8 leuke spelletjes voor een babyshower

8 leuke spelletjes voor een babyshower
María José Roldán

Beoordeeld en goedgekeurd door de psychopedagoog María José Roldán.

Geschreven door Redactieteam

Laatste update: 23 april, 2024

Een babyshower is één van de leukste vieringen tijdens een zwangerschap. Hier zijn een aantal ideeën om dit feestje nog spectaculairder te maken.

Een babyshower is een van de meest belangrijkste vieringen aan het eind van een zwangerschap. Het is ook een perfect excuus om af te spreken met familie en vrienden om de komst van de baby te vieren.

Hier zijn een aantal leuke spelletjes die je kan plannen voor je babyshower. Laat het plezier beginnen!

8 leuke spelletjes voor een babyshower

Het leukste moment voor de gasten van het feestje zijn de spelletjes. Deze spelletjes zorgen immers voor gelach en ontspanning.

Het is ideaal om van te voren met de gasten af te spreken of ze te vragen welke activiteiten zij het leukst vinden. Daarna kan je spelletjes uitkiezen die bij hen in de smaak vallen. Hieronder geven we je een aantal ideeën.

1. Raad de grootte van de buik

Dit is een traditioneel spel en is erg leuk. Het enige wat je moet doen is aan elke deelnemer vragen om op een papiertje te schrijven hoe groot ze denken dat de buik van de zwangere vrouw is.

Vervolgens zal de buik voor iedereen opgemeten worden en de deelnemer die het dichtstbij zat wint.

2. Kleed de baby

Dit is een ander leuk spel. Je moet met de deelnemers groepen vormen en ze een pop en babykleren geven.

Elke groep kiest daarna iemand uit die geblinddoekt kleertjes aan doet bij de pop. De geblinddoekte persoon krijgt aanwijzingen van de andere deelnemers hoe zij het beste de baby aan kan kleden.

Er zullen erg veel tegenstrijdige aanwijzingen gegeven worden waardoor dit spel voor veel gelach zal zorgen.

Meet de buik van de moeder

3. Wat ben je aan het eten?

Om dit spel te spelen maak je teams van twee personen. Een persoon moet een blinddoek voordoen en speelt de baby. De ander is de moeder.

Het idee van het spel is om de persoon te voeren die de baby speelt. De ‘baby’ moet raden welke smaak het is.

Om het moeilijker te maken kan je ze in de war maken door mosterd, ketchup of knoflook te gebruiken. Degene die het als eerste juist heeft wint.

4. Wie heeft het flesje als eerste opgedronken?

Pak een paar babyflesjes, vul ze met sap, frisdrank, melk of bier en geef het aan de deelnemers. Zet de deelnemers vervolgens op een rij en tel af vanaf 3 om te beginnen.

De persoon die het als eerste op heeft wint. Volwassenen uit een babyflesje zien drinken zal zeker zorgen voor veel gelach.

Het is een perfect excuus om af te spreken met familie en vrienden om de komst van de baby te vieren.

5. Raad de bekende moeder

Ook dit is een leuk spelletje voor een babyshower. Maak een lijst met bekende moeders uit films en series en schrijf hun namen op post it’s. Plak daarna het briefje op de voorhoofden van de deelnemers zonder dat ze lezen wat er op staat.

Iedereen moet vervolgens informatie vragen aan de andere spelers om de bekende moeder te raden die op hun voorhoofd staat.

6. Waar is dit voor?

Een ander leuk spel voor een babyshower, waarbij je babyspullen in tassen doet. De deelnemers moeten geblinddoekt worden en spullen uit de tas halen. Daarna moeten ze raden wat het is door het aan te raken.

Je kan diverse spullen in de tas doen zoals luiers, flesjes, tubes en lotion of alle andere dingen waar je aan kan denken. De deelnemer die de meeste spullen geraden heeft wint.

Doe babyspullen in een tas en laat ze raden wat het is

7. Waarom? Daarom!

Schrijf de meestgebruikte zinnetjes op die ouders gebruiken om advies te geven of een standje te geven. Stop alle papiertjes in een bak en hussel ze wanneer iedereen klaar is.

Pak daarna een papiertje per keer en lees hem voor. Alle deelnemers moeten vervolgens raden wie die zin opgeschreven heeft.

8. Speen

Dit is een leuk spel waarbij twee teams nodig zijn. Twee deelnemers van elk team worden geblinddoekt en één krijgt aanwijzingen om zich te gedragen als een baby.

Het doel van het spel is dat één van de geblinddoekte deelnemers een speen in de ‘baby’ haar mond stopt.

Ze moeten dus rekenen op de instructies van hun team om dit voor elkaar te krijgen. Het team dat dit als eerste doet wint.

Kortom, spellen voor babyshowers zorgen ervoor dat de moeder en haar vriendinnen plezier kunnen maken en zich kunnen ontspannen. Deze spellen garanderen gelach en plezier. Welk spel vind jij het leukst? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.