Hypopressieve methode: krijg je figuur terug na de zwangerschap

Een hypopressieve oefening is een effectieve oefenmethode om je figuur na de zwangerschap terug te krijgen. Het is ook een geweldige manier om je in het algemeen beter te voelen.
Hypopressieve methode: krijg je figuur terug na de zwangerschap

Laatste update: 27 juli, 2018

Als je in vorm wilt komen na het krijgen van een baby, dan moet je hypopressieve methode eens proberen!

Probeer je het gewicht te verliezen dat je tijdens de zwangerschap bent aangekomen? Wil je de spierspanning in je buik terugkrijgen of zelfs verbeteren?

Vergeet niet dat het lichaam van een vrouw zich verwijdt en verschillende andere veranderingen doormaakt tijdens de zwangerschap. Na de bevalling zijn deze veranderingen heel duidelijk en blijven ze langer aanwezig dan we zouden willen.

Bijvoorbeeld het oprekken van onze huid, verlies van spierspanning, het aanpassen van interne organen, enz. Natuurlijk schept dit enig ongemak dat we niet moeten negeren.

Het is erg belangrijk om je arts te raadplegen voordat je een postpartum-trainingsroutine begint. Nadat je de goedkeuring van je arts hebt gekregen, kan je verschillende methoden en programma’s evalueren.

Het idee is om de beste manier te vinden om je met je lichaam te werken om fysiek welzijn te garanderen. Welke optie je ook kiest, inspanning, duur, herhaling en consistentie zijn noodzakelijke factoren.

Dus als je een plattere buik wilt, zoals je waarschijnlijk was voor je zwanger was, dan kost dit tijd, toewijding en hard werken.

Naast een goede workout-routine, heb je ook een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl in het algemeen nodig. Het idee is dat al onze gewoontes samenwerken om een ​​algemeen positief effect te hebben.

De hypopressieve methode om je figuur terug te krijgen, zal je grootste bondgenoot zijn. Niet alleen omdat het ontworpen is om vrouwen stap voor stap te helpen, maar ook omdat het erg compleet is. Dat betekent echter niet dat het ingewikkeld is.

Het baren van een geliefde kleine baby is een van de meest memorabele en belangrijke gebeurtenissen in ons leven. De effecten die het op ons lichaam heeft, kunnen ons echter een ongemakkelijk gevoel geven.

Vrouw doet sit-ups

Wat is de hypopressieve methode?

De hypopressieve methode behoort tot een tak van de fitnesswereld en bestaat uit een groep ritmische, opeenvolgende oefeningen. Dit houdt in dat je verschillende posities een bepaalde tijd aanhoudt terwijl je je ademhaling optimaliseert.

Deze set van technieken is ontstaan ​​in de jaren 80. Het doel was om de spierspanning in de buik en de bekkenbodem van vrouwen die waren bevallen te verbeteren.

Het werd geclassificeerd als een soort postpartumtherapie om de symptomen van urine-incontinentie te verlichten.

In het begin richtten de oefeningen zich op een reeks eenvoudige sit-ups. Na verloop van tijd kwamen ze echter met meer specifieke oefeningen, afhankelijk van de behoefte van elke vrouw.

Kenmerken van de hypopressieve methode om je figuur te krijgen

Het eerste aspect waar je rekening mee moet houden voordat je de hypopressieve methode start, is de timing. Artsen adviseren meestal om tot ten minste 2 maanden na de bevalling te wachten om met deze methode te beginnen.

Als je baby via een keizersnede is geboren, dan moet je ten minste vier maanden wachten. We raden ook aan dat je een grondige evaluatie van je algehele gezondheid krijgt voordat je een trainingsregime gaat volgen.

Dat gezegd hebbende, past de hypopressieve methode zich aan elk individu aan.

Hieronder staan ​​de kenmerken van de hypopressieve methode om je figuur na de bevalling terug te krijgen:

  • Het belangrijkste doel is om de buik te versterken, zowel voor functionele als esthetische doeleinden.
  • Het is nuttig voor het voorkomen van abdominale en vaginale hernia’s en voor een liesbreuk.
  • Een professional moet aanwijzingen geven die de oefeningen aanpassen aan elk individu, rekening houdend met het niveau van verzwakking in de buik.
  • De hypopressieve methode omvat een ademhalingstechniek die helpt de ribbenkast te openen, waardoor het middenrif langer wordt. Dit bevordert de spier-versterking.

Het beste van deze techniek is dat je resultaten krijgt met slechts twee of drie sessies van 20 minuten per week. Je kunt de frequentie en duur in de loop van de tijd langzaam verhogen voor nog betere resultaten.

Voordelen van de hypopressieve methode

Zonder twijfel is het belangrijkste voordeel van het gebruik van hypopressieve oefeningen om in vorm te komen, het platter maken van je buik.

Dat is echter niet alles. Deze techniek kan daarnaast ook de volgende voordelen hebben.

Verbeterde houding

Over het algemeen verandert de houding van een vrouw tijdens de zwangerschap vanwege de extra belasting van de onderbuik en de onderrug. Dit veroorzaakt op zijn beurt constante rugpijn en ongemak.

Door de hypopressieve technieken in de praktijk te brengen verhoogt de flexibiliteit van de wervelkolom. Bovendien versterkt het ook de omringende spieren, vermindert pijn en verbetert het uiterlijk.

Herstel van spierspanning

Door de grote omvang van een foetus en de groei van je baarmoeder rekken je buikspieren zich aanzienlijk op.

De hypopressieve methode herstelt de spiertonus en de spierfunctie. Daarom helpt het ook bij het voorkomen van urine-incontinentie, ongemak tijdens seks en verzakking.

Hypopressieve methode

Vermindert constipatie

Een van de meest voorkomende symptomen na de bevalling is een langzamere darmfunctie.

Door de hypopressieve methode juist toe te passen, kan je de spieren van je lichaam opnieuw programmeren om hun functie te verbeteren. Dit omvat ook de spieren van je darmen, waardoor constipatie wordt verminderd.

Verhoogde weerstand van de ademhalingswegen

Een ander voordeel van het gebruik van de hypopressieve methode is de regulatie van de spanning van je middenrif.

Als gevolg hiervan kan je je baby en andere objecten optillen zonder moe te worden. Het vermindert ook de kans om aan astma te lijden.

Een langdurig voordeel van de hypopressieve methode is de verbeterde mobiliteit en versterking van de spieren. Bovendien verlengt een verbeterde ademhaling de duur van trainingssessies zonder spiervermoeidheid of slijtage.

Vrouwen die onlangs zijn bevallen, voelen zich vaak niet op hun gemak bij het uiterlijk van hun lichaam na de bevalling.

De hypopressieve methode kan je echter helpen jezelf weer als jezelf te voelen, wat zowel je lichamelijke als je emotionele gezondheid ten goede komt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.