De beste films van Dreamworks Animation

Ontdek de meest succesvolle films van DreamWorks van de afgelopen jaren. We weten zeker dat jij en je familie ze steeds weer opnieuw zullen willen kijken!
De beste films van Dreamworks Animation

Laatste update: 24 februari, 2020

Ondanks dat DreamWorks Animation enorme concurrenten zoals Disney en Pixar heeft, heeft DreamWorks een serie aan kinderfilms gemaakt die echte hits zijn geworden. Vandaag zullen we je alles vertellen over de beste films van DreamWorks die in de afgelopen jaren uitgekomen zijn.

Als het gaat om geanimeerde films zijn veel ervan klassiekers geworden voor kinderen. DreamWorks is de eerste geanimeerde-filmstudio die een Oscar heeft gewonnen voor de beste geanimeerde film.

Kan je raden welke film van DreamWorks Animation de Academy Award gewonnen heeft? Hieronder zal je het antwoord ontdekken en meer te weten komen over je favoriete kinderfilms waarvan je misschien niet wist dat ze van DreamWorks waren.

Dus blijf lezen om meer te weten te komen!

Kinderfilms van DreamWorks Animation

De Shrek reeks

Zonder twijfel is Shrek één van de bekendste klassiekers als het gaat om geanimeerde kinderfilms. Naast dat de film niet vasthoudt aan stereotypes, is de Shrek reeks succesvol omdat er verschillende aspecten samen worden gebracht. Als eerste zijn deze films leuk voor zowel kinderen als volwassenen, omdat kijkers van alle leeftijden van het verhaal houden.

Shrek van DreamWorks Animation
© DreamWorks Animation

Als tweede, zoals we hierboven genoemd hebben, was 18 jaar geleden, toen Shrek uitkwam, het verhaal een hele innovatie. Omdat het verhaal zich afspeelt in een sprookjesachtige wereld, lijkt het eerst alsof het een typisch verhaal over feeën en prinsessen is. In dit verhaal is echter niets zoals het lijkt… Het is de groene oger die de prinses van een verschrikkelijke prins moet redden.

Daarnaast heb je nog de grappige dialogen… de humanisering van zo veel verschillende karakters met alledaagse problemen… de slimme verweving van veel verschillende sprookjesklassiekers… al deze factoren hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van Shrek.

Het was dan ook de originele Shrek film die in 2002 een Oscar won voor Beste Geanimeerde Film. Daarna heeft DreamWorks nog 3 films gemaakt waarin onze favoriete groene oger de held speelt.

Hoe tem je een draak

Draken zijn één van de figuren waar kinderen het meest van houden, zowel in boeken als in films. Omdat kinderen draken zo fascinerend vinden, heeft DreamWorks de film Hoe tem je een draak uitgegeven in 2010. Na de uitgave werd het één van de beste kinderfilms van DreamWorks Animation.

De hoofdrolspeler in deze films is Hiccup, een jongen die niet voldoet aan de verwachtingen van zijn vader en zijn omgeving. Zoals veel kinderfilms, bevat Hoe tem je een draak  een belangrijk bericht verstopt in het verhaal. In dit geval is dit bericht relevanter dan ooit… het is oké om jezelf te zijn. Je hoeft niet zoals alle anderen te zijn.

Hoe tem je een draak is een kinderfilm voor kinderen van 6 jaar. Oudere kinderen zullen dit avontuurlijke verhaal echter ook leuk vinden en het bericht in de film waarderen. Jongere kinderen zullen het verhaal ook van begin tot einde leuk vinden.

Weer maakte DreamWorks Animation gebruik van het succes van de film en maakte Hoe tem je een draak 2 in 2014. In 2019 was Hoe tem je een draak 3 ook nog eens op het grote doek te zien. Deze reeks was zo populair, dat DreamWorks daarnaast nog Dragons: Rescue Riders, een geanimeerde serie voor kleuters op Netflix creëerde.

Meer goede films van DreamWorks Animation

Chicken Run

Een jaar voor het enorme succes van Shrek, gaf DreamWorks animation nog een geweldige film uit, genaamd Chicken Run. Ondanks het feit dat de film 20 jaar geleden uit is gekomen, heeft het tot op de dag van vandaag nog een belangrijk record op zijn naam. Chicken Run is de grootste kaskraker ooit als het gaat om stop-motion animatie.

Chicken Run
© DreamWorks Animation

Het plot van deze film speelt zich af in een kippenhok. In het hok verzinnen de hanen een ontsnappingsplan nadat ze zich realiseren wat hun toekomst is. Het doel van het verhaal is om de hele familie te vermaken, maar ook de slechte omstandigheden af te beelden waarin veel dieren moeten leven.

Kung Fu Panda

Kinderen houden van films waarin dieren de helden zijn en daarom is Kung Fu Panda zo’n hit geworden. Kung Fu Panda is een komedie voor kinderen met een cast vol dieren, waaronder Po de panda.

Wanneer Po gekozen is tot dakenkrijger komt hij in een team met de Vurige Vijf. Dit zijn de sterkste kung fu krijgers. Maar natuurlijk zijn dit allemaal dieren: een tijgerin, een kraanvogel, een aap, een adder en een bidsprinkhaan.

De dieren in deze film zijn echter niet het enige wat deze film zo indrukwekkend maakt. De film valt op naast andere kinderfilms vanwege zijn grafische vormgeving en kleuren die in elke scene weer te zien zijn. Daarnaast heeft DreamWorks Animation van deze film weer een reeks gemaakt, waarvan het eerste vervolg in 2011 uitkwam en die daarna in 2016.

Als je deze films nog niet hebt gezien, is het tijd om een filmavond met het gezin te plannen. We weten zeker dat je kind zal genieten van deze en alle andere kinderfilms van DreakWorks Animation. Dus, waar wacht je nog op?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.