De meest populaire namen voor meisjes in Colombia

Als je nog steeds niet weet hoe je je kleine prinsesje zult noemen, mis dan niet deze lijst met de populairste meisjesnamen in Colombia.
De meest populaire namen voor meisjes in Colombia

Laatste update: 16 mei, 2022

Landschappen van tropische wouden, het Andesgebergte, koffieplantages… Ben je verliefd op het land dat op het noordelijkste puntje van Zuid-Amerika ligt? Zo ja, dan presenteren we in dit artikel een lijst van de populairste namen voor meisjes in Colombia.

Waarschijnlijk weet je nog steeds niet hoe je de toekomstige koningin van het huis moet noemen. Maar daar moet je je geen zorgen over maken. Twijfels hebben is normaal. Het is namelijk een beslissing die, zoals je goed weet, voor het leven is.

Als je je voorbereidt op het kiezen van de juiste naam, raden we je aan je hart te openen en te luisteren naar alles wat het je te vertellen heeft als je deze opties en hun betekenissen hardop leest.

Lijst van de populairste namen voor meisjes in Colombia

Volgens gegevens van de Nationale Bevolkings- en Volkstelling, verzameld in DANE(Spaanse link), werden er in 2018 in Colombia in totaal bijna 44 miljoen baby’s geboren. Hun wortels zijn heel divers. Denk onder andere aan inheemsen, Afro-afstammelingen, Afro-Colombianen, Palenqueros uit San Basilio, Raizal uit de Archipel van San Andrés, inboorlingen van Santa Catalina.

Daarom, en door de verscheidenheid aan etnische groepen die op hetzelfde grondgebied samenleven, lijkt het zeker dat Colombiaanse ouders zich laten inspireren door multiculturele opties om hun kinderen een naam te geven.

Hieronder delen we daarom onze lijst met de 17 populairste namen voor meisjes in Colombia die je niet mag missen.

De meest populaire namen voor meisjes in Colombia
Laat je verliefd worden op het land van koffie, dans en goede Caribische muziek, en kies een populaire Colombiaanse naam voor je meisje.

Populaire namen voor meisjes in Colombia: van A tot Z

 • Carolina: Door de muzikaliteit, zoetheid en eenvoud van deze naam, is het een optie waar Colombiaanse ouders verliefd op worden. Haar oorsprong is Germaans en betekent ‘zij die begiftigd is met grote intelligentie’.
 • Catalina: Hoewel de wortel ervan Grieks is en ‘zuivere en onbevlekte vrouw’ betekent, is het in werkelijkheid ook een naam vol van de Colombiaanse essentie.
 • Daniela: Dit is een elegante en charmante optie waar de meeste traditionele Colombiaanse ouders verliefd op worden. Dit vanwege haar Hebreeuwse oorsprong.
 • Luciana: Komt van het Latijnse lucianus. Het zinspeelt op het kind dat ‘onder het licht van de dag ter wereld komt’.
 • Mariana: De Hebreeuwse oorsprong ervan stelt de vereniging voor van de moeder van Jezus met de moeder van Maria. Zonder twijfel een mooie en spirituele optie.
 • Paola: Verwijst naar de ‘kleine vrouw’. Een van de door Colombiaanse ouders meest gebruikte verkleinwoorden is Pao.
 • Salome: Ook van Hebreeuwse oorsprong, verwijst deze naam naar het kleintje dat ‘dicht bij volmaaktheid’ is.
 • Valentina: Is de vrouwelijke variant in het Latijn om te verwijzen naar degene die ‘moedig’ is. Daarom is het een optie die posities beklom in de lijsten van de meest populaire namen voor baby’s.

Zeer populaire namen voor meisjes in Colombia

In Colombia is het heel gewoon dat ouders kiezen voor samengestelde namen als ze kiezen hoe ze hun kleintjes willen noemen. Op die manier kunnen ze meer dan één betekenis op het geboortekaartje van hun kleine meisje verwerken en een dieper gewortelde traditie in de familie in stand houden. Dit gebruik komt vrij veel voor bij de ouders uit de streek, zoals blijkt uit een onderzoek dat in 2021 door de Anuario de Letras (Spaanse link) gepubliceerd werd.

Daarom behoren tot de populairste meisjesnamen in Colombia de volgende samengestelde namen voor meisjes.

Samengestelde namen

 • Ana Sofía: Terwijl Ana een optie van Hebreeuwse oorsprong is voor ‘iemand die begiftigd is met een goed oordeel’, duidt Sofía op iemand die ‘wijsheid bezit’ en is van Griekse oorsprong. Zonder twijfel een mooie combinatie voor je dochter.
 • Claudia Patricia: Dit is de vereniging van twee belangrijke Latijnse families. In die zin trekken haar geschiedenis en traditie ook Colombiaanse ouders aan.
 • Dulce María: Voor het kleine meisje ‘dat aardig is’ is dit een heel mooie naam, die de laatste tien jaar erg populair is geworden.
 • Luisa Fernanda: Twee vrouwelijke en Germaanse varianten die samenkomen om veel persoonlijkheid te geven aan het kleine meisje van het huis.
 • Luz Marina: Onder Latino’s is deze optie erg in trek. Het verkleinwoord ervan is Lucecita. Het straalt liefde, traditie, originaliteit en delicatesse uit.
 • María José: Is de vereniging van Myriam (‘de uitverkorene van God’) en José (‘God zal voorzien’). Majo is dan ook een van de meest gekozen namen, ook door Colombiaanse ouders.
 • Paola Andrea: Van Griekse oorsprong, krijgt deze naam een tamelijk Latijnse toon door de adel en elegantie van de uitspraak.
 • Sandra Milena: De Griekse en Slavische traditie komen samen en geven als resultaat deze mooie optie. Zonder twijfel waardeert men deze naam in Colombia zeer.
 • Sandra Patricia: Grieken en Letten omhelzen elkaar in deze samengestelde naam die erg populair is bij Colombiaanse ouders.
De Colombiaanse cultuur zit vol kleur
Colombia houdt zijn inheemse wortels intact en combineert ze met de verschillende culturen die zijn land bevolken tot deze mooie meisjesnamen.

Kies een van deze populairste namen voor je kleine prinsesje als definitieve keuze

De geboorte van een dochter is een van de mooiste en meest verwachte gebeurtenissen voor ouders. Daarom raden we je aan om je bij het kiezen van de naam voor de kleine in huis te laten leiden door je hart. Probeer ook als stel samen te werken om de uiteindelijke beslissing te nemen.

Dus, heeft een van deze namen je geboeid? Zo ja… gefeliciteerd! Maar, als je nog steeds niet de juiste gevonden hebt, hebben we hier bij Je bent Mama vele andere mogelijkheden, geïnspireerd door verschillende thema’s die voor jou ontworpen zijn. Denk aan natuur, steden, landen, letters, en nog veel meer. Geef de moed dus niet op! Wellicht ook interessant voor jou

30 namen voor meisjes in het Esperanto
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
30 namen voor meisjes in het Esperanto

Hie een geselecteerde lijst van 30 Esperanto namen voor meisjes. Ze bezitten originaliteit, moderniteit en multiculturaliteit. • Campo Yumar, LR, Universidad Central Marta Abreu de Las Villas, Rabelo Fresno, EL, & Universidad Central Marta Abreu de Las Villas. (2021). Clasificación motivacional de los nombres de pila basada en la relación estructura–referente. Anuario de letras lingüísticas y filología , 9 (1), 75-104. doi:10.19130/iifl.adel.2021.1.00283
 • Demografía y población (DECA). Recuperado 31 de marzo de 2022, sitio web de Gov.co: https://www.dane.gov.co/index.php/estadisticas-por-tema/demografia-y-poblacion/censo-nacional-de-poblacion-y -vivenda-2018
 • Mora Monroy, Siervo Custodio (1976) Breve estudio sobre apellidos y nombres propios de persona en Colombia. Thesaurus : boletín del Instituto Caro y Cuervo, 31 (3). pp. 536-560. ISSN 0040-604X