20 Jongensnamen die beginnen met de letter T

Vandaag bieden we je een lijst met een selectie jongensnamen die met de letter T beginnen. Kies de mooiste voor je baby!
20 Jongensnamen die beginnen met de letter T

Laatste update: 07 april, 2022

Over een paar maanden komt je kind! Je moet veel belangrijke dingen voorbereiden, zoals zijn kamer, kleren, en accessoires. Maar er is iets dat nog belangrijker is en dat is hoe je je kleintje een naam gaat geven. Heb je nog geen beslissing genomen en ben je op zoek, kijk dan eens naar onze lijst van jongensnamen die beginnen met de letter T.

We willen je begeleiden bij deze heel bijzondere beslissing en daarom nodigen we je uit om deze selectie te bekijken en elk van de suggesties door te nemen. Zeker zul je er een vinden die je hart verovert. Maar als dat niet het geval is, niet getreurd! Je hebt op onze site namelijk nog veel meer fantastische lijsten, hetzij per letter, namen van historische figuren, die geïnspireerd zijn door boeken en nog veel meer.

Ben je er dus klaar voor om te zien hoeveel mooie namen met de letter T beginnen? Laten we maar beginnen!

Jongensnamen die met de letter T beginnen

De letter T is een medeklinker van het Latijnse alfabet. Zijn oorsprong vinden we in de alfabetten van sommige culturen ouder dan de Fenicische en Semitische culturen als een grafisme in de vorm van een kruis + dat bekend stond als tau (‘kruis of teken’). Dat teken evolueerde tot zijn huidige T vorm en nam andere figuren aan in het Arabische (zoals Ta ) en het Hebreeuwse (zoals Tav ) alfabet.

Laten we dus die jongensnamen zoeken die met de letter T beginnen van verschillende oorsprong en hun verschillende betekenissen ontdekken. Een ervan zou namelijk die naam kunnen zijn die je voor je kind zult kiezen.

20 Jongensnamen die beginnen met de letter T

In alfabetische volgorde gerangschikt

 • Tabor: Afkomstig van het Oudfranse woord tarbournier, dat ‘tamboerijnspeler’ betekent.
 • Tadaaki: Een Japanse naam die samengesteld is uit de woorden tad, dat ‘trouw of loyaal’ betekent, en aki, dat ‘helder of lichtgevend’ betekent.
 • Tadeo: De Spaanse versie van de oud Aramese naam Lebeo.
 • Tahoe: Een Indiaanse naam die ‘groot water’ betekent. Het verwijst ook naar een meer in de staat Nevada (Engelse link) dat het centrum van de wereld van het Washoe-volk was.
 • Talib: Deze naam is van Arabische oorsprong en betekent ‘degene die zoekt’.
 • Taylor: Oorspronkelijk een beroepsachternaam (tailleor, in het Oud-Engels), het verwijst naar iemand die werkt ‘snijdend als een kleermaker’.
 • Tegan: Betekent ‘klein en eerlijk’. Het is het verkleinwoord van teg, dat het Welshe woord is voor iemand die rechtvaardig is.
 • Tex: Een verkleinwoord van Texas.
 • Theo: Dit is de afkorting van Theodore, dat van het Griekse Theodoros komt . Het is samengesteld uit theos, dat ‘God’ betekent, en doron, dat ‘geschenk’ betekent.
 • Thierry: Een Franse naam die van het Germaanse Theodoric komt.
 • Thor: Van Oud Noorse oorsprong. Hij is de god van de donder in de Noorse mythologie.
 • Ticiano of Tiziano: Een naam van Latijnse oorsprong die komt van het woord titianus, dat verwijst naar iemand die ‘groot en sterk’ is.
 • Timoteo: Komt van het Griekse Τιμόθεος of timáo-theós, wat ‘aanbidding van God’ of ‘iemand die God aanbidt’ betekent.
 • Timothy: De Engelse vertaling van Timoteo.
 • Tízoc: Een Azteekse naam die ‘hij die bloedt voor boetedoening’ betekent.
 • Tobias: Dit is een naam die komt van het Hebreeuwse Tobiah, oorspronkelijk Tobiyyahu, gevormd door het woord tob, dat ‘goed’ betekent en Jahveh, dat de naam van God is. Daarom wordt het geïnterpreteerd als ‘God is goed’.
 • Thomas: Afkomstig van het Aramese woord tōm, dat ‘tweeling’ betekent. Veel gebruikte varianten zijn bijvoorbeeld Tom en Tommy.
 • Tonátiuh: Betekent ‘sterk als de zon’ of ‘stralend’, in de Nahuatl taal.
 • Torin: Een naam van Gaelische oorsprong die ‘opperhoofd’ betekent.
 • Tracey of Tracy: Komt van een Engelse achternaam die verwees naar degene ‘die uit Thracius komt’, een Gallische provincie van het Romeinse Rijk.

Eén naam, één recht

Een vader met zijn zoon

Wist je dat een naam één van de Rechten van het Kind is die door UNICEF vastgelegd zijn? Artikel 7 van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind bepaalt namelijk het volgende:

“Het kind wordt onmiddellijk na de geboorte geregistreerd en heeft vanaf zijn geboorte recht op een naam, het recht een nationaliteit te verwerven en, voor zover mogelijk, het recht zijn ouders te kennen en door hen verzorgd te worden.”

Je kunt een populaire naam kiezen of een meer exotische. Het belangrijkste is echter dat je het doet als een daad van verantwoordelijkheid en liefde voor je kind.

“Het kiezen van een naam voor een kind kan ingewikkeld zijn. Niet alleen moet het goed klinken bij achternamen, maar het is ook belangrijk rekening te houden met toekomstige bijnamen, goed of slecht.”
-William Kremer, BBC News World-.

Dus, wat vond je van deze selectie van namen die met de letter T beginnen? De bedoeling is dat je de naam vindt die je kind een identiteit geeft, iets waarmee het zich voor de rest van zijn leven zal onderscheiden. This might interest you...

41 Jongensnamen die beginnen met de letter M
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
41 Jongensnamen die beginnen met de letter M

Zoek in deze selectie jongensnamen die beginnen met de letter M om de beste voor je baby te vinden. Wij helpen je nu te beginnen!