Hoe wordt je zoon een echte heer?

Hoe wordt je zoon een echte heer?

Laatste update: 24 april, 2018

Van je zoon een echte heer maken hoeft geen moeilijke taak te zijn. Hem aanmoedigen zich als een heer te gedragen, zal hem helpen in alle relaties die hij in het leven krijgt.

Simpel gezegd behandelt een echte heer vrouwen met hoffelijkheid en respect. 

Het rolmodel van een echte heer is voor kleine jongens altijd zijn vader en zijn grootvaders.

De manier waarop de mannen om hem heen vrouwen behandelen is voor hem essentieel in het leerproces.

Jongens hebben de neiging het gedrag van hun vaderfiguur te imiteren. Het is heel natuurlijk dat een kleine jongen zijn vader nadoet. Hij zal hetzelfde proberen te lopen en te praten, maar ook dezelfde dingen leuk te vinden en zelfs dezelfde gebaren  te maken. 

De vader is voor de zoon het rolmodel en een voorbeeld. Daarom is het niet gek dat sommige beroepen van generatie op generatie, van vader op zoon worden doorgegeven.

De uitdrukking: “Ik wil net zoals mijn vader worden!“, wordt vaak gebruikt door kleine jongens.

Onze manieren zijn altijd het beste voorbeeld, ook wanneer je wil dat je zoon een echte heer wordt. Ze zullen zich bepaalde situaties herinneren en zullen ook soortgelijke ervaringen krijgen.

Ze zullen zich herinneren hoe zijn vader zijn moeder het hof maakte en met hoeveel geduld hij zijn oude moeder behandelde. Dit alles maakt deel uit van de speciale band tussen vader en zoon. 

Hoe moeilijk is het om van je zoon een echte heer te maken?

Hoe wordt je zoon een echte heer

Wat we moeten doen is makkelijker dan je zou denken. Het beschermen van het imago dat we als ouders hebben is van groot belang. 

Hoewel het klopt dat de vader, de opa en de broers een grote rol spelen, komt niet alles op hun schouders neer.

Als moeder heb je een speciale gave. Een gave die er voor zorgt dat we met woorden heel dicht bij onze kinderen kunnen komen. Vrouwen communiceren een stuk beter. 

Alles wat we ze leren moet gebaseerd zijn op feiten. We moeten het zeer duidelijk maken hoe belangrijk het is om een echte heer te zijn. We moeten onze zoon een positief beeld van zijn gedrag geven.

Hij moet begrijpen dat het geen straf is om een echte heer te zijn. Het is een garantie dat hij in de toekomst een betere man zal zijn. Een man die zich bewust is van de mensen om hem heen en die vindt dat iedereen het verdient om eerlijk en vriendelijk behandeld te worden.

Deze aanbevelingen zullen je helpen

Babyhandje

Een van de beste kwaliteiten van een echte heer is het vermogen om respectvol te zijn ten opzichte van anderen. Dit betekent ook dat je jezelf op een gepaste manier kan uiten, wanneer je het ergens niet mee eens bent.

Het is belangrijk dat je zoon begrijpt dat het delen van zijn ideeën en meningen ontzettend goed is, zelfs wanneer hij het ergens niet mee eens is, mits dit gedaan wordt met eerbied en vriendelijkheid.

  • Help hen opmerkzaam te zijn, op school, bij een vriendje thuis of bij familie. Dit helpt hen om met iedereen overweg te kunnen en tolerant en accepterend te zijn.
  • Onderwijs betekent alles. Leer hen dat het belangrijk is op te staan voor een zwangere vrouw of een ouder persoon. Leg hen uit dat het als toekomstige man belangrijk is om kwetsbare mensen te helpen. Dit zal helpen wanneer je zoon een echte heer wil worden en zal hen doen begrijpen wat deze rol inhoudt binnen de onze maatschappij.
  • Elke activiteit kan je gebruiken om deze waarden te benadrukken. Het ontbijt, huiswerk, opruimen en zelfs in de file: het zijn allemaal goede momenten om met je zoon te praten over de waarden van een echte heer.
  • Spreek hen duidelijk aan wanneer ze een fout maken die iemand pijn doet of op een andere manier beïnvloedt. Laat hen hun fout inzien, zodat ze deze in de toekomst kunnen herkennen en rechtzetten.  
  • De overtuiging om het goede te doen is essentieel voor een heer. Leer ze om acties te ondernemen die een positieve impact hebben op hun eigen interesses.
  • Erken hun gedrag. Complimenteer en beloon je zoon wanneer hij een echte heer is. Dit laat hem zien dat het normaal is om een echte heer te zijn en dat het een onderdeel is van het dagelijkse leven.