Ondernemende kinderen: inspirerende verhalen

Ondernemende kinderen inspireren ons met hun vindingrijkheid en inzet voor het waarmaken van hun ideeën. In dit artikel zullen we naar een paar zeer ongelooflijke moderne succesverhalen kijken.
Ondernemende kinderen: inspirerende verhalen
Marián Carrero Puerto

Geschreven en geverifieerd door de psychologe Marián Carrero Puerto.

Laatste update: 22 april, 2019

Voor velen is het ondernemerschap een manier van leven geworden. Ondernemers gebruiken dingen als het internet om hun project te laten groeien op enorme schaal. Dit geldt niet alleen voor volwassenen. Een paar slimme en ondernemende kinderen met grote plannen hebben namelijk ook besloten om hun eigen succesverhalen te creëren.

Er is geen leeftijdslimiet als het gaat om het bedenken en behalen van doelen. Kinderen leren erg snel, soms zelfs zo snel dat het echt wonderbaarlijk is.

Veel van deze ondernemende kinderen lieten op jonge leeftijd al signalen zien. Dit begon met kleine ideeën voor het beginnen van een bedrijf, zoals bijvoorbeeld limonadeverkoop of, met de opkomst van de technologie, voor webgebaseerde projecten.

Ondernemende kinderen: hun verhalen

Het ondernemerschap is niet makkelijk. Kinderen moeten leren over de moeilijkheden die op hun pad kunnen komen en hoe ze om moeten gaan met zowel succes als mislukking. In dit artikel zullen we kijken naar de verhalen van een paar ondernemende kinderen die op jonge leeftijd al een eigen bedrijf begonnen.

Charles Orgbon, één van de vele ondernemende kinderen

Op 12 jarige leeftijd startte Charles Orgbon een website om recyclen aan te moedigen. Dit groeide later uit tot een meer substantieel project, genaamd Greening Forward . Op het moment studeert hij aan de Universiteit van Georgia en beheert hij zijn bedrijfsactiviteiten vanuit de staat Californië. Zijn website is één van de belangrijkste in deze sector.

Evan van EvanTube

Evan begon op acht jarige leeftijd met behulp van zijn vader zijn eigen Youtube kanaal, EvanTube genaamd. Hij gebruikt dit platform om speelgoed te beoordelen en zaken te bespreken die interessant zijn voor kinderen van zijn leeftijd. Het is duidelijk dat zijn stijl en smaak geholpen hebben om zijn kanaal snel te laten groeien.

Een kind achter de computer

Robert Nay

Toen Robert Nay slechts 14 jaar was maakte hij een game voor smartphones die snel in de Apple App Store ranking steeg. Zijn spel, Bubble Ball, heeft zelfs het wereldberoemde spel Angry Birds overtroffen en heeft hij in dit proces veel geld verdiend.

Christian Owens

Christian Owens kreeg zijn eerste computer toen hij 14 jaar oud was en leerde al snel van alles over web design. Hetzelfde jaar begon hij met Mac Bundle, een programma dat verschillende simpele pakketten voor web designs aanbiedt. Tegenwoordig is het een gevestigd bedrijf dat een reeks aan design services aanbiedt.

Adora Svitak

Ze is nu 23, maar begon met haar bedrijf toen ze nog maar 7 was. Op deze jonge leeftijd schreef zij een boek met het doel om kinderen aan te moedigen om creatief te zijn en hun dromen waar te maken. Deze jonge vrouw houdt nu conferenties en schrijft essays, verhalen, gedichten, blogs en boeken.

Adam Hildreth

Toen Adam 14 jaar oud was bundelde hij zijn krachten met een paar vrienden om het sociale netwerkplatform Dubit te creëren. Nadat dit één van de populairste websites was in Groot-Brittannië besloot hij om Crisp te creëren. Dit is een softwarebedrijf dat kinderen beschermt wanneer ze surfen op het internet.

Cameron Johnson

Cameron was 11 jaar oud toen zijn ouders aan hem vroegen om uitnodigingen te maken voor een buurtfeest. De aanwezigen complimenteerden hem op de uitnodigingen en begonnen hem werk te geven.

Naast zijn succes met deze designs begon hij het bedrijf Cheers and Tears op 14-jarige leeftijd. Hierbij richt hij zich op online adverteren en softwareontwikkeling.

Met de verschillende cursussen beschikbaar op platformen als YouTube kunnen kinderen makkelijk een breed scala aan vaardigheden leren.

Emil Motycka

Wat begon als een project voor grasmaaien toen Emil 9 was, groeide uit tot Motycka Enterprises tegen de tijd dat hij 18 was. Vanwege de verantwoordelijkheden tijdens zijn tienerjaren moest hij ook ‘s nachts zijn werk doen, maar hij bleef bij zijn plan en is het hem gelukt om zijn bedrijf te vestigen.

Kinderen op een website

De ondernemende kinderen van het gezin Cook: Geoff, Dave en Catherine

De kinderen van de familie Cook wilden nieuwe vrienden maken op school, dus besloten ze om My Yearbook te creëren, wat uiteindelijk uitgroeide tot MeetMe. Deze website was bedoeld voor kinderen van verschillende scholen zodat iedereen in contact kon komen en nieuwe vrienden kon maken. Dit project is ouder dan het bekende Facebook en bestaat nog steeds.

Kinderen kunnen ongelooflijk vindingrijk en creatief zijn. Het is essentieel dat ouders hen steunen in dit proces zodat ze hun ideeën kunnen verwerkelijken en hun dromen waar kun maken.

Ondernemerschap wordt op het moment steeds populairder, dus we kunnen zeker nog meer projecten van vroegrijpe ondernemende kinderen verwachten in de komende jaren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.