5 offers die moeders maken

5 offers die moeders maken
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Geschreven door Gladys González

Laatste update: 22 december, 2022

In dit artikel belichten we 5 offers die moeders maken om te zorgen voor hun kinderen en om hen te beschermen.

Zodra het goede nieuws bekend wordt, groeit het geweldige moederlijke gevoel gelijktijdig met de baby in de baarmoeder. Ons gezicht licht op, ons leven krijgt een nieuwe invulling en onze ziel vervuld zichzelf met onbaatzuchtigheid. We weten dat onze baby onze prioriteit is.

Wanneer er een baby in ons leven komt, verschuiven onze doelen en krijgen ze een andere betekenis. We worden onbaatzuchtig en geven als vanzelf een heleboel dingen op. Wanneer het goed is voor onze baby, doen we het zonder er bij na te denken.

De toewijding, de onbaatzuchtigheid en de moederliefde die we instinctief voor onze jonge kinderen voelen, zorgt ervoor dat we voor hen door het vuur gaan om ze te beschermen. Ons gedrag en de emoties die daarbij horen, maken deel uit van de offers die moeders maken.

Moeders hebben onfeilbare krachten nodig om deze belangrijke rol te vervullen. We begrijpen dat dit niet eenvoudig is. We zijn altijd op zoek naar informatie en advies die ons kan helpen om een goede moeder te zijn.

Uiteindelijk moeten we goede gewoontes ontwikkelen. Als moeder moeten we aardig zijn, maar ook in staat zijn om onze kinderen dingen bij te brengen en ze op de juiste manier te disciplineren.

5 offers die moeders maken

Als moeders wijden we onszelf aan het leven van onze kinderen, zelfs wanneer ze nog in de baarmoeder zitten. We transformeren ons lichaam, we veranderen onze gewoonten en interesses en onderzoeken onder andere onze financiële situatie. Wellicht zijn deze veranderingen ook onderdeel van de offers die moeders maken.

Zorg dragen voor ziek kind

Hieronder vind je 5 van de meest voorkomende offers die moeders maken. Het resultaat van de diepe liefde die we voor onze kinderen voelen.

1. Uiterlijk

Hoewel het wellicht ijdel lijkt, de transformatie van ons lichaam is voor de meeste vrouwen het meest moeilijk. We vervangen onze garderobe door de tijdelijke gewichtstoename en we moeten accepteren dat zwangerschapsstriemen ontstaan als een resultaat van het dragen van onze baby. Het zijn allemaal offers die moeders maken.

2. Interesses

Wellicht schiet het shoppen of eindeloos films kijken er even bij in. We houden ons bezig met kindvriendelijke activiteiten. Maar het is het altijd waard en de voldoening op hun gezichtjes, is alle beloning die we nodig hebben.

3. Gewoontes

Wanneer we eenmaal een kind op de wereld hebben gezet, dragen we de verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven. Slechte gewoontes als roken, overmatig alcoholgebruik of ongezonde voeding zijn dingen die met de tijd moeten veranderen. Voor ons eigen welzijn en dat van onze kinderen. 

4. Tijd

Als moeder heb je weinig tijd voor jezelf. Het krijgen van een kind betekent dat je dingen snel moet doen, dat je wat meer stress in je leven moet accepteren en dat je geduld en tolerantie moet ontwikkelen.

5. Organisatie

Wanneer we moeder zijn, hangt de organisatie en planning van onze levens samen met de oneindige lijst van dingen waar we rekening mee moeten houden met betrekking tot de veiligheid en het welzijn van onze kinderen.

De liefde van een kind: de beloning van de offers die moeders maken

Ook al weten ze het niet, kinderen kunnen de dingen waar we vroeger naar streefden en de dromen die we hadden volledig veranderen. Maar de ongelooflijk grote beloning van het wonder binnen ons gezin, zorgt er voor dat we uit liefde afscheid nemen van die dingen van vroeger. Moeders maken offers om hun kinderen gezond en gelukkig te zien.

Wanneer we gewend raken aan onze nieuwe levensstijl, ontstaan er nieuwe bronnen van bevrediging. Alles wat je doet zal beloond worden met liefde en genegenheid van je kindje.

Kind verrast moeder met cadeau

Deze transformatie wordt normaal, tot de offers die je als moeder hebt gemaakt vervagen. Alleen de liefde en het verlangen om te groeien blijft dan over.

De glimlach van je kind. De grapjes, de spontane gebaren en de genegenheid. Knuffels, kusjes, tekeningen, dansjes en liedjes zullen sterker zijn dan de herinneringen van moeilijke situaties waar je gaandeweg mee te maken hebt gehad. Ook hun hunkering naar ondersteuning, troost en advies zullen je de zware momenten doen vergeten.

Het krijgen van een kind betekent dat we ons eigen bestaan moeten verlengen. Met de tijd worden onze kinderen ons naaste gezelschap en onze sterkste bondgenoot. Je kind zal je accepteren zoals je bent. Hij zal je onvoorwaardelijk liefhebben. Jullie zullen er altijd voor elkaar zijn, hoe oud of waar jullie dan ook zijn.  Wellicht ook interessant voor jou

De liefde van een moeder is een onvoorwaardelijke liefde
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
De liefde van een moeder is een onvoorwaardelijke liefde

De liefde tussen moeder en kind is als een band die twee lichamen en zielen verenigt. De onvoorwaardelijke liefde van een moeder is eeuwig.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.