11 dingen om met je dochter te doen gedurende haar hele leven

11 dingen om met je dochter te doen gedurende haar hele leven
Ana Couñago

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Ana Couñago.

Geschreven door Indira Ramírez Terán

Laatste update: 22 december, 2022

Hier zijn elf dingen die we je aanbevelen om met je dochter te doen gedurende haar leven. Daardoor jullie een goede band opbouwen en in de toekomst op deze goede tijden terug kijken.

De band tussen moeders en dochters is zo mooi. Naast dat je haar moeder bent, kun je ook de vriendin, vertrouweling en medeplichtige van je dochter worden. Het feit dat je als geen ander gezelschap kan bieden is fantastisch en al je moeite en energie waard.

De taak om een ​​kind op te voeden is dankbaar en gaat gepaard met veel blunders. Kinderen groeien op en gaan hun eigen leven leiden en hun eigen gezin stichten.

Wat kan je trotser maken dan te weten dat wat er ook gebeurt, er altijd een permanente band tussen jullie twee zal zijn. Met zekerheid weten dat je dochter een sterke, gelukkige, energieke, liefdevolle en waardevolle vrouw is dankzij alles wat jij haar hebt geleerd.

Zodat je nooit te ver uit elkaar bent en je altijd elkaar hebt…

11 dingen om met je dochter te doen gedurende haar hele leven

Praten

Ze zeggen dat mensen in goede huwelijken veel praten. Ditzelfde idee kan worden toegepast op de moeder-dochterrelatie. Altijd praten en over alles. Blijf op de hoogte van haar leven.

Begin wanneer je dochter klein is en toon haar oprechte zorg en belangstelling voor haar hobby’s en interesses. Laat haar ook deelnemen aan jouw leven.

In plaats van twee onbekenden te zijn die onder één dak leven zul je kameraadschap en advies delen. Het is leuk om een ​​moeder en dochter te zien praten als beste vriendinnen.

Ook weten jullie beiden dat je gesprekken nooit bijbedoelingen hebben. Jullie twee zijn altijd oprecht tegen elkaar en spreken vanuit het hart.

Moeder en dochter genieten van de natuur

Kleding ruilen

Deel kleding met je dochter. Bewaar je tijdloze kledingstukken waarvan je weet dat ze ze op een dag wil dragen. Wissel stijlen uit en praat over modetrends.

Probeer je een keer hetzelfde te kleden, door middel van vergelijkbare texturen, vormen of kleuren kleding.

Ga samen winkelen

Wie is een betere partner voor die lange winkelexcursies dan je dochter? Je kunt samen genieten van de tijd met elkaar en stijladvies uitwisselen.

Deel een hobby

Volg hetzelfde voetbal- of rugbyteam of de competitie die ze spelen. Bekijk films, ga naar concerten, ga naar toneelstukken en eet ijs. Deel een hobby en besteed tenminste één dag per maand aan het nastreven van die hobby. Gedurende je hele leven zal het een activiteit zijn die je bij elkaar houdt. Daaruit kun je dus samen mooie herinneringen creëren.

Samen koken

Kook af en toe een diner samen en verras de rest van het gezin. Leer haar je beste recepten en experimenteer samen in de keuken met het maken van desserts en geweldige gerechten. Het resultaat zal jullie allebei verrassen.

Genegenheid tussen een moeder en dochter

Een spa-dagje

Of het nu thuis of in een schoonheidssalon is, deel tijd die alleen voor jullie is. Leer je dochter om voor zichzelf te zorgen en daarvan te genieten zonder zich schuldig te voelen. Geef haar het cadeau van een spa-dagje compleet met maskers, manicures, haar-metamorfoses en make-up. Het zal een dag zijn om eigenliefde aan te moedigen.

Deelnemen aan sociale gelegenheden

Nodig je dochter uit om deel te nemen aan sociale doelen. Het behoren tot een groep of sociale organisatie, vrijwilligerswerk doen of het helpen en bijdragen aan de hulp aan anderen is een geweldige les. Bovendien is het een goed voorbeeld dat je je dochter zult geven. Je kunt dit allebei je hele leven blijven doen.

Empathie en solidariteit worden door deze activiteiten aangeleerd en zijn erg waardevol.

Samen vakantie vieren

Neem eens per jaar een kleine vakantie samen. Het kan een weekend zijn aan het strand of in de bergen. Dit zal iets zijn dat alleen toebehoort aan moeder en dochter en waar je later je kleindochters in kunt meenemen en de traditie kunt voortzetten.

Maak verjaardagen speciaal

Laat verjaardagen niet zoals elke andere dag zijn. Maak er een traditie van om met je dochter verjaardagen met een speciale verrassing te vieren. Het hoeft niet duur te zijn, maar laat het duidelijk zijn dat je erover na hebt gedacht om het te vieren. Zelfs een eenvoudig telefoontje kan een groot verschil maken.

Doktersbezoeken

Het leven is niet alleen maar leuk en plezierig. Er zijn slechte tijden die we liever vermijden, maar dat is niet mogelijk. Laat je dochter zien dat het gezin veen eenheid is in zowel goede als slechte tijden.

Ga met haar mee naar de dokter als ze een kind is. Wees ook beschikbaar als ze dat als volwassene nog steeds wil. Ze kan ook met jou meegaan naar je medische afspraken.

Dans en zing samen

Dansen en zingen zorgt voor een heerlijk gevoel van vrijheid, dus stel je voor hoe het voelt om dit met je dochter te doen. Doe dit als een knipoog naar de vriendschap die je tijdens je leven zult koesteren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.