Beste series op Netflix voor kinderen om naar te kijken

De grote verscheidenheid aan Netflix series die beschikbaar zijn, zelfs voor kinderen, kan het moeilijk maken om te beslissen wat je wilt kijken. In dit artikel geven we een lijst met de beste shows voor kinderen.
Beste series op Netflix voor kinderen om naar te kijken

Laatste update: 27 augustus, 2020

Netflix is ​​momenteel het grootste on-demand streaming platform voor films en tv-programma’s. Binnen de brede catalogus zijn er veel interessante opties voor iedereen in het gezin, zelfs ook voor de kleintjes. Er zijn behoorlijk veel series op Netflix voor kinderen.

Televisieseries zijn een geweldige manier om plezier met het gezin te hebben. Als je Netflix hebt, heb je nog meer voordelen en opties.

Voordelen van series op Netflix voor kinderen

Netflix biedt veel voordelen die moderne tv-kanalen niet hebben. Dit zijn enkele van de beste voordelen:

1. A la carte opties

Je hebt vast wel de zin gehoord of zelfs gezegd: “Ik vraag me af wat er vanmiddag op tv te zien is.” Bij gewone tv moet je normaal gesproken kijken wat er op dat moment is.

Met Netflix gebeurt dat niet. Je hebt namelijk een veelvoud aan verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Bovendien kun je ze sorteren op leeftijd of genre.

Netflix logo

2. Je hoeft je niet aan de schema’s te houden

Een ander voordeel van dit platform is dat je zelf kunt kiezen wanneer je iets wilt kijken. Op deze manier hoef je je kinderen niet laat op te houden om een ​​serie te kijken. Bovendien heb je geen problemen met kinderen die geen dutje willen doen, omdat hun favoriete show bezig is.

3. Download optie

Met de mogelijkheid om afleveringen van Netflix series te downloaden, mis je geen enkele aflevering. Bovendien kun je deze overal en op elk type apparaat bekijken zonder internetverbinding.

Beste series op Netflix voor kinderen om naar te kijken

Nu je enkele van de voordelen van dit platform kent, en vanwege de brede keuze die het biedt, laten we je enkele van de beste Netflix-series voor kinderen zien.

Daarnaast raden we je ook aan om de aanbevelingen die het platform zelf biedt te bekijken. Als je eenmaal een paar shows hebt gekeken, biedt het je andere series die vergelijkbaar zijn en die je misschien leuk vindt.

1. Super monsters

Op dit moment is Super Monsters een van de beste Netflix-series voor kinderen. Het is een leuk verhaal dat het dagelijkse leven laat zien van de krachtigste monsters ter wereld, die naar de monsterschool gaan.

Deze show wordt aanbevolen voor kinderen tussen 3 en 5 jaar oud. Het leert kinderen hoe ze hun emoties kunnen beheersen en ook om problemen op te lossen. In elke aflevering heeft een van de monsters een probleem dat hij moet oplossen en ziet hij de gevolgen van zijn acties.

Als je kind deze televisie serie leuk vindt, aarzel dan niet om hem de twee films te laten zien die Netflix heeft gemaakt vanwege de populariteit van de show.

2. Trollhunters is een van de series op Netflix gemaakt door Dreamworks

Trollhunters is een animatieserie voor kinderen vanaf 7 jaar. Bovendien is het gemaakt door Dreamworks. Als je kind van avontuurshows houdt, is dit een van de favorieten wanneer hij het plot van het verhaal ontdekt. Het gaat over een tiener die een beschaving van trollen ontdekt.

Het is een grappig verhaal vanwege de dialoog. Bovendien heeft het een aantal geweldige geanimeerde afbeeldingen die zowel kinderen als volwassenen zullen verrassen. Je zult het zeker leuk vinden om het als gezin te bekijken.

3. Ask the Storybots

Dit is een van de beste educatieve Netflix series, waarin vijf kleine bots reageren op de meest gestelde vragen die kinderen stellen. Het is een animatieserie die liedjes, kleuren en een opvallend ontwerp combineren. Kinderen vanaf 3 jaar zullen er dus dol op zijn.

4. Het Furchester Hotel

Veel ouders die dit artikel nu lezen en op zoek zijn naar een Netflix serie, zijn opgegroeid met Sesamstraat. Het Furchester Hotel zal je dan aan je eigen kindertijd herinneren.

Je kunt je kinderen laten zien met welk soort programma je opgroeide, want deze serie heeft namelijk Elmo als hoofdpersonage. In deze nieuwe show besluit Elmo zijn familieleden die ver weg wonen te helpen met het hotel dat ze runnen.

Waarden als teamwerk, niet opgeven en weten hoe problemen op te lossen vallen op in deze Netflix serie voor kinderen.

5. Planet Earth: een van de beste series op Netflix voor kinderen

Er zijn ongetwijfeld heel veel andere Netflix-shows die net zo leuk als educatief zijn voor kinderen. Maar we konden niet eindigen zonder een Netflix-serie voor kinderen te noemen die totaal anders is dan de andere.

Deze BBC-show werd bekroond met 4 Emmy Awards. Het laat de prachtige natuur en wilde dieren zien in de wereld waarin we leven. Bovendien is het allemaal in HD. Als je kind van dieren en de natuur houdt, wordt deze serie vast een van zijn favorieten.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Moreno García, L. (2008). La transmisión de valores en los programas infantiles. Comunicar.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.