10 meisjesnamen van Asturische afkomst

Meisjesnamen van Asturische afkomst worden gekozen omdat ze eenvoudig zijn, mooie betekenissen hebben en je herinnert aan het verleden. Als je op zoek bent naar een naam voor je dochter, zal deze lijst je misschien inspireren.
10 meisjesnamen van Asturische afkomst

Laatste update: 03 april, 2019

De Asturische taal, die van Romaanse origine is en uit de oudheid komt, wordt niet gesproken buiten de grenzen van de streek in Spanje. Steeds meer ouders kiezen echter voor een naam van Asturische afkomst voor hun dochter. Ze zijn namelijk mooi, vol met betekenis en makkelijk uit te spreken.

Voorbeelden van namen van Asturische afkomst

Kijk daarom eens naar deze lijst als je nog niet besloten hebt welke naam je aan je dochter zal geven, maar je wel al weet dat het een meisje is. Al deze namen zijn van Asturische afkomst en je kan er één kiezen, ook als je familie geen relatie heeft met deze regio:

1. April

Deze naam is niet van Asturische afkomst, maar wordt wel veel in deze regio en in de rest van Spanje gebruikt. Het is één van de populairste namen voor kinderen. Het komt uit het Latijn en staat voor de vierde maand van het jaar. Het laat je ook denken aan bijvoorbeeld:

  • bloemen
  • lente
  • wedergeboorte
  • zonnige dagen
  • frisheid
  • vreugde
  • natuur

Je dochter hoeft echter niet in april geboren te zijn om deze mooie naam aan haar te geven.

2. Adelina

Dit is één van de mooiste en liefste namen van Asturische afkomst voor meisjes. Het betekent ‘de gulle en nobele’ en past bijvoorbeeld bij vrouwen die onafhankelijk zijn, kunnen leiden en veeleisend zijn. Daarentegen is Adelina ook loyaal, rusteloos en zal alles doen om haar doelen te bereiken.

3. Agada

In Asturië staat deze naam ook bekend als Agueda en betekent ‘goed’. Volgens de cultuur past deze naam daarom bij vrouwen die hartelijk, sensitief, emotioneel, kalm, lief en fantasierijk zijn. Zonder twijfel is dit allemaal wat we willen voor onze dochter, dus is Agada een prachtige naam.

Meisje met de naam Agada

4. Aida

Hoewel deze naam een Arabische origine heeft en we het relateren aan Verdi’s opera, werd het in Asturië al sinds onheuglijke tijden gebruikt. Het betekent ‘zij die terugkeert’.

5. Anxelica

Dit is de Asturische versie van Angelica, een naam die vertaald kan worden naar ‘aan een engel gelijk’. Deze naam is precies goed voor vrouwen die perfectionistisch, grondig, intelligent, emotioneel en vooruitstrevende denkers zijn. Anxelica is een passionele naam, maar tegelijkertijd tender en lieflijk.

6. Arabela

Dit is nog een naam van Asturische afkomst die de laatste jaren vaak gebruikt is. De Spaanse versie is Anabel.

Het betekent ‘de perfecte God heeft meededogen’ en wordt daarom gegeven aan bedachtzame vrouwen, die anderen graag helpen en waar je altijd op kan vertrouwen. Arabela is ook een naam voor meisjes die mysterieus, erg nieuwschierig en een beetje dwars zijn die macht kunnen uitoefenen en egocentrisch kunnen worden.

Namen van Asturische afkomst zijn erg mooi, lief en ideaal voor een klein meisje die haar gezin veel liefde zal brengen.

7. Ayalga

De vertaling van deze naam is ‘verborgen schat’ omdat het afstamt van de legendes van de beeldschone en jonge nimfen die toegewijd waren aan het verstoppen van goud en juwelen. Ayalga is perfect voor een meisje die van dieren en de natuur houdt. Oftewel, een meisje dat veel tijd buiten zal besteden, omringd door bloemen en planten.

8. Llara

Als je dacht dat alle Asturische namen begonnen met een A hebben we hier een optie die met een L begint. Llara is de laatste jaren ook erg populair geworden. Mensen geloven dat deze naam afstamt van het woord ‘ lar’, dat vroeger de naam was van de keuken in het noorden van Spanje.

Het is een perfecte naam voor een intelligente, sterke, geleerde vrouw die er alles aan doet om haar positie te beschermen. Daarnaast reflecteert deze naam artistieke kwaliteiten (vooral in de muziek).

Wat de persoonlijkheid betreft, ze is erg sociaal en houdt ervan om te praten. Ze heeft daarnaast goede manieren en heeft veel passie voor wat ze doet. Ook waardeert ze familieleden en vrienden erg en kan zichzelf toewijden aan banen in de geneeskunde tot binnenhuisarchitect.

9. Nela

Ook wel Manuela of Mela. Alle drie de namen betekenen hetzelfde, namelijk ‘God is met ons’.

Welke naam kies jij voor je dochter

10. Nicolasa

Deze laatste naam van Asturische afkomst is eigenlijk van Griekse origine, maar is erg populair in Asturië. Het betekent ‘het overwinnen van mensen’. Zonder twijfel is het een naam met veel persoonlijkheid.

Welke naam je ook kiest voor je dochter, het is erg belangrijk om rekening te houden met je dochter’s toekomst en relaties. Kies een mooie naam die je dochter met trots en zekerheid kan dragen.  Wellicht ook interessant voor jou

Mijn dochters hoeven nooit gered te worden door een prins
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Mijn dochters hoeven nooit gered te worden door een prins

In de afgelopen jaren hebben we een gouden eeuw gehad wat betreft gendergelijkheid en vrouwenrechten. Er is iets ook heel duidelijk voor de moeders...