20 hippe Spaanse namen voor jongens

20 hippe Spaanse namen voor jongens
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 14 september, 2018

Spaanse namen voor jongens worden steeds populairder. Daarom hebben we hiervan een lijst samengesteld voor wanneer je een naam overweegt voor jouw toekomstige zoon. 

Het kiezen van de naam van je kind is een van de mooiste beslissingen die je als ouders gezamenlijk kan maken. In het bijzonder omdat het een uniek gedeeld moment is, waarin vader en moeder samen de uiteindelijke beslissing kunnen nemen.

Hoewel het een leuke taak is, komt er ook een hoop druk bij kijken, omdat de naam het eerste is wat mensen over jouw kind te weten zullen komen. Ook zal jouw kind de naam die jullie kiezen voor de rest van zijn leven met zich mee dragen.

Daarom kunnen we je helpen als je op dit moment een naam zoekt voor je toekomstige zoon. Want wellicht helpen d eze ideeën je bij het maken van een keuze.

20 hippe Spaanse namen voor jongens

Hier vind je één lijst van 20 Spaanse namen voor jongens, die in 2018 hip zijn.

1. Adán

Ten eerste een naam die uit het Hebreeuws komt. Het betekent ‘gemaakt door de aarde’. Een jongen die Adán heet is vaak emotioneel, intuïtief en eveneens gevoelig. Voornamelijk jegens mensen, maar ook ten opzichte van het leven in het algemeen.

2. Asier

Deze Baskische naam betekent ‘het begin’. Een kind met deze naam is een vechter die door zijn vrienden wordt gewaardeerd.

3. Brais

Een naam van Keltische komaf. Het betekent ‘stotteren’ en betreft vaak intelligente, impulsieve en aardige personen.

4. Cristiano

Deze naam komt uit de Latijnse taal en betekent in het bijzonder ‘verwante van Christus’. Vaak is dit een persoon van weinig woorden, die bescheiden is.

5. Daniël

Daniël komt uit het Hebreeuws en betekent ‘God is mijn rechter’. Mensen die Daniël heten, dragen in het bijzonder bij aan het geluk van allen om hen heen. Ze zijn communicatief vaardig en bovendien van nature sociaal.  

6. Enzo

Vervolgens een naam met een Duitse herkomst. Met de betekenis ‘de prins van zijn land’ is deze naam zeer populair in Italië. Samengevat is het een emotionele man die steeds maar weer blij wordt van alles wat met de natuur te maken heeft.

7. Eric

Wederom een Duitse naam, die ‘eeuwige koning’ betekent. Het is meestal een man die zich kalm voordoet, maar anderzijds in werkelijkheid vaak nerveus is. Ook vindt hij het moeilijk om de problemen in zijn leven onder ogen te zien.

8. Iago

Iago is ook weer een Hebreeuwse naam, die ‘hak’ betekent. Mensen die Iago heten zijn onder meer vaak zacht en vriendelijk, evenals emotioneel en gevoelig. Ook waarderen ze gezelschap.

Spelende kinderen

9. Leo

Deze Latijnse naam staat voor ‘kleine leeuw’. Deze jongens met een vriendelijk karakter zijn ook vaak perfectionisten met heldere ideeën.

10. Hugo

Vervolgens hebben we Hugo, een Duitse naam die ‘briljante man’ betekent. Hugo’s zijn verlegen, sentimenteel, huiselijk en begripvol.

Ook houden ze er van om bij hun familie te zijn. Vandaag de dag is het één van de populairste namen.

11. Ian

Ian is een Keltische naam, die ‘trouwe volger van God’ betekent. Kenmerkend voor de naam Ian is oprechtheid, betrouwbaarheid en vrijgevigheid.

12. Marco

Uit het Latijns betekent deze naam ‘Mars’. Marco lijkt koud en oppervlakkig, maar heeft eigenlijk aandacht en zachtheid nodig. Ook is hij ongecompliceerd en hij zoekt geen ruzie.

13. Manuel

De Hebreeuwse naam Manuel betekent ‘God is met ons’. Het is een naam voor een persoon die aardig is een goed goed gevoel voor humor heeft.

14. Marcos

Stamt af uit het Latijn en betekent ‘hamer’. Marcos is een doortastende originele jongen. Hij heeft geen twee gezichten en dat is een zeldzaamheid.

Geen enkele staat lijkt zo op gekte enerzijds en op goddelijkheid anderzijds, dan zwanger zijn. De moeder verdubbelt en is dan in tweeën gedeeld, en ze zal nooit meer compleet zijn.

– Erica Jong –

15. Mario

Ook weer een van oorsprong Latijnse naam, die ‘verwant aan Mars’ betekent. Mario is meestal op zichzelf, beschermend en kalm. Een simpele man die er ook van houdt tijd met vrienden door te brengen.

16. Martín

Net als nummer 15, een Latijnse naam, die ‘de man ingewijd op Mars’ betekent. Martijn is kalm, zorgeloos en is neemt dingen niet zo snel serieus.

17. Mateo

Mateo is een naam van Hebreeuwse komaf en het betekent ‘cadeau van God’. Deze persoon heeft een goed zelfbeeld en daarmee ook een vriendelijk karakter.

18. Matías

Net als voorgaande naam is hij van Hebreeuwse herkomst, met ‘trouw aan God’ als betekenis. Een Matías is een persoon die vrijgevig en betrouwbaar is en bovendien bereid is om offers te brengen.

19. Samuel

Samuel is ook een Hebreeuwse naam, met de betekenis ‘gehoord door God’. Het zijn aardige mensen, ook omdat ze geen verkeerde bedoelingen hebben.

20. Thiago

Als laatste op deze lijst van Spaanse namen voor jongen hebben we Thiago. Een Bijbelse naam die ‘God zal ons belonen’ betekent. 

Thiago heeft vaak een sterke intuïtie, is rusteloos, maar ook nieuwsgierig. Eveneens gebruikt hij zijn gezonde verstand om situaties te benaderen die zich in zijn leven voordoen.

Lezende jongen

De meest gebruikte Spaanse namen voor jongens sinds het jaar 2000

Anderzijds, als je een meer gebruikelijke en bijvoorbeeld minder risicovolle naam wil kiezen, kan je ook  deze lijst met 10 van de meeste populaire Spaanse namen voor jongens sinds het jaar 2000 volgen.

  • Adrián: Latijns, betekent ‘eigenaar van de zee’.
  • Álvaro: van origine Duits, betekent ‘voorzichtig’.
  • Alejandro: een Griekse naam die ‘hij die mensen wil beschermen‘ betekent.
  • Carlos: Duits, ‘de vrije’ betekent.
  • Daniel: van Hebreeuwe komaf, betekenis ‘God is mijn rechter’.
  • David: ‘Man gekozen door God’, vanuit het Hebreeuws.
  • Javier: een Baskische naam, die ‘graaf’ betekent.
  • Jorge: wederom Grieks, ‘de man die het land moet bewerken’.
  • Pablo: een Latijnse naam, die ‘eerlijk persoon’ betekent.
  • Sergio: als laatste ook een Latijnse naam, die ‘de man die beschermt’ betekent.

Zo, dit zijn alle Spaanse namen voor jongens die in 2018 hip zijn of veel gebruikt werden vanaf het jaar 2000.

Al met al hopen we dat dit artikel je heeft geholpen als je moeilijke beslissing gaat nemen, om een naam voor je zoon te kiezen. Zo niet, neem dan rustig de tijd. Want de ideale naam voor je kind komt namelijk vanzelf. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.