Zomerkleding voor pasgeboren baby’s

22 juni 2019
De zomer is er en je pasgeboren baby ook. Zoals gewoonlijk trekken we onze zomerkleding aan om het warme weer het hoofd te bieden. Maar moeten pasgeborenen ook zomerkleding dragen?

Wanneer kinderen in extreme seizoenen worden geboren, zoals midden in de zomer of winter, twijfelen ouders vaak hoe ze hen moeten kleden. Wat zomerkleding voor pasgeboren baby’s betreft, nemen moeders en vaders vaak aan dat minder kleding het beste is.

Maar is dat echt waar? Welke zomerkleding moeten pasgeborenen dragen tijdens de warmere maanden van het jaar?

Het antwoord lijkt misschien tegenstrijdig. Feit is dat pasgeborenen de temperatuur anders waarnemen dan oudere kinderen en volwassenen. Hoewel het weer misschien extreem lijkt voor jou, kan je baby zich geheel comfortabel voelen. Of hij of zij kan het zelfs koud hebben.

Zomerkleding voor pasgeboren baby’s

Zoals we hierboven vermeldden, zien pasgeboren baby’s de temperatuur niet op dezelfde manier als volwassenen. Dit betekent dat we verschillende dingen in overweging moeten nemen bij het aankleden van onze kleine baby’s.

Het eerste feit dat we moeten onthouden is dat pasgeboren baby’s de lichaamstemperatuur via hun voeten en hoofd regelen. Daarom, zelfs als de dag bijzonder warm is, moet je nog steeds het hoofd en de voeten van je baby bedekt houden. Kies lichte stoffen, zoals katoen.

Een ander punt om te overwegen heeft te maken met het soort huid dat baby’s hebben. Omdat hun huid zo dun en delicaat is, zijn pasgeborenen gevoelig voor huidirritaties door hitte. Hetzelfde kan gebeuren vanwege de wrijving tussen hun huid en de stof als hun kleding te strak zit.

Daarom moet je je baby kleden in loszittende kleding die vrij is van synthetische vezels. Kies natuurlijke, organische stoffen en kies zo mogelijk voor witte, ongeverfde artikelen.

Voetjes van pasgeboren baby

Soorten stof die het beste zijn voor zomerkleding voor pasgeboren baby’s

Als het erom gaat je kleintje in de zomer gekleed te krijgen, moet je prioriteit geven aan de stof. De beste opties voor stof zijn:

  • katoen
  • hennep
  • linnen
  • zijde
  • ramee

Zonder twijfel is de beste optie altijd katoen. Controleer labels voordat je aankopen doet en zorg ervoor dat artikelen zijn gemaakt van 100% katoen. Kies bovendien voor stoffen die geen kleurstoffen bevatten, vooral geen donkere kleuren. Textielverf kan de gevoelige huid van je kind namelijk irriteren.

Soorten outfits voor dag en nacht

Tijdens de zomer moeten pasgeboren baby’s basisproducten gebruiken die zowel comfort als bescherming bieden. De zomercollectie van je kleintje moet overslag shirtjes, rompertjes, sokken of slofjes, mutsjes en dekens bevatten.

Hemdjes

Witte katoenen hemdjes zijn een must in de garderobe van een pasgeboren baby, ze zijn heel veelzijdig. Als de temperatuur te hoog oploopt, kun je een laagje kleding verwijderen en blijft de borst van je baby bedekt met zachte, comfortabele kleding.

Rompertjes of jumpsuits zijn onmisbaar

Kies rompertjes die gemaakt zijn van katoen en drukknopen tussen de benen hebben. Niet alleen maken deze drukknopen luierverschoning gemakkelijker, ze laten je ook toe kleding los te maken als het te heet wordt.

Tijdens de zomer kun je kiezen voor rompertjes met korte mouwen. Deze laten de benen en armen van je kindje vrij bewegen en voorkomen zweten.

Katoenen sokken of slofjes

Gebruik eenvoudige katoenen slofjes of sokken om de voeten van je baby te bedekken. Kies dunne, lichte items om te voorkomen dat je kleintje oververhit raakt. Vermijd ook het gebruik van schoenen.

Ook een mutsje hoort bij zomerkleding voor pasgeboren baby’s

Zoals we hierboven vermeldden, helpen de voeten en het hoofd van je baby hem of haar om de lichaamstemperatuur te reguleren. Je kunt kiezen voor stoffen mutsen of gebreide of gehaakte mutsen. Nogmaals, kies altijd voor katoen.

Pasgeboren baby met dekentje

Dekentje

Een dunne katoenen deken is een geweldige bondgenoot tijdens de zomermaanden. Met een dekentje kun je bijvoorbeeld je kindje in lichtere kleding kleden, met de optie om hem of haar zo nodig in te wikkelen. Met dekens kan de huid van je kind ook ademen en zich aanpassen aan verschillende veranderende temperaturen gedurende de dag.

Als laatste aanbeveling, gebruik tijdens de eerste 6 maanden van het leven geen parfums op je baby. Ze kunnen uitslag veroorzaken. Blijf ook uit de buurt van accessoires die kunnen leiden tot transpiratie en als gevolg daarvan irritatie.

Onthoud tegelijkertijd dat je tijdens de eerste levensmaanden niet met je kindje naar het strand moet gaan. Dit is uiterst belangrijk, dus je moet uit de buurt blijven van alle activiteiten aan zee.