Brief aan de vrouw die voor mijn kind zorgt terwijl ik aan het werk ben

Brief aan de vrouw die voor mijn kind zorgt terwijl ik aan het werk ben

Laatste update: 19 april, 2018

Lieve vrouw die voor mijn kind zorgt,

Ik hoop dat deze brief je bereikt en dat je samen bent met je familie en vrienden. Ik wens je zoveel gezondheid en geluk.

Vanmorgen had ik amper tijd om het voorhoofd van mijn kind te kussen, te glimlachen en hem gedag te zeggen.

De druk van werk en het dagelijkse leven geeft me niet de tijd om met je te praten en te kletsen zoals ik altijd al heb willen doen. Maar ik wil dat je weet dat ik je zie als een vriendin of zelfs als een hechte verwant.

Mijn grootste zorg, zoals het zou moeten zijn, is om elke dag te weten en te leren over je warmte, je waarden en de affectie die je mijn kind kunt bieden, zelfs als je hetzelfde niet terug verwacht.

Ik schrijf deze brief om hulde te brengen aan de waarde die ik in je heb gevonden in de korte tijd dat ik je ken, zelfs met de wrijving tussen ons.

Ik stuur deze brief ook om mij mijn hart te luchten en om helemaal eerlijk te zijn. Waarschijnlijk eerlijker dan ik had kunnen zijn als ik persoonlijk met je sprak.

Met mijn gevoelens volledig op tafel, wil ik met je praten over de angst die ik voel in de ochtenden. Wanneer ik je zie knuffelen, kussen en mijn kind oppakken. Het kind dat de belangrijkste persoon ter wereld is voor de vrouw die deze brief schrijft.

De angst waar ik elke middag volledig mee gevuld ben als ik aankom en ik je ophef zie maken over zijn kleding en haar… Als ik denk dat hij op een dag misschien opeens bij jou wil blijven en niet mee naar huis wil komen.

Ik weet dat je op dit moment kan glimlachen als je je realiseert hoe misleid ik ben. Bij veel gelegenheden zijn wij moeders zo. Dat is waarom ik je vraag om te proberen om me te begrijpen.

Deze brief is bedoeld om de afgunst over te brengen die ik voel als ik zie dat je hem knuffelt. De blikken die je uitwisselt en de vele uren die je besteedt aan praten en samen spelen.

Maar ik kan deze brief niet beëindigen zonder je te prijzen. Je te vertellen hoeveel ik je bewonder voor de toewijding en liefde die je elke dag in je werk stopt. Omdat je ook een moeder bent voor mijn zoon.

Nu de echte reden waarom ik me tot je wend. Vanwege een verzoek dat mijn kleintje gisteravond voor het naar bed gaan heeft gedaan.

Voor jou en mijn eigen wil, hoop ik dat je deze brief neemt als een eenvoudige maar oprecht eerbetoon aan jou ter ere van Moederdag.

Ik weet dat de natuur je nog steeds geen kans heeft gegeven om een ​​baby te krijgen.

En of het ooit gebeurt of niet, ik weet hoe gelukkig je moet zijn om zoveel jonge kinderen met open armen te verwelkomen die zich ontwikkelen onder jouw voogdij, waaronder de mijne.

Kind omhelst de oppas

Hoe gezegend hij is, vanwege het werk dat je hebt gekozen om te doen. Werk waarbij je kunt genieten van die belangrijke en unieke momenten. Momenten die wij als moeders van de kinderen zouden moeten hebben. Die we soms verliezen als gevolg van onze behoefte om de familie te ondersteunen.

Hun eerste stap, de eerste keer dat ze “mama” zeggen, wanneer ze een nieuw avontuur aangaan…

Hoewel je nog niet zwanger bent, lijdt het geen twijfel dat jij alle lof en giften verdient die op Moederdag worden gegeven. 

Tot slot hoop ik dat je weet hoeveel affectie en dankbaarheid mijn baby en ik voor jou voelen. Door hem gelukkig te maken, van hem te houden, hem te beschermen en hem bijna alles te leren wat hij nu weet hoe hij het moet doen.

Heel erg bedankt dat je hem hebt verwelkomd alsof hij de jouwe was en hem begeleidde op het pad dat het zijne zou worden.

Ik hoop dat het leven je snel beloont met een eigen kind. Zodat je in je eigen lichaam kunt voelen wat het betekent om moeder te zijn.

Kind in park omhelst oppas

Voor nu kan ik je alleen maar feliciteren, deze bloemen geven en je het allerbeste van deze wereld wensen.

Ik dring er bij je op aan onvermoeibaar door te gaan om zo’n goed, nobel persoon te zijn voor zoveel kinderen.

Een fijne dag en veel geluk voor jou voor altijd.

Nogmaals bedankt,

Een moeder