Naar de dierentuin gaan, een onvergetelijke ervaring

Als je terugdenkt naar een paar van de meest gedenkwaardige momenten uit je jeugd, zal je vast ook terugdenken aan een uitstapje naar de dierentuin. Nu is het tijd om deze onvergetelijke ervaring met de eigen familie te delen. Vandaag willen we de voordelen van een uitstapje naar de dierentuin met je familie noemen en wat handige tips geven.
Naar de dierentuin gaan, een onvergetelijke ervaring
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 28 januari, 2021

Het is alweer zomer en kinderen hebben lekker zomervakantie. Ouders zijn echter nog druk met werk en huishoudelijke taken. Er is weinig tijd, maar het is bijna weekend. Maak gebruik van het goede weer en plan een buitenactiviteit met je kinderen, zoals een uitstapje naar de dierentuin.

Als je zoekt naar een plezierige, leuke en unieke ervaring, is de dierentuin het antwoord. Het enige wat je in een dierentuin nodig hebt is een camera en een verlangen naar de natuur. Zonder twijfel zullen jij en je kinderen een onvergetelijke dag hebben. We weten het zeker!

Een baby luipaard

Naar de dierentuin met je kinderen

Als het lang geleden is dat je naar de dierentuin bent geweest, zal dit zeker weer als de eerste keer voelen. Net als kinderen, ervaren wij ook opwinding wanneer we naar alle dieren kijken.

Een uitstapje naar de dierentuin is altijd een opwindende ervaring voor kinderen. Ze zullen nooit gewend raken aan het zien van gorilla’s, of het bewonderen van de nek van een giraffe… Of zien hoe groot een olifant is.

Door tijd in deze magische wereld te spenderen, begrijpen kinderen dat dieren echt bestaan, en dat ze niet alleen maar karakters uit cartoons en stripboeken zijn.

Naar de dierentuin gaan is ook een perfecte manier om even weg te komen uit de drukte als je in de stad woont. Het is ook een goede manier om te zorgen dat je kinderen even niet op hun technologische apparaten zitten. In de dierentuin kan je lekker wandelen en ontdekken terwijl je geniet van de frisse lucht en het mooie uitzicht.

Daarnaast kan je genieten van de verbazing en onschuldigheid van je kinderen wanneer ze elke keer weer roepen “Kijk, mama!”. Deze ervaring is heel speciaal.

Na een zware week vol werk en toewijding zal een uitstapje naar de dierentuin je zeker uitputten. Maar zien hoe je kinderen de natuur ontdekken is het zeker waard. Dit zal niet alleen een leermogelijkheid zijn, maar ook een ervaring die je dichter bij elkaar brengt en nieuwe kostbare herinneringen creëert.

5 tips voor een uitstapje naar de dierentuin

Spelende kinderen

1. Weet wat de toegangsprijs is en wat de regels zijn

Dankzij de technologische vooruitgang kan je voor veel dierentuinen de kaartjes online kopen. Als je online tickets koopt krijg je vaak korting, speciale deals en meer manieren om te betalen. Natuurlijk zal het ook tijd schelen in de rij bij de dierentuin.

Zoek ook op of de dierentuin een applicatie voor op je mobiel heeft. Zo kan je nog meer geld besparen en krijg je informatie over evenementen en tentoonstellingen en een plattegrond en meer.

Daarnaast hoef je waarschijnlijk de kaartjes niet uit te printen als je de applicatie hebt. Laat ze simpelweg bij de ingang op je mobiele telefoon zien.

Als de dierentuin deze opties niet geeft is het handig om van te voren naar de kosten en betaalmogelijkheden te kijken.

2. Wees vroeg in de dierentuin

Wanneer je er al vroeg bent, heb je de kans om meer van het park te genieten. Op hete zomerdagen zijn de dieren actiever in de vroege uren. Jij en je familie zullen dan meer tijd hebben om te genieten van alle attracties die de dierentuin te bieden heeft.

3. Wees voorbereid

Onthoud dat je veel moet lopen en dat het veel tijd kost om het hele park te zien. Ook is tijdens deze tijd van het jaar de zon veel sterker. Zorg er dus als eerste voor dat iedereen zonnebrand op heeft en smeer iedereen opnieuw in wanneer nodig.

Neem ook genoeg water en snacks mee en draag comfortabele schoenen en kleding. Natuurlijk wil je er ook voor zorgen dat je genoeg batterij en geheugen hebt op je camera of mobiele telefoon. Je zal deze dag veel foto’s willen maken.

4. Voedsel

Als jij en je familie picknick-stijl maaltijden lekker vinden, kan je van te voren al je lunch maken. Check van te voren wel of de dierentuin toestaat dat je je eigen eten mee neemt. Zorg ervoor dat je extra geld mee neemt als dit niet het geval is, zodat je in het park lunch kan kopen.

5. Geniet er van

Omdat je veel zal moeten lopen, raden we je aan om gebruik te maken van elke kans om even te zitten en te genieten van de evenementen en shows.

Deze zijn niet alleen educatief en vermakelijk, maar geven je ook een kans om even te zitten en uit te rusten. Ga ook zeker langs de kinderboerderij, als deze aanwezig is!

En zorg er als laatste voor dat je even langs de souvenirwinkel gaat om wat souvenirs mee te nemen. Zo zullen je kinderen elke keer terugdenken aan deze speciale dag die jullie samen in de dierentuin hebben gespendeerd wanneer ze naar de souvenirs kijken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.