Hoe kom ik erachter of mijn kind een indigo is?

Hoe kom ik erachter of mijn kind een indigo is?
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 16 oktober, 2018

Het is moeilijk te zeggen of een kind een indigo is of niet. De term heeft geen wetenschappelijke basis. Het is gebaseerd op pseudowetenschappelijke concepten uit de vroege jaren tachtig.Indigokinderen worden verondersteld speciale eigenschappen te bezitten – zelfs bovennatuurlijke eigenschappen – veroorzaakt door intellectuele en spirituele evolutie.

Niet alle ouders vragen zich af of hun kind een indigo is of niet. Het is een idee dat nog niet populair is geworden over de hele wereld.

We hebben misschien een kind met indigokarakteristieken, maar we hebben geleerd om er anders mee om te gaan. Maar ongeacht of een kind indigo is of niet, we moeten ze met liefde opvoeden.

Alleen zij die de term kennen, kunnen zich afvragen of ze een indigokind in het gezin hebben. Maar soms beginnen mensen indigokarakteristieken te zien waar ze niet zijn.

Is je kind een indigo

Hoe weet je of je kind een indigo is?

Niet alle kinderen met indigo-eigenschappen zijn eigenlijk indigo. Vaak komen hun kenmerken voort uit de manier waarop ze zijn opgevoed en het soort omgeving waarin ze zich bevonden.

Als je vermoedt dat je kind een indigo zou kunnen zijn, kun je proberen te vergelijken of ze overeenkomen met deze eigenschappen om een ​​antwoord te vinden.

Indigokinderen kunnen de volgende eigenschappen hebben:

Intuïtief

Deze eigenschap heeft te maken met een andere hersenstructuur waardoor ze dingen kunnen waarnemen die anderen niet opmerken.

Veel zelfvertrouwen

Deze eigenschap onderscheidt ze meestal in een rol van arrogantie of met een zekere superioriteit.

Goed functionerende verbeeldingskracht

Ze hebben een hoge mate van creativiteit in de dingen die ze doen. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat ze zich vervelen tijdens routinewerkzaamheden die hen niet de kans geven hun verbeeldingskracht te gebruiken.

Indigokind met vlinder

Problemen met gezag

Deze kinderen vinden het meestal moeilijk om opdrachten op te volgen of hebben affiniteit met gezagsdragers. Ze zijn onafhankelijk in hun acties en beslissingen.

Vaardigheden

Ze hebben een grote intelligentie en de vaardigheden om technologische problemen op te lossen die onbegrijpelijk zijn voor volwassenen.

Hyperactiviteit

Indigokinderen vertonen tekenen van hyperactieve kinderen. Tekenen zoals minder slapen en het vermogen om actief te blijven zonder tussendoor te rusten.

School

Deze kinderen willen meestal niet naar school. Dit komt omdat ze graag onafhankelijk zijn. Ze zijn bijvoorbeeld niet goed in het ontvangen van instructies en het volgen van routines.

Contact maken

Het is moeilijk voor hen om contact te maken met de meeste van hun klasgenoten en ook met andere kinderen. Omdat ze zo anders zijn, is het misschien moeilijk voor hen om empathisch te zijn. Er wordt aangenomen dat alleen twee indigo’s geweldige vrienden kunnen zijn.

Nooit genoeg

Het komt heel vaak voor dat niets genoeg voor hen lijkt te zijn, omdat ze zich niet conformeren.

Doorvragen

Ze hebben de neiging heel openhartig te zijn en vragen om uitgebreide uitleg over elk onderwerp of taak met als doel om de verzoeken die aan hen worden gedaan goed te begrijpen.

Rebels gedrag

Sommigen van hen zijn rebellen en streven er alleen naar de dingen die hen interesseren te voltooien.

Er is geen test om een ​​indigokind te diagnosticeren en het is ook niet nodig, omdat het geen ziekte of aandoening is die een speciale behandeling vereist. De enige complicatie die vervolgens kan ontstaan ​​is dat ouders niet weten hoe ze moeten worden opgevoed.

Het belangrijkste aspect van het opvoeden van een kind heeft echter te maken met tolerantie en liefde, of ze nu indigo zijn of niet.

Het is dan ook erg belangrijk om te proberen hun verlangen om te leren te koesteren. Het is ook belangrijk om de ontwikkeling van hun vaardigheden aan te moedigen, omdat ongepaste behandeling hen kan frustreren.

Ze zijn erg gevoelig en worden meestal verkeerd begrepen door hun ouders, omdat die niet dezelfde emotionele kenmerken hebben. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.