, die gemakkelijker te bereiken zijn. Dit helpt je de vooruitgang te zien die je elke dag boekt.

3. Studeer op afstand

Tegenwoordig zijn er veel universiteiten die online programma’s aanbieden. Ze doen het om de behoeften en eisen van veel moeders die terug naar school gaan te ondersteunen. Met online universitaire cursussen kun je je eigen dag beheren.

Online programma’s zijn dus vrij flexibel. Studenten kunnen hun cursussen vaak volgens hun eigen schema afronden. Bovendien kunnen ze het vanuit het comfort van hun eigen huis doen. Het is daarom gemakkelijker om je leven in balans te brengen.

Wanneer het tijd is om terug naar school te gaan, dan is het het beste om steun van geliefden te hebben. Je hebt hulp van de vader of een ander familielid nodig voor de vele uren die je op school doorbrengt en studeert.

4. Profiteer van vrije tijd

Moeder gaat weer terug naar school

Eerlijk gezegd heb je met de nieuwe toevoeging aan je gezin misschien niet veel vrije tijd. Als de baby overdag echter goed slaapt, dan kun je de tijd terwijl hij slaapt gebruiken om te studeren. Je moet de baby gewoon wat eerder naar bed brengen om tijd te maken voor studeren.

5. Organisatie

Tot slot, als je terug wilt gaan naar de universiteit, dan moet je zorgvuldig georganiseerd blijven. Hierdoor kun je slagen in elke activiteit die je wilt doen. Moeders die deze situatie doormaken, zijn eigenlijk moedig en ontwikkelen geweldige organisatorische vaardigheden.

Al met al willen we afsluiten door je aan te moedigen om dit proces te volgen. Het is moeilijk, omdat je zeker drukker zult zijn dan normaal. Het is waar dat er veel uitdagingen zijn waar moeders voor staan, maar ze zijn niet onmogelijk.

In elk geval is het een offer dat de moeite waard is. Je mag heel trots zijn op de wens om na de bevalling terug naar school te gaan. Hopelijk helpen de hier gegeven tips je om je doelen te bereiken!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.