20 Jongensnamen die beginnen met de letter P

Als je op zoek bent naar jongensnamen die met de letter P beginnen, dan is hier een lijst met de mooiste. Blijf lezen!
20 Jongensnamen die beginnen met de letter P
Samanta Ruiz

Geschreven en geverifieerd door de docent Samanta Ruiz.

Laatste update: 22 december, 2022

Er komt een zoon in de familie en je weet nog niet hoe je hem zult noemen? Maak je geen zorgen, wij helpen je namelijk! Hier bieden we je daarom een goede optie om je zoektocht te beginnen: jongensnamen die met de letter P beginnen.

Als je al kinderen hebt, is het een goed idee om de taak te verdelen en het hele gezin te laten meedoen. Het is namelijk een manier voor de oudere broers en zussen om te beginnen deel te nemen aan het leven van het nieuwe gezinslid, nog voor ze elkaar persoonlijk ontmoeten.

Je hebt een paar maanden voor de boeg, dus neem je tijd om te kiezen. Lees aandachtig en zeg elke naam hardop om te zien of een ervan je als muziek in de oren klinkt.

Jongensnamen die met de letter P beginnen

De letter P is een medeklinker die ontleend is aan een oud alfabet. Zijn figuur stelde de mond of peth voor, maar dan omgevormd tot een rechthoek. De letter O bestond namelijk al met een cirkelvormige afbeelding.

Voor de Grieken is het de letter pi, in het Hebreeuws heet hij pe en in het Arabisch fa. Al deze alfabetten hebben een gemeenschappelijke oorsprong: namelijk het Fenicische abjad.

Omdat het in deze alfabetten voorkomt, vind je kindernamen die beginnen met de letter P van Latijnse, Griekse, Hebreeuwse, Arabische oorsprong en nog veel meer. Wil je er een paar ontdekken? Laten we dan beginnen!

20 Jongensnamen die beginnen met de letter P
Baby’s komen veel eerder in je leven dan je denkt. En hun naam wordt in een speciaal hoekje van je hart bewaard. Het is alleen een kwestie van de juiste naam te vinden!

“Moet een naam per se iets betekenen?”
Alice Through the Looking Glass, Lewis Carroll.

In alfabetische volgorde opgesomd

 • Pablo: Een mannelijke voornaam die komt van het Latijnse woord paulus, dat ‘nederige of kleine man’ betekent. Enkele varianten zijn bijvoorbeeld Pau, Paolo, Pavel, Paulo.
 • Pacey: Een oude naam die verwijst naar de inwoners van Pacy, in Frankrijk.
 • Palben: Betekent ‘blond’ en is van Baskische oorsprong.
 • Pancho: Een verkleinwoord van Francisco.
 • Panit: Een Thaise naam die ‘geliefde’ betekent.
 • Parc: Deze naam betekent letterlijk ‘park’ in de Franse taal.
 • Parker: Een Engelse voornaam afgeleid van een achternaam die iemands beroep aanduidt: ‘de parkwachter’.
 • Parvaiz: Betekent ‘blij of gelukkig’, in de Perzische taal.
 • Pascual: Een naam die afgeleid is van het Latijnse Paschalis, een woord dat verwijst naar de dag van Pasen.
 • Patrick: De primitieve oorsprong van de naam is het Latijnse woord pater, dat ‘vader’ betekent. Later ontstond met die oorsprong het woord patricii, dat naar de bevoorrechte sociale klasse van Rome verwijst. Daarom betekent de naam ook ‘iemand die adellijk is’. De Spaanse versie van deze naam is Patricio.

Meer ideeën met de letter P nodig?

 • Peter: Deze naam komt van het Latijnse petrus, dat ‘steen’ betekent. Het heeft dezelfde oorsprong en betekenis als het Griekse Petros. De naam heeft ook een belangrijke bijbelse betekenis. Jezus zei namelijk: “En zo zeg Ik u: gij zijt Petrus, en op deze rots zal Ik mijn gemeente bouwen, en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen”. (Matteüs 16:18). Je kunt ook kiezen voor andere varianten van deze naam, zoals onder andere Pedro (Spaans) of Pere (Catalaans).
 • Percy: Verkleinwoord van Percival, een oude Engelse naam.
 • Peyton: Komt van een Engelse achternaam.
 • Philip: Komt van het Griekse Fílippos, van de woorden philein (wat ‘liefde’ betekent) en hippopotamus (wat voor ‘waterpaard’ kan staan). Met andere woorden: ‘de waterpaardenliefhebber’.
 • Philippe: De Franse variant van Philip.
 • Phoenix: Deze naam komt van het Griekse phoinix, dat ‘donkerrood of karmozijnrood’ betekent. Het verwijst naar de kleur van de Phoenix vogel, die symbool staat voor wedergeboorte en nieuwheid.
 • Pierre: De Franse variant van Peter.
 • Placido: Een Latijnse jongensnaam die ‘kalm’ betekent.
 • Polo: Een verkleinwoord van Leopoldo.
 • Prescott: Een Angelsaksische naam die komt van Oudengels preost, dat verwijst naar een priester, en cott, dat een ‘huis op het platteland’ (cottage) betekent.
Een schattig babytje
Beslis samen met de hele familie hoe je je kleintje zult noemen. Zo kunnen de broers en zussen meepraten over belangrijke beslissingen.

Hoe de juiste naam voor je kind kiezen

Er is niet één manier om dit proces aan te pakken. Er zijn namelijk veel mogelijkheden. Je kunt zoeken naar namen die je al gehoord hebt en die je mooi vindt. Of je kunt een naam kiezen die met andere onderwerpen te maken heeft, zoals aardrijkskunde, literatuur, of films.

“Waarom zouden kinderen naar de doden genoemd moeten worden? Als ze toch genoemd moeten worden, waarom dan niet naar meer blijvende dingen, zoals de hemel, de zee, of zelfs ideeën, die nooit sterven, of zelfs de slechte dingen?”
Het liefdesverhaal, Nicole Krauss-

Je moet ook bedenken dat dit het eerste geschenk is dat je je kind geeft en dat hij het zijn leven lang zal dragen. Het is wat zijn identiteit (Engelse link) zal bepalen. Het is dus spannend om de juiste te vinden!

Met dit artikel kun je beginnen met het zoeken naar babynamen die met de letter P beginnen. Maar als je liever een andere letter hebt, zoek dan op onze site, je hebt de komende maanden heel wat te ontdekken! Wellicht ook interessant voor jou

20 Jongensnamen die beginnen met de letter L
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
20 Jongensnamen die beginnen met de letter L

Weet je nog niet hoe je je baby zult noemen? Deze lijst van jongensnamen die met de letter L beginnen kan je helpen. Kijk er nu naar!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.