Liefdadigheidsgeschenken om blijheid te verspreiden!

Liefdadigheidsgeschenken zijn een zeer originele manier geworden om de mensen van wie we het meest houden te verrassen. Tegelijkertijd steunen we de goede doelen die het het meest nodig hebben.
Liefdadigheidsgeschenken om blijheid te verspreiden!

Laatste update: 16 juni, 2021

Bij speciale gelegenheden verrassen we de mensen van wie we het meest houden met geschenken die hen met vreugde vullen en hen laten weten hoeveel ze voor ons betekenen. Maar wat dacht je ervan om tegelijkertijd bij te dragen aan een goed doel? Liefdadigheidsgeschenken zijn zonder twijfel een goede optie!

We zullen niet alleen een glimlach toveren bij de mensen die het belangrijkst voor ons zijn, maar we zullen ook ons steentje bijdragen om degenen te helpen die het het meest nodig hebben, door bij te dragen aan een goed doel, of gewoon om de planeet een betere plek te maken. Lees dus verder om enkele ideeën voor cadeaus te ontdekken die echt een verschil zullen maken.

Waarom liefdadigheidsgeschenken geven?

Liefdadigheidsgeschenken om blijheid te verspreiden

Of het nu is omdat we iemand willen verrassen, omdat er iets te vieren is, of omdat we een belangrijke datum willen herinneren, als we een cadeau geven, willen we vooral dat de ander zich speciaal voelt.

Als we er echter voor kiezen om liefdadigheidsgeschenken te geven om de ontvanger erg blij te maken, dragen we ook bij aan een goed doel dat belangrijk is voor ons. Dit kan bijvoorbeeld zijn om vrouwen te ondersteunen, het milieu te helpen, bij te dragen aan onderzoek naar ziekten, toegang te bieden tot onderwijs voor kwetsbare gemeenschappen of vele andere goede doelen.

Terwijl we onze aankoop doen, wordt het geld dat we betalen een bron van financiering om projecten en gemeenschappen te ondersteunen die een beetje extra hulp nodig hebben. Daarom zijn giften aan goede doelen een heel speciale en unieke optie geworden waar we rekening mee moeten houden als we onze dierbaren willen verrassen.

Kijk dus eens naar onze ideeën en we zijn er zeker van dat je een goed doel zult vinden dat je wilt steunen.

Ideeën voor liefdadigheidsgeschenken

Voor de kleintjes

De Coconut Water Foundation (Engelse link) bijvoorbeeld zet zich in voor internationale samenwerking, bewustwording en educatie voor ontwikkeling in Madagaskar, Cambodja en Spanje. Ze werken op drie fundamentele gebieden: onderwijs, gezondheid en milieu, en voeren hun werk uit via verschillende projecten in deze drie landen.

Als je een kijkje neemt in hun online winkel, dan vind je veel liefdadigheidsgeschenken voor alle smaken. We hebben er een paar geselecteerd die echt onze aandacht hebben getrokken:

  • Fietsen van blik. Dit zijn echt prachtige objecten. Deze fietsen zijn namelijk gemaakt door Malagassische ambachtslieden van gerecyclede aluminium blikjes.
  • Hergebruikte ballen. Dit is een bal die echt helpt om het milieu te beschermen en is gemaakt met touwen en hergebruikte plastic zakken. Het belangrijkste echter van alles is dat het veel kansarme vrouwen empowered.
  • Geborduurde hoesjes. De kunst van het handborduren is wijdverbreid onder de vrouwen in Madagaskar. Ze gebruiken het voornamelijk om kleding, lakens en handdoeken te versieren of te maken. Het meeste gebruikte materiaal is van lokale oorsprong.

Liefdadigheidsgeschenken voor moeders

Je hebt vast wel gehoord van Amnesty International (Engelse link), een organisatie die opkomt voor de rechten van mensen over de hele wereld. Op hun website kun je veel manieren vinden om samen te werken en er zijn ook genoeg artikelen te koop. We hebben daarom een aantal artikelen uitgezocht om je een idee te geven van het aanbod.

  • Waterfles. Dit heeft de afdruk van een werk getiteld El Abrazo (de omhelsing), gemaakt door Juan Genovés. Het is een waterfles van 0.7 l die je overal mee naar toe kunt nemen. Het is ideaal voor bijvoorbeeld de sportschool, de bergen of het strand.
  • Feministische t-shirts. Je vindt er ook verschillende ontwerpen van t-shirts met motieven om vrouwen te ondersteunen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.
Een kado krijgen is altijd leuk

Voor het huis

Voor dierenliefhebbers zijn er tal van online winkels. We raden je aan om de winkels in het land waar jij woont eens te bekijken. Wij hebben een winkel in Spanje uitgezocht, The Foundation for Advice and Action in Defense of Animals (FAADA).

Hun doel is om dierenrechten te garanderen. Ze proberen dit te doen door middel van sociale, juridische en educatieve middelen. Enkele interessante liefdadigheidsgeschenken die ze te bieden hebben zijn de volgende:

  • Designer mokken. Alle mokken in hun online winkel hebben prachtige exclusieve afbeeldingen van Roger Olmos. Je vindt er echt unieke mokken, ideaal voor een kop thee of koffie, en tegelijkertijd help je dieren in nood.
  • Schorten. Als je iemand die van koken houdt iets wilt geven, dan zul je zeker dol zijn op hun leuke schorten.

Kortom, liefdadigheidsgeschenken zijn een heel origineel idee geworden als het gaat om het verrassen van degenen van wie we het meest houden. Als we die persoon laten zien hoeveel ze voor ons betekenen, doen we tegelijkertijd hetzelfde voor behoeftige mensen of dieren over de hele wereld. Wellicht ook interessant voor jou

Is leren door osmose mogelijk en wat is het eigenlijk?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Is leren door osmose mogelijk en wat is het eigenlijk?

Als we het hebben over leren door osmose, bedoelen we leren dat op een natuurlijke manier plaatsvindt, bewust en onbewust. We gaan hier dieper op i...


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.