7 natuurparken in Spanje om met kinderen te bezoeken

Parken en natuurlijke ruimtes bieden verrijkende en gezonde activiteiten voor kinderen. Als je een vakantie naar Spanje plant, zijn er veel interessante natuurparken om met kinderen te bezoeken om van dieren, planten en nog veel meer te genieten.
7 natuurparken in Spanje om met kinderen te bezoeken
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 22 december, 2022

Spanje is een prachtige reisbestemming, omdat het land vol zit met prachtige plekken om te verkennen. Het is ook belangrijk om vanaf jonge leeftijd een ​​waardering voor de natuur bij kinderen te bevorderen, ook als we op vakantie zijn. Dus hier is een lijst met natuurparken in Spanje om te bezoeken met kinderen.

Reizen heeft veel voordelen voor jonge kinderen, van het leren kennen van nieuwe culturen tot het bezoeken van historische bezienswaardigheden. Door deze natuurparken in Spanje te verkennen, kunnen kinderen niet alleen de stad even verlaten, maar kunnen ze ook veel plezier beleven aan het zien van dieren, planten en historische bezienswaardigheden.

7 natuurparken in Spanje om met je gezin te bezoeken

Hieronder laten we je enkele suggesties zien voor parken in Spanje om met het hele gezin van te genieten.

1. Guadarrama Nationaal Park

De bergen van Guadarrama staan ​​altijd in de topranglijst voor bezoekers die van natuur houden. Dit natuurgebied ligt tussen Madrid en Segovia en er zijn geweldige wandelpaden, maar ook gebieden voor jongere kinderen.

In dit natuurpark vindt je namelijk recreatiegebieden voor kinderen met schommels en glijbanen. Zonder twijfel is dit een uitstekende optie om de drukte van de stad achter je te laten.

Natuurparken in Spanje: Guadarrama

2. Collado del Almendral Wildlife Park

Als je kinderen van dieren houden, is Collado del Almendral Wildlife Park de plek voor jullie. Dit interessante natuurgebied ligt in Jaén, Andalusië. Kinderen kunnen daar verschillende zoogdieren, vogels en reptielen zien.

Bovendien heeft het park een toeristisch treintje waarmee je je kinderen kunt meenemen naar alle dieren. Het heeft zelfs een plek om je huisdier achter te laten terwijl je het park bezoekt.

Er zijn interactieve gedeelten waar kinderen herten kunnen voeren en aaien. Zoals je kunt zien, is deze reis net zo goed als een trip naar een stadsdierentuin.

3. Natuurparken in Spanje: Carrascal de la Fuente Roja

Als je in Valencia bent, is het Fuente Roja-park een optie om in gedachten te houden. Als je op familiepicknick wilt gaan, is dit de perfecte keuze. Er zijn veel gebieden met banken en tafels in het park.

Het is niet alleen een plek om naar de natuur te kijken. In elke sectie zijn er restaurants en verschillende recreatiegebieden. Deze plaats heeft een aantal voorzieningen die je niet in elk natuurpark zult zien.

Als je wilt wandelen, zijn er verschillende routes. De blauwe en gele zijn perfect voor kinderen, omdat ze kort zijn. Deze natuurlijke ruimte is een van de beste natuurparken in Spanje om met kinderen te bezoeken.

4. Nationaal park Timanfaya

Dit park wordt ook wel Montañas del Fuego genoemd. Hier krijg je een vulkanisch gebied te zien dat je op dromedarissen kunt verkennen. We raden niet aan om zeer jonge kinderen hierheen te brengen, want er komt behoorlijk wat wandelen bij kijken. Ze bieden echter ook begeleide wandelingen.

Timanfaya

5. Natuurparken in spanje: Garrotxa

Girona heeft het natuurpark Garrotxa, een ideale optie om je met de natuur te verbinden. De uitzichten zijn verbluffend. Je kunt tot wel 40 dode vulkanen zien.

Je kunt ook verkennen, wandelen en picknicken in toegestane gebieden. Het enige probleem is misschien dat kinderen geen stenen of planten mogen verzamelen. Verder is het zeker een bezoek waard.

6. Los Picos de Europa natuurpark

Dit is een van de grootste en bekendste parken in Spanje. Los Picos de Europa ligt tussen Asturië, León en Cantabrië. Dit is de ideale plek voor kinderen die houden van de kou, sneeuw en bergen.

De beste route voor kinderen is de Lagos de Covadonga. Het is kinderwagenvriendelijk, hoewel het een goed idee is om zeer smalle of steile paden te vermijden. Je kunt ook met een kabelbaan gaan voor een aantal extra speciale uitzichten.

7. Cabrera-archipel

Als je op vakantie gaat naar de Balearen, is dit een bestemming die je niet mag missen. Als je kinderen van water houden, zullen ze hier zeker van genieten. Kun je je voorstellen om wilde dolfijnen te zien vanaf een boot? Je kunt het hier doen. Wellicht ook interessant voor jou

De voordelen van wandelen met het gezin
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
De voordelen van wandelen met het gezin

Wandelen is een ideale activiteit om samen met het gezin te doen, omdat het aan iedereen zijn fysieke conditie kan worden aangepast.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.