7 Geweldige televisieseries voor baby’s

8 februari 2019
Welke televisieserie is de favoriet van jouw kleintje? Deel het met ons!

We moeten niet vergeten dat een van de belangrijkste taken als ouders is om onze kinderen gelukkig te maken. Dit betekent dat behalve aan hun basisbehoeften voldoen, plezier en entertainment ook belangrijk zijn. Met dat in gedachte delen we daarom zeven van de beste televisieseries voor baby’s. Je baby zal er zeker blij van worden.

We zien technologie zoals smarttelefoons, computers en televisie vaak als de vijand. En het is waar dat technologie verslavend kan zijn voor jonge mensen.

Maar met een beetje gezond verstand en gematigdheid kunnen we deze apparaten in het leven van onze kinderen toelaten zonder ze je leven over te laten nemen.

Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan series, films, spelletjes, apps en andere entertainment technologie in de aanbieding, die aan de eisen van een specifiek publiek voldoen.

Gelukkig hebben baby’s ook hun niche in de entertainmentwereld, met inhoud die helpt om de televisie een bondgenoot te maken voor ouders.

Televisieseries voor baby’s

Hoewel baby’s een erg kort concentratievermogen hebben kunnen ze hun aandacht wel een korte periode vasthouden – niet meer dan 10 of 15 minuten.

Een verhaaltje, een aflevering van een serie, een spelletje of zelfs een kort liedje kunnen allemaal hun aandacht vasthouden.

Daardoor zijn televisieseries voor baby’s meestal gebaseerd op de stimulansen die het meest aantrekkelijke zijn voor hun jong publiek.

Ze zijn speels en kleurrijk, met korte afleveringen die simpel en gemakkelijk te begrijpen zijn voor de kleintjes. Het geluid is duidelijk en het plot ongecompliceerd. Er kan een moraal of een les uit te halen zijn.

Dit helpt kinderen allemaal om de wereld om hen heen te ontdekken op een aantrekkelijke, vriendelijke en speelse manier.

Hier hebben we 6 van de beste televisieseries geselecteerd voor baby’s, en een speciaal ontworpen zender voor baby’s.

Ze zullen allemaal een succes zijn bij je kleintje. Laten we eens kijken wat ze aan te bieden hebben.

Pocoyo

Pocoyo begon als een Spaanstalig programma. Het is met veel succes vertaald in meerdere talen.

Deze hitserie gaat over een peuter en zijn dierenvrienden die de wereld om hen heen ontdekken met moed en verstand.

Pocoyo laat waarden zien zoals vriendschap en zelfbevestiging, in een simpele en kleurrijke wereld dat gemakkelijk te begrijpen is voor baby’s.

7 Geweldige televisieseries voor baby's waaronder Pocoyo

Baby Einstein

Speciaal ontworpen voor baby’s vanaf 3 maanden oud, is Baby Einstein een serie dat gebaseerd is op muziek.

Het geeft de kleintjes een introductie in de klassieke wereld door middel van een kleurrijk en aantrekkelijke omgeving. Het bevat muzikale instrumenten, spelletjes en meer.

Teletubbies

Een klassieke televisieserie voor baby’s is Teletubbies. Soms zijn ze het onderwerp van controverse, maar deze vier figuren ontwikkeld door de prestigieuze BBC zijn geliefd bij generaties kinderen.

Hun kleurrijke, kindvriendelijke wereld leert de kleintjes het belang van vriendschap, solidariteit en liefde.

Peppa Pig

Nog een Britse hit, Peppa Pig is een vaste favoriet voor baby’s en peuters.

De karakters, een familie varkens, helpen kinderen belangrijke routines en waarden leren, van bijvoorbeeld naar school gaan tot de natuur respecteren.

Thomas en vrienden

Een andere unieke serie waar baby’s van houden is Thomas en vrienden. Met een simpele animatie, verhalen over avonturen en een cast van pratende treinen richt iedere aflevering zich op waarden als vriendschap, generositeit en vergeving.

Dora

Een andere serie die ook fantastisch is voor baby’s is Dora. Het gaat over een dapper meisje en haar huisdier die erop uitgaan om de wereld te ontdekken.

Kinderen leren samen met haar als ze haar in haar boeiende avonturen volgen.

7 Geweldige televisieseries voor baby's waaronder Dora

Baby TV

Onze laatste aanbeveling is niet alleen een televisieserie voor baby’s, maar een hele zender speciaal voor ze. Baby TV was meer dan 10 jaar geleden in Israël geboren. 

Het heeft nu een groot assortiment aan inhoud, met onder andere muziek, educatieve programma’s, activiteiten en spelletjes.

Baby TV zendt series uit zoals Concertino, Baby Chef en Charlie en de Getallen. Deze bestaan uit afleveringen van 2 tot 10 minuten, die speciaal ontworpen zijn om baby’s te entertainen, voorlichten en hun ontwikkeling te stimuleren.

We denken dat dit een aantal van de beste televisieseries voor baby’s zijn om te kijken. Maar we zijn er zeker van dat jij er nog veel meer kent. Zorg dat je ze met ons deelt!