6 ideeën om je tuin voor kerst te versieren

Wil je je tuin voor Kerstmis decoreren, maar je weet niet hoe? We laten je een paar eenvoudige, mooie en perfecte ideeën zien om met het hele gezin te maken.
6 ideeën om je tuin voor kerst te versieren

Laatste update: 28 januari, 2021

Als je gepassioneerd bent over de kerstperiode, dan wil je die sfeer zeker in elke hoek van je huis hebben. Een van de plaatsen waar mensen de meeste aandacht op richten, is buiten. Dat is de reden dat we het vandaag gaan hebben over hoe je je tuin voor de kerst kunt versieren. Als je het geluk hebt deze ruimte te hebben, aarzel dan niet om er het beste van te maken.

De tuin is het eerste wat je ziet zodra je bij iemand aankomt. Het fungeert daarom als een soort begeleidende brief. Waarom wens je je buren geen prettige kerstdagen op een mooie en vrolijke manier? Houd enkele van deze basistips in gedachten.

Ideeën om je tuin voor kerst te versieren

Kersthuisje in een kerstboom

Kerstmis gaat er niet om om je tuin op een kermis te laten lijken, maar om het een feestelijke sfeer te geven. Op die manier kan iedereen je passie voor kerstmis voelen en zich goed voelen als ze naar je huis kijken.

Gebruik een krans om je tuin voor kerst te versieren

Dit is een klassieke decoratie, een krans die aan je voordeur hangt. Je moet er zeker dennenappels, takken, dennen en sparren in opnemen. Je kunt er zelfs een doe-het-zelf-avontuur van maken en je eigen persoonlijke touch er aan toevoegen.

Aangepaste potten en planten

Om je tuin voor kerst te versieren, kun je je reservepotten en planten gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld personaliseren met lichten, dennenappels, engelenhaar en vilten poppen op takken. Maak gebruik van de middelen die je hebt en transformeer ze in kerstdecoraties.

Naast de typische kerststerren zijn er nog andere feestelijke planten die je zou kunnen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een kerstcactus, hulst of princettia neerzetten. Neem een kijkje om te zien welke je het leukst vindt om je tuin mooier te maken.

Krijtbord

Je kunt ook een krijtbord neerzetten in de vorm van een kerst-item. Het kan bijvoorbeeld de vorm hebben van een laars of sneeuwpop en je kunt elke dag verschillende berichten schrijven.

Je kunt het aan de deur hangen of op de grond laten staan. Het is een leuk idee waar kinderen dol op zullen zijn en je kunt het gebruiken om waarden zoals delen te versterken.

Onder de sterren nog een lichtje erbij

Cake van chocolade

Natuurlijk mag je de lichtjes niet vergeten! De oude gekleurde hebben plaatsgemaakt voor witte of eenkleurige lichten. Ze geven een veel mooiere en elegantere sfeer. Je kunt er bijvoorbeeld een paar in de ramen hangen, andere tussen planten plaatsen en ze zelfs om je veranda wikkelen. Zo kun je een leuke en gezellige sfeer scheppen.

Een geweldig idee is om als je tijd hebt een snack op de veranda te bereiden. Maak van de gelegenheid gebruik om een mooi tafelkleed neer te leggen, vul de tafel met kaarsen, dennenappels en goud. Bak vervolgens een mooie zelfgemaakte chocoladetaart en geniet ervan met je gezin in het licht van de kaarsen. Je familie zal het nooit vergeten.

Gebruik hout in al zijn vormen

Een ander idee is om je tuin te versieren met een tafel, bedekt met een rood tafelkleed. Voeg vervolgens wat ornamenten, kaarsen, slingers, enz. toe. Je bent klaar om al je gasten te verwelkomen. Je kunt ook wat planken en stokjes gebruiken om een unieke kerstboom te maken.

Er zijn veel ideeën en verschillende manieren om de buitenkant van je huis te decoreren. Alles kan, maar probeer het niet te overdrijven, net zoals je dat ook niet in je huis zou doen. Wellicht ook interessant voor jou

8 populaire cadeaus voor kinderen in deze feestmaand
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
8 populaire cadeaus voor kinderen in deze feestmaand

Deze feestmaand zijn er, net als elke andere, een grote verscheidenheid aan populaire cadeaus voor kinderen waaruit je kunt kiezen.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.