Online bronnen om tijdens de vakantie te studeren

Als je wilt dat je kinderen tegelijkertijd spelen en studeren, lees dan dit artikel. Je zult fantastische applicaties vinden waarmee je kinderen tijdens een vakantie op een andere en leuke manier kunnen studeren.
Online bronnen om tijdens de vakantie te studeren
Elena Castro

Geschreven en geverifieerd door de filologe Elena Castro.

Laatste update: 22 december, 2022

Kinderen verdienen het om tijdens hun vakantie te rusten of het nu tijdens de kerstvakantie of de zomervakantie is. Plezierig studeren zal echter heel nuttig zijn om kennis uit het verleden te onthouden en hun nieuwsgierigheid te voeden. We zullen daarom uitstekende online bronnen presenteren om tijdens een vakantie of een langere periode thuis op een andere manier te studeren.

Online bronnen om van alles een beetje te leren

Er zijn verschillende studieopties, dus laten we eens kijken naar een paar toepassingen die kinderen kunnen gebruiken om plezier te hebben tijdens het leren en de kennis te behouden.

Little Smart Planet

Veel kinderen zijn gefascineerd door de ruimte, dus waarom zou je er niet over leren? Little Smart Planet en zijn Pro-versie introduceren eenvoudige spellen over basisschool rekenen, taal en Engels in een opvallende en leuke omgeving. In feite heeft het de 2015 Education Innovation Award gewonnen voor de beste online leermethode.

Online bronnen om Engels en taalkunde te studeren

Kinderen leren een andere taal

Laten we de taalsectie eens bekijken. Schrijfvaardigheden zijn essentieel in elke taal en als je kinderen zich goed vermaken tijdens het studeren, zal het nog beter zijn.

Fun English van Studycat

Leren moet een spel zijn. Dat is de reden dat deze bron 16 verschillende spellen heeft waarmee kinderen Engels kunnen studeren. Hoewel, als je kinderen meertalig zijn of andere talen studeren, dan kun je deze applicatie ook in het Frans, Duits en Chinees downloaden.

Het is zo ontworpen dat kinderen tussen de 3 en 10 jaar hun begrip en hun schriftelijke en mondelinge uitdrukking met een grappige kat kunnen bekijken. Er zijn 85 verschillende categorieën om tot 350 woorden en zinnen te leren.

ABC Handwriting Practice

Dit spel combineert handschrift en creativiteit. Elke oefening heeft het formaat van een kaart met een moeilijkheidsgraad die beetje bij beetje toeneemt.

Enerzijds stimuleert het de ontwikkeling van fijne motoriek. Herinner je je de alfabetboekjes waarin je letters en woorden moest oefenen? Dit is dus de digitale versie. Een kaart kan alleen hoofdletters of alleen kleine letters bevatten, evenals een combinatie van beide.

Anderzijds ontwikkelt het de creativiteit. Veel kaarten bevatten tekeningen van elementen die kinderen heel goed kennen en hun naam. Hierdoor kunnen de kinderen de letter die ze zien relateren aan een woord dat die letter en de tekening bevat.

Als je de associatie wilt versterken, dan kun je voorstellen dat ze een kleur gebruiken die verband houdt met de tekening om de bijbehorende letters te bekijken.

Online bronnen om rekenen te studeren

Rekenen is soms een beetje moeilijk voor kinderen om te leren, maar met deze middelen vinden ze het misschien zelfs leuk.

Montessori geometrie

Jongen via online bronnen aan het leren

Zoals de naam al aangeeft, richt deze toepassing zich op het leren van geometrie via de Montessori-methode. De presentatie is duidelijk, eenvoudig en bevat ook alles wat kinderen van 5 tot 10 jaar nodig hebben.

In plaats van tientallen verwarrende wiskundige concepten te behandelen, leert deze methodiek je alles op een beknopte en intuïtieve manier met betrekking tot geometrie. Waarom moet je een gemakkelijk onderwerp moeilijk maken?

AB Math Lite

Ben je op zoek naar een geweldige bron om rekenen te leren? Dat heb je nu dus gevonden. Deze app heeft namelijk vier moeilijkheidsgraden en drie verschillende secties: de oefensectie, oefeningen en een spel dat volwassenen en kinderen leuk zullen vinden.

AB Math Lite is bedoeld voor leerlingen tussen de 5 en 10 jaar oud. Hiermee kunnen ze vervolgens interactief optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Soms moeten ze de resultaten ook raden; op andere momenten raden ze het type bewerking op basis van het resultaat! Wellicht ook interessant voor jou

Apps om een tweede taal te leren: 8 geweldige opties
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Apps om een tweede taal te leren: 8 geweldige opties

Apps om een tweede taal te leren zijn ongelooflijke hulpmiddelen om het onderwijsproces interactiever te maken. Wij geven hier 8 goede apps op je t...
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.