Wat is een Cake Smash fotosessie voor baby's?

Een Cake Smash fotosessie vindt plaats op de eerste verjaardag van een kleintje en is een nieuwe trend in de fotografie. Leer er meer over.
Wat is een Cake Smash fotosessie voor baby's?

Laatste update: 17 november, 2022

Ouders houden ervan de belangrijkste momenten van hun kinderen te vereeuwigen, vooral in hun eerste maanden en eerste stapjes. En om de mooiste momenten van de eerste verjaardag vast te leggen, is een nieuwe trend in kinderfotografie ontstaan: de Cake Smash fotosessie. Vandaag vertellen we je wat een smash cake baby fotosessie inhoudt.

Dit is een bijzondere fotosessie van je baby met een symbolisch en emotioneel aspect dat voor altijd de emotie van een van jullie eerste vieringen samen vastlegt.

De opeenvolging van foto’s gaat van het moment waarop de kleine bij zijn taart wordt gezet, helemaal netjes en opgeruimd, tot hij de taart plet of met zijn kleine handjes of voetjes vastgrijpt. Het is een spontane fotosessie (Spaanse link) zonder poses of filters. Vond je het een leuk idee? Als je er meer over wilt weten, lees dan verder!

Cake Smash fotosessies: de nieuwe trend in foto’s voor je baby

Foto’s maken van kinderen in hun verschillende groeistadia is iets dat ouders erg leuk vinden, vooral tijdens hun eerste maanden (Spaanse link). Velen zijn eraan gewend hun groei maand voor maand vast te leggen en de gewoonte blijft bestaan, ook in de eerste jaren.

Net als de trend van foto’s van mama’s buik in de laatste maand van de zwangerschap of pasgeboren baby foto shoots, staat nu de cake smash trend centraal.

Een cake smash fotosessie kan in een fotostudio of bij de ouders van het kind thuis, afhankelijk van wat je met de fotograaf beslist.

Sommigen bieden pakketten aan met taart inbegrepen en anderen zonder taart. Als dat het geval is, moeten de ouders instaan voor de bereiding van de taart, wat de kosten van de sessie zal drukken. Dit is ook een goede optie als je er de voorkeur aan geeft de taart naar eigen smaak te versieren of door een vertrouwde bakker te laten maken. Het belangrijkste is dat hij lekker is!

Een klein kind eet een taart

Na het uitblazen van de eerste kaars zit je kind voor zijn eerste taart en laat je het er vrij mee experimenteren, zodat het er ten volle van kan genieten. Leg dat onvergetelijke moment vast met een professionele fotosessie.

Test de zintuigen van je kind

Een cake smash sessie is een echt origineel verjaardagscadeau voor je kind, want het zal zijn zintuigen testen en het je kind beleeft een geweldige tijd. Het is een perfecte zintuiglijke ervaring, vooral als ze een nieuwsgierige en rusteloze ziel zijn.

Bij het smashen van de taart zal je baby zijn tastzin testen, want hij zal de textuur ervan aanraken en met zijn handen of voeten de zachtheid voelen. En als ze de cake in hun mond stoppen, ervaren ze de smaak en smullen ze van het eten, want geen kind kan een heerlijke taart weerstaan.

Dezelfde sensatie ervaart je kind met het aroma van de taart, want die zit vol met vanille, chocolade, kokos, sinaasappel, of andere ingrediënten die je besloten hebt erin te verwerken.

En dan hebben we het nog niet eens over de visuele ervaring met de verscheidenheid aan kleuren die je kleintje in de versiering van de taart ziet. Hiervoor kiezen mama’s verschillende motieven zoals een klassiek Mickey en Minnie Mouse ontwerp, boerderij- of safaridieren, een eenhoorn, prinsessenmotieven, Spider-Man, en vele andere personages.

Bereid de plaats voor waar de fotosessie plaats zal vinden

De foto’s kunnen in een studio gemaakt worden, maar ook bij je thuis. Als je een plaats in je huis kiest, kun je de achtergrond versieren met ballonnen. Je kunt ook de naam van je zoon of dochter op de muur zetten, of een bloempot die je mooi vindt en die past bij de kleuren die in de rest van de decoratie gebruikt worden.

Je moet ook de kleren kiezen die je baby zal dragen, of hem of haar in een luier laten zitten. Sommige ouders kiezen voor de laatste optie om het de baby comfortabeler te maken en ook omdat ze dan helemaal vies worden na het smakken van de taart. Je kunt dit echter naar eigen smaak kiezen.

Er is een andere stijl voor ouders die vinden dat kinderen niet halfnaakt moeten verschijnen, maar presentabel en goed gekleed moeten zijn, omdat het hun verjaardagsfeest is. Daarom kleden ze hen tijdens deze sessie in elegante pakken en jurken.

Wat is een Cake Smash fotosessie
Geef ze een voortreffelijke zintuiglijke ervaring om de mooiste momenten van je baby’s eerste verjaardag te koesteren.

Enkele sleutels om een cake smash fotosessie uit te voeren

Bij het plannen van de baby fotosessie is het belangrijk dat je met bepaalde details rekening houdt, zodat alles perfect verloopt:

  • Zorg ervoor dat je baby niet allergisch is voor een ingrediënt of geur in de taart. Houd ook rekening met de tolerantie van het kind voor deze geuren, als je bloemen gebruikt bij de versiering van de set.
  • Kies de juiste plaats voor je baby. Als je de sessie bij je baby thuis houdt, zal hij zich veel meer op zijn gemak voelen en vertrouwd raken met de voorwerpen die hij op de set zal zien.
  • Richt het perfecte podium voor ze in. Versier met hun lievelingskleuren, de motieven of cartoons die ze het leukst vinden, en de gebakssmaken die ze het lekkerst zullen vinden.
  • Zoek het beste tijdstip van de dag voor de sessie. Het kan niet tijdens de uren zijn waarop het kind gewoonlijk slaapt of eet. Als het kind ‘s middags veel slaapt, kun je het beter ‘s morgens doen.
  • Neem elementen in de sessie op waar je kind zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld een speeltje, een knuffeldier, een kussen dat ze lekker vinden, of een liedje dat ze ontspant dat je op de achtergrond kunt spelen. Hoe rustiger je kind zich voelt, hoe succesvoller het fotografische werk zal zijn.

Het fotograferen van de leuke momenten waarop een baby met een taart speelt, kan heel leuk zijn en ook een uitstekende gelegenheid om het moment van hun eerste of tweede verjaardag te vereeuwigen. Ga je gang en beleef de onvergetelijke cake smash ervaring met je zoon of dochter! Wellicht ook interessant voor jou

Tips om je kinderen te leren gezonde voeding te eten
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Tips om je kinderen te leren gezonde voeding te eten

Je kinderen aan gezonde voeding krijgen hoeft geen dagelijks gevecht te zijn. Ontdek enkele tips hoe je dit aan kunt pakken.