Hoe groot je ook wordt, je zult altijd mijn baby zijn

Hoe oud ze ook worden, je kind blijft altijd je kind, die pure liefde die je dagelijks ervaart, niets zal dat veranderen.
Hoe groot je ook wordt, je zult altijd mijn baby zijn
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

De tijd gaat snel voorbij en de omstandigheden van het leven veranderen drastisch. Alles verandert en alles transformeert. Sommige dingen lijken echter nooit te veranderen. Een van die dingen ben jij, mijn kind. Het maakt me niet uit hoe groot je ook wordt, je zult altijd mijn baby zijn.

Dat kleine, ronde, engelachtige gezicht veranderde geleidelijk in het nobele gezicht van een kind. Mijn peuter begon uit dat kleine schattige lichaam te groeien. Die kleine vingers begonnen vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen.

Plots kwamen er ook een aantal verworven vaardigheden bij. Zij zijn als de felle zon die een constante stroom van warmte in onze armen verschafte. Ten slotte vervingen ze hun tranen en lachen met hun vermogen om zich uit te drukken met hun eerste woorden.

Hoe groot je ook wordt want je zult altijd mijn baby zijn

Het kleine kind dat gisteren nog een baby was, ging geleidelijk over van de puurste en meest natuurlijke bron van voeding. In ruil daarvoor bood ik een scala aan andere natuurlijke voedingsmiddelen, bereid met al mijn liefde om hem te voorzien van gezondheid en eeuwig welzijn.

Maar toch, na zoveel veranderingen te hebben ondergaan en zoveel gegroeid te zijn, zijn sommige dingen intact en stabiel gebleven.

Het maakt mij niet uit hoe groot je wordt en het maakt ook niet uit dat je zelfstandigheid en onafhankelijkheid begint te krijgen. De waarheid is namelijk dat je altijd mijn baby zult blijven. Dat zal nooit veranderen.

Je zult altijd mijn baby zijn; Ik zal altijd van je blijven houden

De tijd en je groei zullen mijn mening of de manier waarop ik je zie niet veranderen. Het maakt me echt niet uit wat mensen zeggen, ik heb nooit om hun mening gevraagd. Voor mij zul je altijd mijn baby zijn, mijn enige grote liefde. De meest echte, diepe, onvoorwaardelijke en eeuwige liefde.

Naarmate de dagen, maanden en jaren voorbijgaan en je fysieke uiterlijk en vermogens veranderen, zal ik je altijd zien als het pure, hulpeloze, onschuldige wezen. Daarom beloof ik je, niet alleen om je de taal van het leven zelf te leren, maar ook om je van top tot teen te beschermen tegen alle risico’s en gevaren.

De manier waarop het zich manifesteert kan anders zijn, maar wat ertoe doet, zal altijd intact blijven. Mijn liefde zal nooit veranderen of afnemen. Integendeel, onze band zal van dag tot dag worden versterkt. De verbinding tussen onze zielen zal nooit verzwakt worden. De verbinding is gebouwd op een solide basis.

Het is tijd voor de wereld om het te begrijpen. Mijn kind zal mijn kind blijven tot de laatste dagen van mijn leven. Dat prachtige wezen dat precies wist hoe hij mijn hart moest veroveren vanaf de dag dat hij arriveerde.

Jij bent de motor die me op mijn voeten houdt, de kabel die mij grondt en de schat die mijn ziel met trots vervult.

Dat kleine kind slaagt erin mijn ziel te kussen. Hij stal uit mijn verzameling oprechte glimlachen. Mijn kind heeft me de mysteries van geluk en geheimen geleerd die verborgen zijn achter een blik. Mijn kind heeft ook de kracht en moed blootgelegd waarvan ik nooit wist dat ik het had.

Je zult altijd mijn baby zijn

Het maakt niet uit hoe groot je wordt

Mijn hart begrijpt het verstrijken van tijd of leeftijd niet. Daarom maakt het voor mijn ziel nooit uit hoe groot je wordt. Al die mooie emoties en gevoelens die ik voelde sinds de dag dat je arriveerde, overstijgen de rede. Ik voel me nog steeds hetzelfde als die prachtige dag dat ik je voor het eerst zag.

De jaren gaan voorbij en de complexiteit van je werk en buitenschoolse activiteiten zal toenemen. De vrijheid die ik je gaf, zal plotseling tegen me beginnen spelen. Je onafhankelijkheid en zelfstandigheid geven je vleugels waardoor je vroeg of laat kunt vliegen.

Het maakt niet uit of we het hebben over de universiteit of je eerste baan. Het maakt niet uit of ik een gerucht hoor over je eerste echte liefde. Zelfs het “lege-nest-syndroom” zal mij niet kunnen beïnvloeden. Ik zal nooit kunnen geloven dat het verstrijken van de tijd mijn pasgeboren baby in deze volwaardige en veelzijdige persoon heeft veranderd.

Je zult altijd mijn baby zijn, mijn eeuwige baby. Een wezen dat ik vanaf de eerste dag in mijn baarmoeder voelde. Je was een klein bootje vol dromen dat elke dag vlak voor me tot perfectie werd gevormd. Vandaag zie ik een groot schip voor me, maar ik zie ook nog de kleine die bij de geboorte aanwezig was.

Voor dit soort liefde bestaat leeftijd niet. Wellicht ook interessant voor jou

De komst van nieuw leven: een moeder’s liefde voor haar ongeboren kind
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
De komst van nieuw leven: een moeder’s liefde voor haar ongeboren kind

De liefde van een moeder voor haar kind: "Ik was dolblij toen ik de komst van nieuw leven voelde binnenin mezelf." Lees meer over dit fenomeen.  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.