Verlaat het huis niet zonder afscheid te nemen van je kind

21 april 2018

Verlaat nooit het huis zonder afscheid te nemen van je kind. Ga niet de deur uit denkend dat het ’t beste is voor je kind.

Het lijdt geen twijfel dat het verlaten van het huis een van de moeilijkste momenten is waar veel ouders mee geconfronteerd worden. Het maakt niet uit wat het doel is: winkelen, sporten, studeren of werken. Het moment dat je los moet komen van je kleintje veroorzaakt veel pijn.

Eén van de fouten die ouders maken is echter dat ze geen afscheid nemen. Dit kan ook een langdurig stempel drukken op je kind. Daardoor kan er een emotionele wond ontstaan die dieper is dan je denkt.

Neem de tijd, vind de kracht en een oplossing die het beste is voor jullie allebei, elke keer als je je huis verlaat. Zeg je kind gedag, hoe moeilijk het ook is.

Ja, je kind huilt misschien, maar ze zullen hetzelfde lijden of zelfs meer vanwege je vertrek zonder dat je afscheid hebt genomen.

Het belang van afscheid nemen van je kind

Samen wachten op mama en papa

Wanneer je je huis verlaat zonder afscheid te nemen van je kind voorkom je helaas geen pijn. Je ziet alleen niet wat er met ze gebeurt. Daarnaast intensiveer je ook je eigen pijn. Zoals je al begrijpt is dit niet de beste manier van handelen.

Je moet ook een ander belangrijk detail overwegen. Wanneer je kleintje weet dat je weggaat, kan hij huilen omdat hij verdrietig is. Wanneer het kind echter niet begrijpt wat er is gebeurd met de persoon van wie hij het meest houdt, huilt hij in volledige wanhoop. Het zijn duidelijk twee heel verschillende situaties.

Een andere reden waarom het goed is dat je je kinderen gedag zegt heeft te maken met het verkrijgen van hun vertrouwen. Als je plotseling verdwijnt zonder een verklaring wek je wantrouwen op. Het kind kan je gaan zien als iemand die niet te vertrouwen is.

Vergeet de afleidingstechniek en andere goocheltrucs die je gebruikt om het huis te verlaten. Specialisten houden vol dat ze contraproductief zijn. Deze technieken zorgen er alleen maar voor dat het kind in de war raakt. Ze zullen eenvoudigweg beginnen met het stellen van een miljoen vragen of hun moeder terugkomt of niet.

Vergeet niet dat voor een kind de scheiding van hun moeder geen ondergeschikte kwestie is. Jij bent hun wereld, hun favoriete persoon, hun alles. Gooi hun universum niet ondersteboven, want dat zal ze alleen maar pijn doen.

Wat is de correcte manier om afscheid te nemen van je kind?

Verdriet om afscheid te nemen van je kind

Benader je kind en ontvang ze met een kus en een knuffel. Blijf de hele tijd zorgeloos glimlachen.

Leg hen uit dat mammie een tijdje weg zal zijn. Versterk hun gevoel van veiligheid door erop te wijzen dat je terug zult komen. Het is waar dat je kind nog steeds kan huilen. Maar dat is normaal en het wordt verwacht van kinderen dat zij hun gevoelens tonen.

Dit afscheidsritueel moet sereen zijn en hoeft niet te lang te duren. Vertel ze dat ze een geweldige dag zullen hebben. Je moet zinsdelen zoals “Ik zal je missen” weglaten – deze zinnen veroorzaken alleen meer verdriet die de situatie zal compliceren.

Als je kind intens begint te huilen, loop dan niet terug van de deur. Daardoor gaan ze elke keer als je probeert te vertrekken intenser huilen. Breng eenvoudig kalmte naar hen over en vertel hen dat je zal bellen.

Natuurlijk, als je belooft om te bellen, moet je die belofte voor niets in de wereld breken. Bel ze wanneer je een vrij moment hebt om hen te vertellen hoeveel je van hen houdt.

Op deze manier voorkom je niet dat je kind je mist, maar ze zullen zich veiliger voelen elke keer dat je het huis verlaat. Met dit eenvoudige afscheidsritueel begint je kind het afscheid te verwerken als iets tijdelijks.

Ze zullen beginnen te begrijpen dat je terug zult komen. Afscheid nemen van je kind is belangrijk, omdat het hen helpt het proces van scheiding van jou te verwerken.

Zeg gedag op de manier die het beste bij je past. Verminder het lijden van je kind en verminder je eigen zorgen door op correcte wijze afscheid te nemen van je kind. Je zult het huis met een rustigere geest verlaten zodra je stopt met het gebruiken van strategieën die hen proberen te misleiden.