8 geweldige apps om Engels te leren

Weet je welke van de nu beschikbare apps om Engels te leren het beste zijn? Hier splitsen we alle details op door te beschrijven hoe elke app werkt en een lijst met de verschillende tools die ze aanbieden. Hoe klinkt dat?
8 geweldige apps om Engels te leren
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 18 december, 2019

Heb je wel eens overwogen om je reistijd in het openbaar vervoer beter te gebruiken door Engels te leren? Is het verbeteren van je Engels één van je doelen van het jaar? Nou, vandaag is je geluksdag, want we gaan je vertellen over enkele van de beste apps om Engels te leren vanaf je mobiele telefoon.

Deze apps helpen je om je tijd optimaal te benutten door middel van nieuwe technologieën en daarbij je kennis van de taal van Shakespeare te vergroten. Doe je mee?

Exclusieve apps om Engels te leren

Voxy

Deze app is speciaal gericht op degenen die zich voorbereiden op hun examens Engels. Hiermee krijg je toegang tot online hulp van moedertaalsprekers en oefeningen zodat je je uitspraak en spreekvaardigheid kunt verbeteren.

Voxy geeft je ook toegang tot Engelstalige publicaties. Als gevolg hiervan ben je op de hoogte van alles wat er in de Engelse pers gebeurt.

British Council App

Het British Institute biedt verschillende toepassingen om mensen te helpen die Engels studeren, afhankelijk van hun niveau. Van een instelling van dit kaliber staan ook hun apps voor kwaliteit. De apps bieden oefeningen, video’s en audio. Er is ook veel nadruk op het verwerven van een nieuwe woordenschat.

Beelingo is een van de apps om Engels te leren

Apps om Engels te leren geven ons elk verschillende schermen en methoden die zich aanpassen aan elke behoefte. In dit voorbeeld is het perfectioneren van je Engels de sleutel en de Beelingo-app brengt een grote hoeveelheid inhoud en bronnen binnen ons bereik – van woordenboeken, audio, vocabulaire en grammatica-oefeningen, en zelfs spelletjes.

Engels leren met Wlingua

Deze app past zich aan elk niveau aan in het Engels. Het heeft 600 lessen en het meest interessante is dat je kunt kiezen tussen het leren van Brits of Amerikaans Engels. Het gratis account werkt echt goed, maar de premium versie biedt natuurlijk altijd meer inhoud.

Samen Engels leren

Wibbu Engels

Deze app om Engels te leren is ideaal voor diegenen die uit Spaanstalige landen komen, omdat het is gebaseerd op de meest voorkomende fouten die Spaanstaligen maken wanneer ze Engels spreken.

Het vergelijkt Castilliaans Spaans met Engels en het maakt zeer nuttige, specifieke correcties om de taalverschillen te begrijpen. Het bevat audio en tekst en evalueert vervolgens je voortgang.

uSpeak

Deze app is geavanceerd en strekt zich uit van de eenvoudigste constructies tot de meest complexe taalproblemen in het Engels. Het heeft een grote woordenschat, zodat je woorden goed kunt uitspreken. Je zult veel spelletjes vinden en het is verdeeld in drie moeilijkheidsgraden.

Fun Easy Learn English

Fun Easy Learn English garandeert dat je woordenschat zal groeien dankzij de meer dan 6000 woorden in de database. Het vult het leren aan met illustraties en audio, zodat je je uitspraak kunt verbeteren.

Het bevat ook een systeem dat willekeurige thema’s en spelletjes toewijst, zodat het leren interactiever en leuker wordt. En weet je wat het beste is aan deze app? Het heeft geen internetverbinding nodig.

HiNative Trek

Als je een van die mensen bent die zegt dat je geen tijd hebt om Engels te leren, blijf dan lezen want deze app is voor jou gemaakt. De lessen duren ongeveer 10 minuten en je hebt leraren die kunnen helpen, afhankelijk van je voortgang.

Het enige nadeel van deze app is dat je moet betalen, het is niet gratis. Maar het is een manier om ervoor te zorgen dat je leert en je Engels bijhoudt, ondanks je drukke schema. Het geeft je bovendien toegang tot een zeer interessante gemeenschap van moedertaalsprekers die je twijfels kunnen beantwoorden.

Cambly

Als het combineren van talen leren en nieuwe mensen ontmoeten aantrekkelijk lijkt, is deze app voor jou.

Cambly helpt je namelijk om via een videogesprek contact op te nemen met moedertaalsprekers om te converseren of de lessen die de app voorstelt te oefenen. Hiermee kun je ook oefengroepen vormen met andere studenten.

Engels leraar

Een extra tip behalve het gebruik van apps om Engels te leren

Naast de apps die we al hebben genoemd, zijn er ook conversatiebots waarmee je Engels kunt oefenen. Het zijn programma’s met een instant messenger-interface, waarmee je een gesprek kunt voeren alsof het een persoon is.

Enkele van de bekendste bots zijn de volgende:

  • Virtual Talk
  • Andy
  • PonounciationBot
  • Duolingo, het heeft conversatiebots, net als Mondly
  • Langlearnbot

Een taal leren wordt steeds eenvoudiger dankzij alle beschikbare technologieën. De apps om Engels te leren, besparen je tijd, geld en veel moeite. Welke denk je dat het beste bij jou past?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Area, M., & Adell, J. (2009). E-learning: enseñar y aprender en espacios virtuales. Tecnología Educativa. La Formación Del Profesoradi En La Era de Internet. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.enbuild.2016.04.015
  • Díaz Cintas, J. (2012). Los subtítulos y la subtitulación en la clase de lengua extranjera. Abehache.
  • Diaz-Greenberg, R., & Nevin, A. (2003). Listen to the Voices of Foreign Language Student Teachers: Implications for Foreign Language Educators. Language & Intercultural Communication. https://doi.org/10.1080/14708470308668106

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.