11 Leuke Halloween spelletjes voor kinderen

Bereid je een Halloweenfeestje voor je kind voor? Hier zijn wat ideeën voor Halloween spelletjes voor de kinderen om de tijd van hun leven te hebben!
11 Leuke Halloween spelletjes voor kinderen
Marcela Alejandra Caffulli

Geschreven en geverifieerd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 31 oktober, 2022

Het is weer Halloween, en in deze tijd van het jaar zijn er feesten in overvloed die verwijzen naar skeletten, spoken en pompoenen. Als je een Halloween feestje voor je kind gaat organiseren, zijn hier enkele ideeën om leuke Halloween spelletjes voor kinderen te maken, zodat ze zich kunnen vermaken, spelen en delen.

Halloween is een feestdag die elk jaar plaatsvindt in de avond van 31 oktober. Op deze avond beleven zowel kinderen, tieners als volwassenen plezier aan het showen van hun meest angstaanjagende kostuums en trucs. Ze kunnen zich bijvoorbeeld verkleden als Dracula, Frankenstein, of een boze heks die de straat op gaat om mensen te ‘bedreigen’ in ruil voor snoep.

Dit feest is diep geworteld in Angelsaksische landen als de Verenigde Staten (Spaanse link), Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, maar het is ook uitgebreid naar Spanje en veel Latijns-Amerikaanse landen. Als je het Halloween feest van je kleintje gaat organiseren, bieden we je in dit artikel een gids om je feest op te leuken met de meest vermakelijke en angstaanjagende spelletjes.

Leer over de leukste Halloween spelletjes voor kinderen

We laten je een lijst met spelletjes zien die je thuis of in de buurt waar je het feest houdt kunt spelen. Zo zullen de kleintjes zich vermaken met de enge figuren. Sommige van deze activiteiten ken je al en kun je voor elk feestje gebruiken, maar deze keer moet je ze aanpassen voor de gelegenheid.

1. De mummie

Een van de leukste Halloween spelletjes voor kinderen is de mummie. Het is een heel eenvoudige en makkelijk te maken activiteit. Volg gewoon de volgende stappen:

 1. Verdeel de kinderen in kleine groepjes.
 2. Elk team moet één lid kiezen om de mummie te zijn.
 3. De andere leden moeten de mummie in toiletpapier wikkelen.
 4. De groep die als eerste klaar is, is de winnaar.

2. Kostuum parade

Organiseer een kostuum parade waarin kinderen hun angstaanjagende kostuums van onder andere spoken, schedels, monsters, pompoenen of heksen aan het publiek kunnen laten zien. Als de parade voorbij is, prijs dan het origineelste ensemble dat de meeste terreur inboezemt.

3. Heksenhoeden ringwerpen

Een ander leuk Halloween spel is de heksenhoed. Koop daarvoor een hoed of maak hem zelf met karton en versier hem met spookfiguren of spinnenwebben. Aan de andere kant heb je wat hoepels of ringen nodig. Het spel wordt als volgt gespeeld:

 • Leg de hoed op de grond.
 • Geef de kinderen de ringen.
 • De kinderen moeten de ringen zo gooien dat ze op de punt van de heksenhoed landen.
Leuke Halloween spelletjes voor kinderen
Je kunt heksenhoeden namaken met posterbord, hetzij om de kleintjes te verkleden, hetzij om een spel te spelen wie er de meeste ringen op kan gooien.

4. Ghostbusters

Op spoken jagen zal heel gemakkelijk te doen zijn en de kleintjes op je feestje zullen er dol op zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een groot aantal witte ballonnen vullen, er spookogen en monden op schilderen, en ze in een grote ruimte plaatsen waar de kinderen ze kunnen laten knallen. De kinderen zullen gieren van het lachen en het zal voor hen een uitdaging zijn om de ballonnen te laten knallen.

5. Hete pompoen

Net als het hete aardappel spel spelen de kinderen dit keer met een pompoen. Zittend in een kring moeten de kinderen de pompoen heel snel doorgeven, met de klok mee. Het kind dat de pompoen nog vasthoudt als de muziek stopt, wordt geëlimineerd. Dan begint het spel opnieuw. Aan het eind is de winnaar het laatst overgebleven kind.

6. Halloween Bingo

Om een leuke Halloween bingo te maken, zoek je wat downloadbare sjablonen op internet, print ze uit en koop wat snoepjes om ze als lopers te gebruiken. Daarmee moet je de figuren markeren die al zijn uitgekomen, die allemaal met deze enge feestdag te maken zullen hebben. Je zou het bingospel ook in een winkel kunnen kopen. De winkels liggen namelijk vol met voorwerpen, figuren en spelletjes die met dit feest te maken hebben. Dit is een zeer vermakelijke activiteit om met het hele gezin te doen.

7. Geheugenspel

Geheugenspelletjes zijn altijd een goede optie om de kleintjes thuis te vermaken. En nog meer als het een bijeenkomst van vrienden is waar ze hun mentale vaardigheden kunnen testen. Dit spel bestaat uit het vinden van de paren van elk monsterfiguur. Daarvoor kun je kiezen uit drie alternatieven:

 1. Koop het memoryspel in een winkel.
 2. Zoek op het web en print het uit.
 3. Laat de kinderen de paren lopers tekenen en beschilderen met enge figuren. Ze kunnen Dracula, Frankenstein, weerwolven, heksen, spinnen, skeletten en wat ze maar kunnen bedenken maken.

8. Mummy bowling

Als je kind een set bowlingkegels heeft, hoef je ze alleen maar in wit papier te wikkelen (het mag ook toiletpapier zijn) en de ogen te schilderen. Je hebt een grote ruimte thuis of op de oprit nodig, zodat ze zich met deze activiteit kunnen vermaken. Een andere optie is om een balletje te gooien om spoken omver te werpen, die je kunt maken met plastic bekertjes.

Kinderen spelen spelletjes samen
Je kunt van de plastic bekertjes spoken maken en ze in een piramidevorm stapelen. Kinderen zullen veel plezier beleven aan het gooien van ballen om te proberen ze omver te gooien.

9. Freeze dance

Tijdens je Halloweenfeest kunnen kinderen ook freeze dance spelen. Het idee is om te dansen terwijl de muziek speelt en te bevriezen als de muziek stopt. Wie nog beweegt nadat de beat stopt, wordt geëlimineerd. Kies hiervoor Halloween muziek en laat iedereen een kostuum dragen.

10. Pot Shot

Pot shot is een richtspel waarvoor je een aantal oude blikken moet verzamelen, ze moet beschilderen met enge tekens en ze op een rij moet zetten. Daarna kun je ze in een zigzagpatroon op elkaar leggen. Voeg tot slot een tennisbal toe, zodat de kinderen goed kunnen mikken en de blikjes omver kunnen gooien.

11. Pompoenenjacht

Pompoenen zijn een van de populairste symbolen van Halloween. Daarom kun je er thuis gemakkelijk een leuk spel mee organiseren:

 • Verstop veel pompoenen door het hele huis. Je kunt ze maken van papier, karton of origami.
 • Verdeel de kinderen in groepjes en geef ze de tijd om zoveel mogelijk pompoenen te vinden.
 • Het team dat er de meeste heeft is de winnaar.

Horror en plezier op Halloween

Met deze verscheidenheid aan Halloween spelletjes bied je de kinderen het leukste feestje. Bereid ze van tevoren voor, koop de benodigde materialen, en betrek je kleintjes bij de organisatie van het evenement. Ze zullen veel plezier beleven aan het spelen van deze enge spelletjes!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Rogers N. Halloween: From pagan ritual to party night. Estados Unidos: Oxford University Press; 2002: Disponible en: https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=Noou1gjBAkEC&oi=fnd&pg=PR7&dq=halloween&ots=sjCSaXn6Z9&sig=7HV11kxE-QGkBFcAMcfPk3P2_QU#v=onepage&q=halloween&f=false
 • Barrera M. Halloween: su proyección en la sociedad estadounidense. España: Universidad Complutense de Madrid: 2003. Disponible en: https://eprints.ucm.es/id/eprint/4758/
 • Aguirre S. Trick or treat? La influencia anglosajona en las celebraciones de España. España: Universidad de Valladolid: 2014. Disponible en: https://uvadoc.uva.es/handle/10324/8389

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.