4 Ideeën om deuren te decoreren met Halloween

Als je de engste receptie van het jaar wilt geven, mag je deze 4 ideeën om deuren en ingangen te versieren met Halloween niet missen.
4 Ideeën om deuren te decoreren met Halloween

Laatste update: 22 december, 2022

De tijd van heksen, spoken, vampiers, weerwolven en andere griezelige bovennatuurlijke wezens breekt aan. Als je opties zoekt om je huis in overeenstemming te brengen met de engste week van het jaar, mis dan niet deze 4 ideeën om deuren te decoreren met Halloween.

Ben je klaar om de buren te laten zien dat je al voorbereid bent op trick-or-treaters? Let op!

Decoreer de deuren van je huis met deze originele Halloween ideeën

De volgende ideeën kun je aanpassen aan elk huis, hoewel de laatste twee ontworpen zijn om bij de kleur van je voordeur te passen.

Als je de oorspronkelijke tint ervan niet mooi vindt, kun je hem bekleden met papier om het uiterlijk ervan te veranderen voor het Halloween seizoen.

1. Deuren decoreren met Halloween kransen

Ideeën om deuren te decoreren met Halloween

Als dit je eerste keer is, raden we je aan te beginnen met iets eenvoudigs als kransen. Deze zijn vergelijkbaar met die voor Kerstmis, maar dan in zwart of oranje. Laten we het gaan maken!

Materialen

 • Gerecycled karton (bijvoorbeeld van een cornflakesdoos)
 • Zwart vloeipapier of gewoon papier
 • Marker of zwarte tempera
 • Lijm
 • Dubbelzijdig plakband
 • Een zwarte en oranje satijnen strik

Stapsgewijze instructies

 • Knip om te beginnen de kartonnen cornflakes dozen uit in de vorm en grootte die je wilt dat de krans wordt. Denk eraan dat als je gewoon papier gebruikt, je het helemaal zwart moet schilderen.
 • Verkreukel het papier en maak er bolletjes van. Doe er dan wat in water verdunde lijm op en laat ze een uur drogen.
 • Plak dan met dubbelzijdig plakband de balletjes op de kartonnen ondergrond.
 • Als je klaar bent, gebruik je de zwarte en oranje satijnen strik om die door de kroon te halen en aan de deur van het huis vast te binden.

2. Gebruik de natuur om deuren te versieren voor Halloween

Net als bij het vorige idee maakt het niet uit wat voor soort deur je hebt om die te versieren met wat de natuur je deze Halloween kan bieden:

 • Droge takken: je kunt ze zwart schilderen en op de deur plakken.
 • Stokken: ze kunnen gebruikt worden om heksenbezems te maken.
 • Papier: om heksenhoeden te maken en bij de ingang te hangen.

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die je kleintjes zullen fascineren. Bovendien zullen ze het ook leuk vinden om hun eigen benodigdheden te gaan verzamelen.

3. Ideeën voor witte of lichtgekleurde deuren

Als je denkt dat omdat je deur wit is, hij minder eng zal zijn, dan komt dat omdat je je fantasie niet de vrije loop hebt gelaten.

Ken je Jack Skellington, de hoofdpersoon van de film The Nightmare Before Christmas, geïnspireerd op de tekeningen van Tim Burton?

Nou, zo niet, dan hebben wij de eer je voor te stellen aan de echte ‘Pompoenkoning’ en je te leren hoe je zijn gezicht kunt maken:

 • Knip eerst de ogen, twee neusgaten en een dunne mond uit zwart karton.
 • Plak dit alles vervolgens op de deur om zijn gezicht na te bootsen.
 • Om het dat karakteristieke tintje te geven, knip je kleine zwarte strookjes uit en plak je die verticaal over de hele mond om hechtingen te simuleren.

Laat het feest beginnen!

4. Zwarte of donkere deuren

Als je al de perfecte deur voor Halloween hebt, wat dacht je er dan van om hem te versieren met vleermuizen, spinnen, of heksenhoeden van papier of Eva rubber?

Als je ook nog monden, ogen en andere details toevoegt met fluorescerende stiften, wordt je huis een sensatie!

Mummie deur

Als je op zoek bent naar een originele angstaanjagende deur, is deze optie perfect voor jou.

 • Je hoeft er alleen maar gevouwen toiletpapier op te plakken (indien mogelijk in meerdere lagen) om het lichaam van de mummie te maken.
 • Om het een levendiger tintje te geven, raden we je aan een paar grote gele ogen uit te knippen en die in een kleine onbedekte opening te plaatsen. Kinderen zullen zich afvragen wie hen in de gaten houdt!
Een mummie voordeur

Een spinnenweb deur

Met wat katoenen ballen kun je griezelige spinnenwebben maken.

 • Scheid deze ballen met je vingers tot een fijne stof en rek die beetje bij beetje uit.
 • Bevestig het dan met wat tape aan de deur.

Laat je deuren centraal staan op het Halloweenfeest!

De ingang van je huis is de belangrijkste gastheer van dit feest, daarom is het zo belangrijk dat je die versiert.

Vergeet ook het bijzondere detail van handgeschilderde pompoenen niet. Zoals Stanley Brandes bevestigt in zijn artikel over de Dag der Doden (Spaanse link), zijn deze iconen perfect om alle kleintjes te verwelkomen die om traktaties komen vragen.

Hoewel de grote vraag is: zullen ze dapper genoeg zijn om aan te bellen met deze griezelige creaties? Er is maar één manier om daar achter te komen…. Laat de avond beginnen! Wellicht ook interessant voor jou

3 knutselwerkjes voor kinderen met papier-maché
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
3 knutselwerkjes voor kinderen met papier-maché

Knutselen met papier-maché stimuleert creativiteit, motorische ontwikkeling, en milieubewustzijn. Bovendien zijn ze erg leuk!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.