5 kostuums voor kinderen die gemakkelijk te maken zijn

Mis deze makkelijke kostuums voor jong en oud niet. De hele familie zal ze zeker mooi vinden!
5 kostuums voor kinderen die gemakkelijk te maken zijn
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 22 december, 2022

Of het nu is voor een feestje op school, voor Halloween, carnaval, of gewoon omdat je je thuis wilt verkleden, het hebben van enkele opties kostuums voor kinderen te maken komt altijd van pas.

Zo kun je de kleintjes bezighouden en vermaken terwijl je ook wat vrije tijd met ze doorbrengt. Mis geen enkel detail en ga zo snel mogelijk aan de slag.

Super leuke en makkelijke kostuums voor elke gelegenheid

Hier laten we je 5 eenvoudige opties zien die je uit de problemen kunnen helpen als je ze nodig hebt. Let op!

1. Een kostuum voor een pantomimespeler

A young girl dressed up as a mime.

Als je gezin van mimespelen houdt, dan is dit een perfect idee.

Je hoeft je kind alleen maar te kleden in een zwarte broek (of een rok), een wit T-shirt en bretels in een willekeurige kleur. Je moet ze ook witte handschoenen aantrekken om hun bewegingen te accentueren.

Verf dan hun hele gezicht wit en teken een zwarte traan onder een van de ogen.

Leer ze een paar mimiekjes en houd wedstrijdjes om te zien wie het best zijn lachen kan inhouden. Je zult allemaal een geweldige tijd hebben en dat zonder ook maar één woord te zeggen!

2. Kleurpotlood

Een kleurpotloodkostuum is ook een heel origineel en eenvoudig idee. Als je meer dan één kind hebt, is de pret nog groter.

Je kunt elk in een andere kleur aankleden en dan een lichtgekleurd karton gebruiken om de hoed te maken.

Hiervoor moet je een kegel maken met een brede basis en met wat elastiek vastmaken aan het hoofd. Verf tot slot de punt van de kegel in de kleur van de kleding.

Wil je het nog authentieker, dan kun je een paar stroken wit karton maken om de strepen van het voorwerp na te bootsen en die op het lichaam van het kind plakken.

3. Gemakkelijke kostuums: een regenwolk

Dit kostuum is gemakkelijk, origineel en erg populair bij kinderen. Je hebt alleen wat materialen nodig die je zeker al in huis hebt:

  • Een paar rubberen regenlaarzen.
  • Een oude hoed, of een plastic of kartonnen hoed.
  • Blauw gekleurd garen.
  • Vilt van dezelfde kleur.
  • Watten voor de vulling.
  • Een heet lijmpistool.

Om te beginnen moet je veel druppels uitknippen met het blauwe viltpapier en aan elk een paar blauwe stroken plakken. De bedoeling is dat ze eraan gaan hangen.

Plak dan de slierten van garen aan de hoed (om regenwater te simuleren) en een heleboel watten erover. Het is belangrijk dat de hoed goed bedekt is en dat er niets onder zichtbaar is. Hij moet namelijk op een wolk lijken.

3. Donuts als kostuum

Dit kostuum is erg leuk en je hebt alleen gekleurd vilt nodig, wat karton, lijm en lint.

Knip twee kartonnen cirkels van dezelfde grootte, die de hele romp van je kind bedekken. Daarna knip je nog een kleinere cirkel, die je in het midden van het grotere karton legt om het gat van de donut na te bootsen.

Knip dan het vilt van verschillende kleuren en lijm de stukken op het karton, alsof het een bestrooide donut is.

Bind tot slot de twee kartonnetjes die de donut vormen over de schouders van het kind vast.

5. De gekke poezenvrouw

Dit personage is erg leuk en kinderen zijn er dol op.

Je hoeft je kind alleen maar aan te kleden in een kamerjas of badjas van hun maat, liefst in lichte kleuren. Daaronder kunnen ze hun pyjama en hun pantoffels dragen.

Steek dan wat krulspelden in hun haar. En tot slot speld je wat opgezette katjes op de badjas. Als je wilt, zoek je er ook nog een gek feestbrilletje bij.

Dit wordt heel leuk! Met spullen van thuis en de knuffeldieren van je kinderen heb je een snel en heel origineel kostuum.

A small child dressed up as a witch and holding a black cat.

Welke van al deze kostuums vond je het leukst? Ze zijn allemaal heel eenvoudig, zodat je ze vandaag nog kunt maken en er met je gezin een leuke tijd van kunt maken. Wellicht ook interessant voor jou

Improvisatietheater voor kinderen: wat je moet weten
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Improvisatietheater voor kinderen: wat je moet weten

Improvisatietheater voor kinderen is niet alleen een leuk maar het leert hen ook een hoop vaardigheden voor later te ontwikkelen. Lees er hier meer...  • Lust, Annette. The Origins and Development of the Art of Mime. From the Greek Mimes to Marcel Marceau and Beyond: Mimes, Actors, Pierrots and Clowns: A Chronicle of the Many Visages of Mime in the Theatre. Disponible en: https://www.mime.info/history-lust.html

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.