15 Namen uit televisieseries voor jongens en meisjes

Vandaag presenteren we je 15 babynamen uit televisieseries. Welk charismatisch personage zal de inspiratiebron zijn voor de naamgever van jouw kleintje?
15 Namen uit televisieseries voor jongens en meisjes
Elena Sanz Martín

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Laatste update: 22 december, 2022

Als je een fan van televisie bent en je vrije tijd doorbrengt met het genieten van Netflix-series, willen we je 15 namen uit televisieseries voorstellen die je zeker leuk zult vinden. Misschien inspireert een ervan de naam van je volgende baby te kiezen.

De mogelijkheden zijn gevarieerd en achter elk schuilt mogelijk een van je favoriete hoofdrolspelers. Dus, waar wacht je nog op? Blijf lezen!

15 namen uit televisieseries

Als je aan een serie verslingerd raakt, zijn bepaalde personages meer relateerbaar, sympathiek, bewonderenswaardig, of onderhoudend. En dit is het hoofddoel van het filmische drama.

Acteurs werken om empathie bij de kijker op te wekken, zoals gedetailleerd wordt beschreven in een onderzoek aan de Universiteit van Salamanca(Spaanse link).

Misschien zijn na dit gelezen te hebben je favoriete fictieve personages al in je gedachten opgekomen. En zo niet, laat ons je dan inspireren met de populairste en bekendste namen uit de geschiedenis van televisie en film.

15 Namen uit televisieseries voor jongens en meisjes

Namen uit televisieseries: van A tot K

 • Arya: Adel en wijsheid zijn de eigenschappen die de hoofdpersoon van de bekende TV serie Game of Thrones kenmerken. Arya werd populair in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tijdens het eerste seizoen. In Spanje zijn, volgens gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE – Spaanse link), momenteel 942 meisjes met deze naam geregistreerd. In Nederland schijnen dat er rond de 200 te zijn.
 • Claire: De First Lady van de Verenigde Staten is de machtige koningin die het spel House of cards leidt. Met kille overtuigingen stopt ze voor niets om te vechten voor waar ze in gelooft.
 • Daryl: Een van de dappere hoofdrolspelers van The walking dead. Verre van met zombies te maken te hebben, met een Angelsaksische oorsprong, betekent deze variatie van de oorspronkelijke naam ‘degene die zeer geliefd is’.
 • Denver: In de Spaanse hitserie La casa de papel van Netflix werd Denver dankzij zijn grote hart uitgeroepen tot beste bijrol acteur op televisie.
 • Haley: De oudste dochter van Claire en Phil in de Modern familie wordt erkend omdat ze de meest flirterige is, en ook het meest vertrouwt op liefde en haar gevoelens. De oorsprong van deze naam kan komen van het Noorse haela, dat ‘held’ betekent.
 • Jesse: Hoewel het ook een meisjesnaam is, is hij toch uniseks geworden dankzij een van de hoofdrolspelers uit de bekende serie Breaking Bad. De naam komt uit het Hebreeuws en betekent ‘God die overdenkt’.
 • Kate: De beroemde, sluwe en intelligente inspecteur uit de televisieserie Castle draagt deze naam. Van Engelse oorsprong betekent het ‘zuiver en onbevlekt’.

Namen uit televisieseries: van L tot Z

 • Logan: De echte naam van de hoofdpersoon van X-men, Wolverine. Zijn oorsprong is Iers.
 • Matt: In de Marvel saga bekend als Daredevil, is hij een martial arts specialist die nergens bang voor is.
 • Mia: Het hoofdpersonage van Pulp Fiction is de filmgeschiedenis ingegaan om haar onmiskenbare stijl en eigenaardige charisma. Een mondige vrouw die weet wat ze wil en het ook krijgt. Haar naam is het verkleinwoord van Maria.
 • Milo: De serie Gossip Girl biedt een schattige jongensnaam voor je kleintje. Ook Georgina Sparks koos deze naam voor de baby die ze kreeg met Dan Humphrey.
 • Noah: Uit The Notebook. Het is een van de favoriete opties onder millennial ouders omdat het de hoofdpersoon voorstelt van een van de best beoordeelde liefdesfilms onder jongeren(7.3 op FilmAffinity – Spaanse link).
 • Ragnar: De naam van de officiële hoofdpersoon van de Vikings serie is vol van kracht en vastberadenheid. Deze bewerking komt van Ragnarök (in het Engels: ‘lot van de goden’). Bovendien maakt het melding van de strijd om het einde van de wereld die Odin, de vuurreuzen, en Loki (jötun) voerden.
 • Tokio: Dit is de naam van een van de sterkste en vastberadenste vrouwen in Money Heist. Achter het door de Spaanse actrice Úrsula Corberó gespeelde personage schuilt een van de figuren met de meeste persoonlijkheid in het filmwereldje. Zozeer zelfs dat zijn beroemde uiterlijk (met masker en rood uniform) een populaire keuze is voor Halloween kostuums.
 • Zulema: Dit is de rol die de Spaanse actrice Najwa Nimri speelt in de televisieserie Vis a Vis. Zulema heeft een sterk karakter met veel persoonlijkheid. In feite betekent het in het Arabisch ‘gezond en sterk’.
Een stel is op zoek naar een mooie naam voor hun baby

Was het het grote of het kleine scherm dat je vandaag inspireerde?

Zoals je misschien al gezien hebt, zijn er dus veel verschillende mogelijkheden om je te helpen bij het beslissen over de naam voor je kind.

Om dit te doen kun je je keuze baseren op de eigenschappen die je favoriete personage kenmerken. Sommige ouders geloven namelijk dat die aangeboren zijn in de naam zelf. Het is het beste dat zowel jij als je partner dezelfde hoofdpersoon leuk vinden om ruzies te voorkomen. Dus waarom geen plannen maken om samen deze hits te bekijken.

Anderzijds kun je ook een naam kiezen naar hoe die bij de achternaam van je kind past of gewoon omdat je het mooi vindt klinken. Het wordt tegenwoordig ook steeds gebruikelijker om originele keuzemogelijkheden te horen die op je eigen smaak gebaseerd zijn.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.