Herleef je favoriete tv-series uit de jaren 90

Als je opgegroeid bent in de jaren 90, dan wil je dit artikel niet missen. In dit artikel zullen we een nostalgische terugkijk doen op je favoriete tv-series uit 1990.
Herleef je favoriete tv-series uit de jaren 90

Laatste update: 23 januari, 2020

Weet je nog toen je een tiener was in de jaren 90 en na school met een vriendje mee naar huis ging? Jullie aten een snack, maakten jullie huiswerk en keken daarna samen jullie favoriete tv-series.

Als volwassenen houden we ervan om deze goede oude dagen te herbeleven, vooral als het gaat om gekoesterde herinneringen uit onze jeugd en puberteit. Daarom willen we deze kans nemen om terug te kijken op een paar van de beste tv-series uit de jaren 90.

Dit decennium valt erg op vanwege de grote vooruitgang die in deze 10 jaar geboekt was. Dus, pak een bak popcorn en bereid je voor om een paar van je favoriete tv-momenten te herbeleven!

Je favoriete tv-series uit de jaren 90

The Fresh Prince of Bel-Air

Eén van de meest opvallende tv-series uit 1990 was The Fresh Prince of Bel-Air. Het personage van Will Smith, die in deze tv-serie speelt, is een zorgeloze tiener die bij zijn rijke oom tante woont. Deze serie is één van de beste tv-series in de geschiedenis.

Van de pakkende rap-opening (die Will Smith zelf heeft geschreven in 15 minuten) tot de hilarische ‘Carlton dance’… Van de frivole problemen zoals winkelen en daten, tot serieuze problemen zoals racisme en burgerrechten… De serie trok de aandacht van jonge mensen en heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis.

Fresh Prince of Bel-Air
© Uitgezonden door de National Broadcasting Company (NBC); National Broadcasting Company (NBC) / Quincy Jones / Quincy Jones-David Salzman Entertainment / The Stuffed Dog Company

Tot op de dag vandaag zal je lachen wanneer je dit programma, dat nog steeds jong en oud samenbrengt, kijkt.

Family Matters

Nog een van onze favoriete tv-series uit de jaren 90 is Family Matters. Zonder twijfel was het meest onvergetelijke en leukste karakter van deze serie Steve Urkel.

Hoewel hij geen lid was van het gezin waar het om gaat, stal dit ongemakkelijke en meedogenloze buurjongentje de show. Zijn opvallende kledingstijl, zijn klassieke uitspraken en zijn hilarische gezichtsuitdrukking hebben een tv-legende van hem gemaakt.

Ook bij deze serie zul je een hoop plezier beleven wanneer je het nog een keer kijkt. Daarnaast kun je het ook aan je kinderen laten zien! Zo kunnen zij zich ook gaan afvragen of Urkel Laura ooit voor zich zal winnen.

Meer goede tv-series uit de jaren 90

Beverly Hills 90210

Zo nu en dan komt er een tv-serie uit die zorgt voor een keerpunt in het leven van de mensen die het kijken. Tieners hangen allemaal posters en foto’s van hun favoriete sterren op in hun kamer en hun kluisje op school. Daarnaast dromen ze ervan om hetzelfde leven te hebben als ze in de serie zien.

Dit was ook het geval met de serie Beverly Hills 90210, of hoe het vaker genoemd werd, “90210”. Deze serie begint met een groep middelbare scholieren die in het fantastische Beverly Hills wonen. In elke aflevering zie je de levens van Brandon, Brenda, Kelly, Luke, Ian, Andrea, Donna en David en de typische problemen die voorkomen in de puberteit.

We weten dat je geen tiener meer bent, maar soms zorgt nostalgie ervoor dat het lijkt alsof we die fantastische momenten uit onze jeugd weer herbeleven. Als dit ook van toepassing is op jou, is het tijd om BH90210 te kijken, die afgelopen zomer op Fox te zien was.

Met de uitzondering van Luke Perry, die afgelopen maart overleden is, zal je weer kunnen genieten van al je favoriete karakters.

Blossom

Een van onze laatste favoriete tv-series uit de jaren 90 is Blossom. Deze show gaat over een slimme, getalenteerde en moderne tiener die het leven van miljoenen kijkers beter heeft gemaakt.

Deze serie focust zich op het leven van Blossom en haar twee broers, die opgevoed worden door hun vader nadat hun moeder hen heeft verlaten. Daarnaast hebben we ook nog Blossom’s gezellige en excentrieke beste vriendin Six, die we natuurlijk niet kunnen vergeten.

Deze serie was heel succesvol, deels omdat het dagelijkse problemen en belangrijke zaken aankaartte. Dit deden ze op een open manier en zonder verwijten. 

Blossom
© ABC Studios

Dawson’s Creek

Praten over en omgaan met emoties van tieners is niet altijd makkelijk. Daarom heeft de tv-serie Dawson’s Creek een grote impact gehad op de levens van zijn jonge publiek in de jaren 90.

Deze serie gaat over een groep tieners uit het dorp Dawson. De tieners waren in het eerste seizoen 15 jaar en de serie werd 6 jaar lang gefilmd. Ze lieten de interne conflicten waar tieners mee omgaan zien, waaronder seksualiteit, alcohol, pesten, familieproblemen, rebellie en meer.

Hoewel Dawson’s Creek altijd een beetje dramatisch was, was het ook erg oprecht en eerlijk. Zonder twijfel heeft dit er allemaal voor gezorgd dat het zo’n succes was.

Sweet Valley High, onze laatste serie uit de jaren 90

Hoewel deze serie niet zo succesvol was als de rest, was het wel erg bekend in deze tijd. En hoewel de andere series gemaakt waren voor de televisie, is Sweet Valley High gebaseerd op een populaire boekreeks.

De boekenreeks Sweet Valley High was erg populair onder jonge lezers in 1980. Deze reeks bestaat zelfs uit 181 titels, die allemaal geschreven zijn door Francine Pascal.

De serie die gemaakt is in de jaren 90 bracht de hoofdrolspelers uit het boek tot leven. In elke aflevering werden de levens, liefdes en vriendschappen van Jessica en Elizabeth – een identieke tweeling die niet verder uit elkaar hadden kunnen liggen – afgebeeld.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.