De beste televisieseries voor kinderen

Met de grote verscheidenheid aan televisieprogramma's voor kinderen die beschikbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je kinderen positieve, voor de leeftijd geschikte inhoud bekijken. Hier zijn enkele van de beste televisieseries voor kinderen.
De beste televisieseries voor kinderen
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 28 januari, 2021

Televisieseries voor kinderen, of het nu tekenfilms of programma’s met echte karakters zijn, zijn een plezier voor de kleintjes.

In deze tijd hebben we dankzij internet zelfs tv-programma’s die we online kunnen streamen. Als het programma eenmaal is afgelopen, is het vaak nog enkele maanden beschikbaar om te zien. Soms kunnen kinderen er zelfs zo vaak naar kijken als ze willen.

Er zijn veel positieve aspecten van internet als het gaat om kinderprogramma’s. Bijvoorbeeld de verscheidenheid aan beschikbare series gezien de hoeveelheid aan kanalen en platforms. Plus de mogelijkheid om op elk moment een programma te bekijken.

Er is echter ook een negatieve of misschien minder positieve kant. Ouders moeten meer controle uitoefenen over wat hun kinderen bekijken en ervoor zorgen dat het geschikt is.

De series die kinderen bekijken, moeten geschikt zijn voor hun leeftijd, zodat de kleintjes ze kunnen begrijpen en verwerken.

We willen daarom van deze gelegenheid gebruik maken om je de beste televisieseries voor kinderen aan te bieden. Je kunt ze als gezin bekijken, wat zorgt voor een leuk en vermakelijk moment voor iedereen.

De beste televisieseries voor kinderen

1. Paw Patrol, een van de meest succesvolle televisieseries voor kinderen

Paw patrol voor kinderen
Bron: www.gamingguardian.com

Hoewel dit programma in 2013 zijn debuut maakte, blijft het ook vandaag nog een favoriet onder de kleintjes. De show gaat over een groep schattige pups die de stad Adventure Bay en de wereld redden, wanneer ze maar nodig zijn. De leider van de Paw Patrol is een jonge jongen, Ryder genaamd.

De leden van de Paw Patrol zijn Marshall, Skye, Everest, Rubble, Chase, Zuma, Rocky en Tracker. Samen boeit deze hondenploeg de liefde en aandacht van zijn kijkers. De show is zelfs zo betoverend dat het een van de meest succesvolle kinderprogramma’s van vandaag is geworden.

Daar stopt het echter niet. Er is ook een wereld van Paw Patrol-merchandise. Actiefiguren, knuffels, bidons, rugzakken, kleding, noem maar op.

Paw Patrol is ook een populair thema als het gaat om verjaardagsfeestjes, dus er zijn ook bekers, servetten, borden, taarttoppers, etc. te vinden. En natuurlijk kent elk kind het openingsnummer dat aan het begin van elke aflevering wordt afgespeeld.

Deze televisieserie wordt voor kinderen van alle leeftijden aanbevolen. Zelfs baby’s zullen er dol op zijn, omdat de kleuren die in elke aflevering verschijnen erg aantrekkelijk zijn.

2. Miraculous: Verhalen van Ladybug en Cat Noir

Miraculous: Verhalen van Ladybug en Cat Noir is een Franse televisieserie die in 2017 via Netflix de VS bereikte. In deze digitale animatieserie zijn de hoofdpersonen twee tieners. Marinette en Adrien, die superhelden worden.

Dit kinderprogramma brengt verschillende favoriete thema’s van jonge kijkers samen. Dat wil zeggen, superhelden, avontuur, de transformatie van mensen in superhelden en superhelden geïnspireerd door dieren.

Miraculous is aan zijn derde seizoen begonnen. In 2018 werd het genomineerd voor de Teen Choice Awards in de categorie beste animatieshow. Ladybug en Cat Noir namen de prijs mee naar huis.

Zoals hierboven vermeld, kan je gezin Miraculous op Netflix zien. Ook zijn er een paar afleveringen van seizoen één en twee gratis op KidsClick.com beschikbaar. De show wordt als beste beoordeeld voor kinderen van 7 jaar en ouder.

3. PJ masks

De animatie televisieserie met de naam PJ Masks is gebaseerd op de Franse boekenreeks Les Pyjamasques, geschreven door Romuald Racioppo. De hoofdpersonen zijn drie kinderen die overdag een normaal leven leiden. Greg, Connor en Amaya hebben echter een geheim.

‘s Nachts verandert het trio in een groep superhelden, de PJ Masks. Als Catboy, Owlette en Gekko vechten ze tegen de schurken die overdag hun stad bedreigen.

PJ Masks maakte in 2015 zijn debuut en is momenteel aan zijn derde seizoen op Disney Channel en Disney Junior bezig. Hoewel de personages van de show allemaal 6 jaar oud zijn, is de serie het populairst onder kinderen tussen de 2 en 5 jaar.

4. Dora the Explorer

Dora een van de beste televisieseries voor kinderen

Een andere uitstekende televisieserie voor kinderen is het Nickelodeon-programma Dora the Explorer, dat voor het eerst in 2000 werd uitgezonden. De hoofdpersoon is een intelligent 7-jarig meisje met bruin haar.

Met een kaart in de hand staat ze altijd klaar voor avontuur, samen met haar paarse rugzak en haar aap-sidekick, Boots.

Dit educatieve, tweetalige animatie programma is perfect voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud. Het heeft door de jaren heen 10 prijzen gewonnen en heeft 44 nominaties ontvangen. Je gezin kan deze langlevende serie op Nick Jr., Netflix of Hulu bekijken.

De show was zo’n succes dat het in 2018 zomer de live-action filmische bewerking met Dora als student in bioscopen in het hele land te zien was.

5. Peppa Big

In deze leuke en betoverende Britse kinderreeks zijn de personages allemaal tekenfilmdieren. Ze praten, spelen, gaan naar school, gaan kamperen en beleven allerlei avonturen en ongelukjes. De hoofdpersonen zijn Peppa, een pittig varkentje, en haar familie: Papa Big, Mama Big en Peppa’s kleine broertje, George.

Hoewel de serie is bedoeld voor kinderen tussen twee en vijf jaar, zullen ouders zeker genieten van het kijken naar de capriolen van Peppa.

6. De speelgoeddokter

Doc McStuffins of de speelgoeddokter  is een innemende Disney-cartoon met een jong meisje genaamd Dottie ‘Doc’ McStuffins. Dankzij een magische stethoscoop die ze van haar oma heeft gekregen, kan Doc namelijk met haar speelgoed communiceren.

Bovendien kan ze ze genezen met behulp van haar ‘Grote pijntjes boek’ en haar encyclopedie ‘Het grote dikke boek’.

Het feit dat Doc met haar speelgoed kan praten, maakt deze serie tot een hit onder de kleintjes. Bovendien, welk kind heeft er geen doktertje met haar poppen en knuffels gespeeld? Critici juichen deze serie ook toe over hoe het kwesties als diversiteit, handicap, kinderziekte, enz. aanpakt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.