Meisjes zouden superheldinnen moeten zijn, geen prinsessen

Meisjes zouden superheldinnen moeten zijn, geen prinsessen
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 04 juli, 2018

Het is de taak van vaders en moeders om de rol van vrouwen in onze samenleving te veranderen. We moeten ons er namelijk van bewust zijn dat meisjes superheldinnen moeten zijn en geen prinsessen. Weet je hoe je dit voor elkaar krijgt? We zullen je enkele tips geven.

Meisjes zouden superheldinnen moeten zijn, geen prinsessen

Meisjes worden in elke verschillende cultuur anders opgevoed. In het verleden vertelden mensen jongens dat ze dapper en sterk waren, terwijl ze meisjes grootbrachten met het idee dat ze zwak, fragiel en perfect waren. Gelukkig is deze cultuur veranderd. Nu worden jongens en meisjes opgevoed in gelijkheid, met dezelfde rechten.

Om los te komen van op gender gebaseerde stereotypen, moeten onze kinderen zien dat beide ouders een belangrijke rol spelen in hun opleiding en thuis.

Als moeders proberen we onze dochters altijd het beste advies te geven. Er zijn echter een aantal dingen die alleen sterke vrouwen met hun kinderen communiceren: om geen ​​lafhartig hart te hebben en om geen domheid van iemand te verdragen. Jij bent het rolmodel dat je dochter zal volgen.

We zijn ons ervan bewust dat er geen boek is dat ons leert moeders te zijn. Vergeet echter niet om je kleine heldin alle redenen te leren die ze heeft om zichzelf te waarderen.

Meisjes die vanaf jonge leeftijd zelf beslissingen nemen, zijn zelfverzekerder als ze opgroeien. Zij zullen hun eigen superheldinnen moeten zijn.

Meisjes verkleed als superheldinnen

Sleutels om van je dochter een superheldin te maken

Vergeet niet dat liefde de sleutel is tot de vorming van nieuwe vrouwen

Je moet je dochter leren dat ze nooit moet toestaan dat iemand haar hart kwetst, dat ze nooit moet worden gekleineerd en dat ze nooit moet vergeten om zichzelf lief te hebben.

Leer haar om vrouwelijk en delicaat te zijn, evenals krachtig en gezond

Je dochter moet leren hoe geweldig het voor haar is om te bewegen, gezond te eten en zichzelf te kunnen verdedigen.

Een vrouw die fysiek sterk is heeft meer kans op een sterke geest en een sterke wil.

De discipline die nodig is bij sport, geeft niet alleen het lichaam meer kracht, maar het ontwikkeld ook een sterke vrouw, die erin getraind is om de nodige inspanning te leveren om haar doelen te bereiken en haar lichaam te domineren.

Vrouwelijk en delicaat zijn is niet noodzakelijkwijs in strijd met fysieke kracht en gezondheid.

Gelijkheid in huis

Als onze kinderen hun vader zien deelnemen aan de werkzaamheden in huis, veronderstellen zij dat geslacht niet uit maakt en dat huishoudelijk werk moet worden verdeeld onder de leden van de familie.

Verzeker je dochter ervan dat de dag dat ze een vergissing maakt, jij aan haar zijde zal zijn

De grote problemen die vrouwen delen, zijn hoe weinig we onszelf waarderen en hoe weinig we andere vrouwen ondersteunen. Bouw de eigenwaarde van je dochter, haar zelfvertrouwen en haar intelligentie op.

Als je je angsten achter je laat, heb je meer ruimte om je dromen waar te maken.

-Marilyn Monroe-

De rol van vrouwen in films

Onze dochters zijn voortdurend op zoek: thuis, op school en ook in films en op televisie om een ​​rol te imiteren. Vanaf zeer jonge leeftijd moeten meisjes begrijpen dat rolmodellen geen kwetsbare vrouwen moeten zijn die constant het slachtoffer zijn, maar eerder sterke en onafhankelijke vrouwen met het vermogen om zichzelf te redden.

Enkele decennia geleden speelden vrouwen in de film een ​​secundaire rol waarin ze alleen als complementaire figuren deelnamen, wat relevantie gaf aan de hoofdpersoon. Sterker nog, in de enkele gevallen dat ze een leidende rol kregen, hadden ze altijd de steun van een aantal heren nodig om ze uit een lastige situatie te krijgen.

Helaas waren kinderfilms geen uitzondering en ze volgden vergelijkbare verhaallijnen, vandaar dat vrouwelijke rollen werden vertegenwoordigd door meestal weerloze prinsessen die gered moesten worden door een sterke en dappere man.

Cartoon superheldinnen

Deze rol verandert echter in de wereld van vandaag. Er is een verscheidenheid aan cartoons, televisieseries en films waarin meisjes zich kunnen identificeren met de hoofdpersonages. Het zijn sterke karakters, krijgers en vechters. Ze maken zelf hun dromen waar, zonder de behoefte aan een man om hen te redden uit hun situatie.

We kunnen op dit gebied een aantal films benadrukken, zoals:

  • Frozen
  • Mulan
  • Brave
  • Rapunzel
  • Matilda
  • Spirited Away
  • Lilo en Stitch
  • The Powerpuff Girls
  • Wonder Woman

Laten we werken aan het opvoeden van vrouwen die moedig en onafhankelijk zijn en op zichzelf vertrouwen. Niet de prinsessen die bang voor de wereld zijn, in afwachting van een zwierige Prins om ze te redden. Dus laten we onze dochters leren hoe ze superheldinnen moeten zijn. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.