Snelle schoonheidstips voor drukke mama's

Snelle schoonheidstips voor drukke mama's
Marisol Rendón Manrique

Geschreven en geverifieerd door de leerkracht voorschoolse opvang Marisol Rendón Manrique.

Laatste update: 22 december, 2022

Met deze snelle schoonheidstips voor drukke mama’s heb je toch nog tijd om voor de kinderen te zorgen. Je kunt tijd doorbrengen met je partner en blijven werken. Intussen kun je je lekker in je vel voelen en er bovendien prachtig uitzien.

Vele vrouwen nemen geen tijd meer voor zichzelf als ze eenmaal kinderen hebben. Hoewel het moeilijk is om de juiste balans te vinden, zouden mama’s toch voor zichzelf moeten zorgen. Ze moeten de dingen blijven doen waardoor ze zich mooi voelen.

Geef jezelf de nodige tijd. Besteed slechts een paar minuten per dag aan routines die je zelfvertrouwen opbouwen. Een zelfstandige vrouw is trots op zichzelf. 

” Niets maakt een vrouw mooier dan wanneer ze gelooft dat ze mooi is.”

– Sophia Loren –

De beste en snelste schoonheidstips voor drukke mama’s: wat je moet weten

Stroomlijn je make-up

Heel je gezicht voorzien van make up kan lang duren, zelfs al ben je een expert. Er bestaan eenvoudige schoonheidstips voor drukke mama’s om hun dagelijkse verschijning op te fleuren. Begin met het reinigen van de huid en breng een vochtinbrengende crème aan.

Breng een beetje blush aan, een streepje lippenstift of lipgloss en een snel laagje mascara om je beste kenmerken te benadrukken. Je zult er natuurlijk maar verzorgd uitzien.

Schoonheidstips voor haarverzorging

Leer je haar te verzorgen

Leg je neer bij de natuurlijke structuur van je haar. Leer je haar op de juiste manier te verzorgen. Dat zal je veel tijd besparen op drukke dagen. Als je krullen hebt, gebruik dan een speciale krullencrème of olie om het pit te geven.

Hitte en hulpmiddelen zijn niet altijd je beste vrienden. In plaats van een stijltang of krultang te gebruiken, kun je met de juiste producten de nadruk leggen op je natuurlijke haarstructuur. 

Houd je handen zacht en verzorgd

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en veelvuldig je handen wassen, kunnen leiden tot een droge, ruwe huid.  Breng vaseline of handcrème aan voor het slapengaan om je handen zacht te houden.

Om optimaal te profiteren van vochtinbrengende crème kun je handschoenen aantrekken. Laat ze ongeveer 15 tot 20 minuten zitten tot de crème volledig is ingetrokken.

Doe een peeling in de douche

Ga op zoek naar schoonheidsproducten die multifunctioneel zijn zoals bijvoorbeeld een peeling-gel. Deze zullen je tijd besparen en intussen je huid in topconditie houden.

Verberg grijze haren met oogschaduw

Indien je geen tijd hebt om je haarwortels bij te laten werken, kan oogschaduw een last-minute redding bieden. Kies een kleur die gelijk is aan je haarkleur. Dep dit op de wortels met een make-up sponsje of kwast. Dit is een oplossing voor de korte termijn, maar wel zeer effectief.

Verfris vermoeide ogen met theezakjes

Als je geen tijd hebt voor een gezichtsmasker, maak dan een kopje groene thee, drink het op en gebruik de afgekoelde theezakjes onder je ogen. Groene thee is ideaal om de matte huid te verfrissen en acne en irritatie te verzachten. 

Wacht enkele minuten tot de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van de thee werkzaam worden.

Andere snelle schoonheidstips voor drukke mama’s

Schoonheidstips voor drukke mama's: oog make-up
  • Duw een schone tandenborstel of make-up kwast zachtjes in je lippenbalsem en kam hiermee je wenkbrauwen in minder dan een minuut. 
  • Breng een beetje los poeder aan op je wimpers voordat je mascara aanbrengt, voor meer volume.
  • Om te voorkomen dat je wakker wordt met wallen onder je ogen, kun je je hoofd tijdens het slapen iets hoger leggen.
  • Gebruik een ‘long-lasting’ lippenstift. Wanneer je niet veel tijd hebt tijdens de dag om je make-up bij te werken, zijn producten die lang goed blijven zitten de oplossing.
  • Plan je outfit vooraf of leg je basisgarderobe klaar voor de komende week. Zodoende vermijd je om ‘s ochtends verschillende dingen uit te proberen.
  • Probeer een wekelijks kokosoliemasker om je haar te verzorgen (alleen de puntjes als je neigt naar vettig haar). Laat het een nachtje inwerken en spoel het vervolgens zorgvuldig uit. Kokosolie is een zeer effectieve natuurlijke haarconditioner.
  • Kies voor een veelzijdige haarstijl die weinig onderhoud vereist. 
  • Ga op zoek naar multifunctionele cosmetica. Een BB cream of gekleurde vochtinbrengende crème fungeert als hydraterende basis. Er zijn ook lippenstiften die daarnaast fungeren als lippenbalsem. Dit is een praktische oplossing om tijd te besparen op het uitvoeren van je schoonheidsritueel.

Er zijn natuurlijk ook nog andere schoonheidstips voor drukke mama’s. De beste tip van allemaal om de wereld te tonen hoe mooi je bent, is door te glimlachen. Hoewel je moe bent aan het einde van een lange dag, is een glimlach het beste accesoire van allemaal. 

Maak elke dag een paar minuten vrij om voor jezelf te zorgen. Je zult een een verandering in je stemming merken wanneer je deze schoonheidstips voor drukke mama’s in de praktijk brengt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.